< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 30 Nisan 2020; 23:17:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 30 Nisan 2020; 23:17:39 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bu bölümde okumuyorum dolayısıyla bölüm hakkında sizden daha çok şey bildiğimi iddia edemem ancak başka birkaç bölüm ile birlikte trnin en iyi mühendisleri bu bölümden yetişiyor, benim internette gördüğüm(ikisiyle bire bir konuştuğum) mezun mühendislerin çoğu da bölüm çok zordu ama bize çok fazla şey kattı,çok sövdük ama değerini sonradan anladık diyorlar. hatta akademisyenlerden biri, okurken bunu niye öğreniyoruz ya dediğim bir konunun ne kadar önemli olduğunu 15 sene sonra anladım, demişti.
insanların bir bölümden beklediği şeyler farklı olabilir zira sizin söyledikleriniz ile odtü ee 2. sınıfta olan 5-6 yıllık arkadaşımın anlattıkları birbirini tutmuyor. sırf size uymuyor diye burayı hedefleyen insanları şüpheye düşürmeniz doğru değil. edit : eğer mezun olunca aselsana girip dandik ünilerden gelenlerle aynı maaşı alacağınızı düşünüyorsanız neden zor olduğunu bile bile odtü ee yazdınız ilk sıraya? eğer gerçekten durumun böyle olduğunu düşünüyorsanız neden o kadar çalışıp ilk 2k sıralama yaptınız? |
Haklisiniz fikrim degisti odtu ee harika
|
Bir ODTÜ Makina 2. Sınıf öğrencisi olarak okulun öğrenci dostu olmadığı ve çoğu zaman öğrenciyi yalnız bıraktığı konusunda yazılanlara katılmaktayım. Ayrıca sosyal bir hayatınız varsa time managementinizi ayarlarken gerçekten çok sıkıntı yaşayacağınız süreçlere gireceksiniz. Sonunda elde kalan şey de kısıtlanmış sosyal hayat olacak. Bölümümde eğitim konusunda hocamın yazdığı şeyler harfiyen geçerli. Dersi ders ile anlayabileceğiniz şekilde anlatan hoca sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Geri kalanlarda da %10 kendileri sunar %90 sizin kendi "öğrenme çabanız" ile olur, bunu da ya bulabilirseniz youtubeda hint aksanlı kanallarla yaparsınız ya da kafayı yiyene kadar dersin kitabının fotokopisini okur, ders notlarını kurcalarsınız. Tüm bunları yapmaya çalışırken zilyon tane assignment ile uğraşmak zorunda olduğunuzu da unutmayın.
Yukarıda birisi "sonradan anladık neden böyle olduğunu" konulu alıntılar yapmış fakat eğer hedefiniz akademik kasmak değilse bu kadar ağır yükün mühendislik eğitimi için gereksiz fazla olduğunu söylemeliyim, akademik kasmaksa da zaten ekstra olan şeyleri extra-curricular olarak kendiniz öğrenebilirsiniz. MIT örneği için de şunu söyleyeyim eğitimlerini şahsen detaylıca inceledim ve gerçekten verdikleri eğitim Türkiye'deki iyi okulların eğitimine göre daha sığ ve sınav-odev sistemleri çok çok daha hafif. Adamlar verdikleri eğitimin ve ölçümünün mühendislik mesleği için yeterli olduğunu, ekstra hedefleri olanlar için kendilerinin çabalayacağını biliyorlar çünkü. ODTÜ'deki mühendislik eğitimi sonucunda ne oluyor peki? ODTÜ mezunu mühendislerin çok tutmasının sebebi de aslında bu ortam. Dediğim gibi "mezun olabilmek için" kendi araştırma becerilerinizi gerçekten çokça geliştirmeniz ve kendi başınıza çözüm yolları bulabiliyor olmanız gerekiyor ve bu da çok zor olsa da ileride bir durumda neyi nasıl yapabileceğinizi "doğru araştırmayı" öğrenmeniz anlamına geliyor. Kısacası güvenilirliği yüksek ve çevresel olarak açık, hazırı almayan hatta hazırın ne olduğunu bilmeyen bir mühendis oluyorsunuz. ODTÜ'nün sosyal ortamından ve bu ortamın insanı ne denli geliştirdiğinden bahsetmiyorum bile. Türkiye'de başka bir örneği olabileceğini düşünmüyorum. Özet olarak ODTÜ'de mühendislik eğitiminde mezun olabilmek için öğrenmeniz gereken şeyler "mühendislik mesleği" için çok fazla, okul imkânlarının öğrettiği az, aradaki farkı kendiniz kapatmanız gerekiyor ve bunu yaparken edindiğiniz tecrübeler sizi diğer mühendislerden öteye taşıyor; mezun olmak için