Şimdi Ara

[u][i]ŞİMDİ DAHA İYİ ANLIYORUM[/i][/u]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bayram tatilinde ailecek SCENİC ile bi ANAKARA'YA gidelim dedik.Allah'ın izniyle sağ salim gittik ve geldik.Yaklaşık 15 yılık tecrübem var,şükür çok ciddi bir kazam yok.
    Kış aylarında çoluk-çocuk hasta olmasın diye pek uzun yola çıkmayız ama biraz değişiklik olsun dedik.Eşim annem babam ve 3 cocuğumla bayram tatilinde biraz seyahat ettik.

Gidiş-dönüş yklaşık 900 km yol yaptım ve maalesef çok üzücü bir gerçeğe şahit oldum. O kadar yol boyunca neredeyse bir Allah'ın kulunun da hız limitlerinde araç kullandığına şahit olamadık.Millet adeta çıldırmış gibi araba sürüyordu.Hız limitlerinde seyredenlerse sadece kamyonlar,otobüsler ve eski model zaten hıza elverişli olmayan araçlardı.Ben genelde 90-100 arası kullanırım aracı.Otobanda bile 120 yi pek geçmem.Hem çok yakıt, hem süratli gidince insan çabuk yorulur hem de ve en önemlisi 90 km/h üzerindeki kazalar çok daha ölümcül ve yaralayıcıdır.Bunu bizzat yaşamış ve bu tür kazaların insanları nasıl sakat bıraktığını,öldürdüğünü parçalara ayırdığını mesleğim itibariyle gayet iyi bilen birisi olarak hızın felaket olduğunun farkındayım.İnsanların nasıl,niçin hangi akla hizmet bu kadar hızlı araç kullandıklarını hiçbir zaman anlayamıyorum.
    Özellikle de HAFİF TİCARİ diya geçen Transporter,Caddy,Transit,Doblo,Vito,Kango gibi rüzgar direnci yüksek olan,hız arttıkça yol tutuşları emniyetsiz hale gelen yerden yüksek araçlardan inanın bi tane bile 100 km/h in altında seyredenine şahit olmadım.Bu araçları kullanan adamlarda ya bir kompleks var ya da bu araçlar için hız sınırı 140-150 km/h de benim haberim yok.Bu adamlar o hızda o buzlanmış Çorum yollarında nasıl bir cesaretle o kadar hız yaparlar,o virajlara nasıl o kadar hızlı girerler aklım almıyor.Aracında ne kadar ESP,ASR,AFU bilmem ne olurda olsun,hangi kar lastiğini takarsan tak buzlu yolda 100 km yi geçersen birinde olmasa diğer virajda kendini yolun dışında bulursun.
    İşin daha da vahimi yüzlerce insan öldüğü bu yollarda bir tane radar uygulaması yoktu.

Arkadaşlar yabancı memleketlerde özellikle de İngiltere'de hız yapmak önemli bir suçtur ve bazen cineyet suçuna eşdeğer bir şekilde suçlanabilirsiniz.Bunun da ötesinde adamlar zaten hız yapmazlar şehirlerarası yollarda, bu konudaki bilinç yüksektir.Hız için özel önlemler alınmış deneme yolları vardır ve özel eğitimlerden sonra bu yollarda araç kullanılabilir.
    Benim güzel memleketimde ise hafif ticari aracı alan normal yolları otoban zannedip Allah ne verdiyse basıyor, yolda bir tane bile radar yok, adam beni 180 le solluyor, makineli tükek gibi taç sıçtratıp camımı çatlatıyor,arkasından korna ve sellektörle duygularımı aktarıyorum kendisine ve bu döngü 900 km boyunca hep devam ediyor.Ve maalesef biraz ilerde bir kalabalık, adam ticari aracı ile birlikte yolun dışında, araç pert sürücü ağır yaralı, araçtan sağ çıkabilenler şokta bağrışlar,ağıtlar, kan ve gözyaşları...

Evet arkadaşlar şimdi çok daha iyi anlıyorum AŞIRI HIZ VE DİKKATSİZLİĞİN ne olduğunu ve nasıl oluştuğunu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koksal09 -- 14 Aralık 2008; 16:34:13 >

• Bahsettiklerin bilinen acı gerçekler.
  • teşekkürler, çok güzel anlatmışsınız. bende birde buna uykusuzluğuda eklemek istiyorum. sürücüler uzun yola çıkmadan önce muhakkak uykularını almış şekilde çıksınlar. hız kadar tehlikeli görüyorum ben bu durumu. uykuları geldiği vakitte çeksinler bir dinlenme tesisine 1 saat bile dinlense çok etkili olduğunu düşünüyorum. uzun yolda hız yapmam, 50000 km civarında uzun yol tecrübem vardır ama hayyatta uyuyacağım aklıma gelmezdi, fakat 5 dk sonra durcam diye diye direksiyon başında uykuya dalıp ciddi kaza geçirdim 90 km hızla şereflikoçhisar mevkiinde ankaraya 100 km kala. ufak tefek sıyrıklarla çok uucuz atllattım çok şükür. ama aracım pert olacak kadar dağılmıştı. uyku+hız sınırlarında bulunursak ben kaza ihtimalinin çok çok düşeceğini düşünüyorum. konuyu açan arkadaşa tekrar teşekkürler. kazasız belasız sürüşler herkese.
  • quote:

Bahsettiklerin bilinen acı gerçekler.

KATILIORUM!!!
  • ben sahsen 110 u gecmem sehirler arası
  • Eski aracımın devir oranları müsaitti ve araç 160 km hıza kolayca ulaşıyordu ,devir 4000i gösteriyordu.
    İStanbul silivri arası otobanda 140-150 basardım,arabada çoluk çocuk.Yol tutuş desen Allaha emanet.
    Neyse bu yaz başı imzamdaki aracı aldımda 100-120 aralığında gidiyorum artık.
    Bu yetermi derseniz değil,hız bir yere kadar.Aslolan sürücünün deneyimi,önsezileri ve sabırlı olması.
    YAzın kuzenimle kayıkta geceleyelim balık avlayalım dedik. gece geç saatte bu yattı uyudu ben uyuyamadım.
    Birkaç saat uyku ancak uyudum ve öğlen olunca da istanbula dönelim dedik. Yol 1 saat ben uykusuzum
    o ise benden daha iyi durumda.Otobanda 100 km civarındayzı ve bahçeşehir önlerinde ike n gözüm birkaç
    saniyeliğine dalmış.Araç yavaşça yan şeride doğru ilerideki tırın arkasına yönelmiş.Son 1-2 metre kala kuzenim
    direksiyona yapışınca uyandım ve kurtulduk.Güpegündüz ölüyorduk. Demekki yol uzun-kısa dememek lazım,
    uykusuzken araba kullanırsan nasıl uyuduğunu anlamıyorsun bile.....

• Özellikle kışın don ve buzlanma oluşmuş yollarda hız yapmak intiharla eşdeğer.Buzda kayıp savrulmanın ne demek olduğunu bilmeyen tecrübesiz sürücüler gaza yüklenince olan oluyor, birkç saniyede sonuç ya ölüm ya da sakatlığa neden olan ağır yaralanmalar.

Boşuna dememiş eskiler BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN HAYIRLIDIR diye

Yukarda da bahsettim buzlu yolda bir yandan ortalık sis,duman ben 4 kar lastiği ile bile 80-90 dan fazla yapmaya çekiniyorum ama adam sanki altında 4 çeker özel ralli aracı varmış,kendiside buzlu yol uzmanı bir ralli pilotuymuş gibi aracı son limitlerine kadar zorluyor.Bir defasında değilse 2. de belasını buluyor, olan masum çocuklara oluyor.
    Tavsiyem yollarda böyle kompleksli ticari araç sürücüleriyle asla takışmayın,bırakın nereye kadar yolları varsa defolsun gitsinler.
    Allah hepimizi kazadan beladan muhafaza etsin,
  • Hız limitlerini aşım+Uykusuzluk+Alkol en büyük kaza sebebiyetlerindendir..

Hani reklamda diyor ya..Eğitim Şart..

Allah (c.c) hepimizi görünen,görünmeyen tüm kazalardan,belalardan korusun..

İyi Geceler,İyi Forumlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH-ALEMDAR -- 15 Aralık 2008; 21:52:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: koksal09

Özellikle kışın don ve buzlanma oluşmuş yollarda hız yapmak intiharla eşdeğer.Buzda kayıp savrulmanın ne demek olduğunu bilmeyen tecrübesiz sürücüler gaza yüklenince olan oluyor, birkç saniyede sonuç ya ölüm ya da sakatlığa neden olan ağır yaralanmalar.

Boşuna dememiş eskiler BİR MUSİBET BİN NASİHATTEN HAYIRLIDIR diye

Yukarda da bahsettim buzlu yolda bir yandan ortalık sis,duman ben 4 kar lastiği ile bile 80-90 dan fazla yapmaya çekiniyorum ama adam sanki altında 4 çeker özel ralli aracı varmış,kendiside buzlu yol uzmanı bir ralli pilotuymuş gibi aracı son limitlerine kadar zorluyor.Bir defasında değilse 2. de belasını buluyor, olan masum çocuklara oluyor.
    Tavsiyem yollarda böyle kompleksli ticari araç sürücüleriyle asla takışmayın,bırakın nereye kadar yolları varsa defolsun gitsinler.
    Allah hepimizi kazadan beladan muhafaza etsin,

bende istanbul'dan balıkesire giderken bi tane 90 altında giden ticari görmedim. özellikle transporter'lar aman yarabbim.

• onlar şirket aracı olabilir cok hizli gidior lar
  • Ülkemizde durum malesef bu şekilde yavaş kullananlarında bir kısmı zaten ekonomi olsun diye yavaş kullanıyor gerçekten bilinçli dikkatli olan kişi sayısı çok az. Ticari araçların şirket araçlarının hızlı gitmeside zaten yakıtın bedava olmasından kaynaklanıyor o kadar hızlı gidip kaç dakika kazanacaklarsa artık kuş beyinliler...Bütün mesele eğitimsizlik ve denetim olmamasından kaynaklanıyor insanları bilinçlendirerek kontrolleri yapılırsa kaza sayıları net bir şekilde azalacaktır...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.