öğrendiğiniz şeyler değil! Hedefleri ve azmi yüksek olmayan, kendini tamamıyla derse adayamayan, sosyal bir insansanız hayatını derse adayabilen bir insan olana kadar kaybettiğiniz gençliğiniz ve kazandığınız stres için geçmiş olsun. Yanlış bir anlaşılma olmasın ODTÜ'de olduğum için asla pişman değilim. Bu ortam ve bu okul hayatı için bin kere olsa bi kere ODTÜ yazarım. "Sadece eğitimi" gerçekten kelimelere dokulemeyecek kadar zor ve yıpratıcı. Şahsen hayatını derslere adayabilen bir insan olamadığım için ben yoruldum ve yıprandım. Siz öyleyseniz çok da seversiniz. Dersleri bir tık geri plana alıp sosyal ortamını fazlasıyla tatmış ve kaymağını da çokça yemiş biri olarak bu konulardaki sorularınızı da seve seve cevaplarım. |
odtü her anlamıyla öğrencisinden dolayı kazanan bir okul gibi duruyor. :D geçen yıla kadar odtü havacılığı isterken. içerideki saçma yöneticiler ve saçma sistemler yüzünden vazgeçtim. şahsen rektörümün öyle bir okulda öyle olmasını istemezdim. öğrenci ortamı ve yararlanması konusunda ve ingilizce eğitiminde çok iyiler ama iyilerinden çok eksileride var gibi. gidenlere başarılar ne diyim. artık devlet üniversiteleri yavaş yavaş ayarını kaybediyor gibi. itü kaldı bi onunda ingilizce eğitimi sanırım o kadar iyi değil, ama hocaların elinin uzandığı yerler daha fazla gibi bir de bilkent falan var. ama odtünün bu gidişi falan hayra alamet durmuyor
|
Ne kıllı erkek g*tu merakı varmış sende de aq
|
Dostum ben Bilkent’teyim hiç de o dediğin gibi ‘müşteri’yi memnun etme çabalarına nazır olamadım. Aksine öğrenci yararina aykırı tavır almakta çoğu devlet üniversitesine ders verebilecek durumda. O getirilen pass / fail sistemi de öğrenci yararına ne kadar az şekilde düzenlenebilirse o şekilde düzenlendi (gelene kadarki imza kampanyaları, okula baskı v.s bahsetmiyorum). Sıralama olayına da çok fazla takılıyor insanlar bence tr’de. 300k sıralamadan sabancıya koça giren adamın zaten üniversite sınavı gibi bir derdi yoktur, bu onun aptal veya geri zekalı olduğunu değil sermayesi olduğunu gösterir. Parasını verip okuyabilecek insan da boşu boşuna üniversite sınavına çalışmaz kim olsa yerinde çalışmaz. O okullar da ögrencilerin güllük gülistanlık eğitim gördüğü yerler değil. 250-300k’dan girip de o insanların hiçbir şey yapmadan para vererek okul okuduğunu diploma aldığını düşünmek fazla ön yargılı bir bakış açısı zannımca.
Not: sabancı ve koçtan bahsetmişsin ancak bilkent hakkında da benzer düşüncen olabileceğini varsayıp bu cevabı yazdım varsayımım yanlışsa ilk kısım geçersiz olur. |
bu okula gelmeden gerçekten bu kadar zor olacağını düşünmemiştim, odtüde okuduğunu belirtip yorum yazan hocamlar sonuna kadar haklıdır
|
m.o.k. sen harbiden moronmuşsun. mesele rahatsızlığını dile getirmen değil, anlamıyorsun değil mi? sen, bir durumdan rahatsız olup hocalarına mail atan yüksek medeni cesareti olan o 29 kişiden biri değilsin. derdin bir şeyleri değiştirmek olsa sen de mail atardın. sen bana soruşturma açtılar diye yalan söyleyen, iftiracı, sıkışınca hemen bel altına vuran, tartışmayı bile beceremeyen ziyanın tekisin. harbiden yüzüne tükürürdüm ama ondan da anlamazsın, ne diyim ki.
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:20:48 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:21:1 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:21:16 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 6 Mayıs 2020; 19:45:46 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:21:35 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 6 Mayıs 2020; 19:46:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 6 Mayıs 2020; 19:46:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:21:50 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 25 Nisan 2020; 3:22:4 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|