sayın @erdm6 Landirenoznun enjektör ohm değerleri ile yeni değiştirdiğiniz farklı .Bu da enjektör atış nabızlarında değişikliğe neden olur .buda rolanti problemleri ve tam gaz yememeye neden olur .madem ki enjektör ve regülatör değişti bence ecu setinide değiştirip tamamen kurtulun... |
Şimşek Otogaz Destek -(Ankara) Sorun Cevaplıyoruz ... (27. sayfa)
-
-
Merhabalar şimşek otogaz. Aracım honda civic fc5 1.6. Araca brc platinum honda ya özel kit takıldı. Biliyorsunuz elektrik tesisatı hazır soketli geliyor. Aracı kontrol ettiğimde bobin in birisinden kablo çekilmiş. Fabrikasyon hondolarda da sonradan takılanlarda da böyle birşey görmedim. Bu yapılan ileride bobine zarar vermez mi? İlginiz için teşekkür ederim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sayın @nofearnomercy
bobin derken ateşleme sistemin bobininden bahsediyorsanız tesisat gerginliği ,soket tırnağını ve soketi kontrol etmenizi öneririz muhteeml vibrasyona bağlı çıkıyordur. bu aracı 3 silindir çalışmasına ve teklemesine neden olur uzun vadede araçta subap yanmasına kadar giden sıkıntı açar .saygılar
-
Cevabınız için teşekkür ederim. Yanlış ifade etmiş olabilirim. Kablo çekilmiş derken ateşleme bobininden bağlantı oluşturulmuş. Rpm okuma için de olabilir. Bu yapılan bağlantı ileride bobine zarar verebilir mi? Onu sormuştum size.
Hayırlı işler dilerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sayın @nofearnomercy bobinden fiziki bağlantı yerine Kamşaft Pozisyon Sensörü ile Bağlantı sağlanması daha sağlıklı olur ayrıca lehimlenmeli,...
-
merhaba. aracım 2007 toyota rav 4, aracımda atiker gold lpg var, uzun süredir sabahları 10-15 marşda çalışıyor, benzin çeyrek depo üstünde olunca bu problem geçiyor gibi oluyor ama bu seferde bazen 2 3 marşda çalışıyor, lpg regülatörünü değiştirdim 1 hafta düzeldi yine sorun devam etti, benzin kesici role taksam faydası olur mu? bir de aracımı sürekli lpg de sürmeme rağmen fazla benzin harcadığını düşünüyorum, geç çalışma sorunu olmadan önce de benzini fazla harcama sorunu vardı. 3 -4 depo( 90-100 litre toplam) lpg ye nerdeyse çeyrek depo benzin harcıyor, sorunumu nasıl çözebiliriz? kaç yer gittim ama net şu yapılmalı diyen olmadı
-
sayın mrtozturk80
2 farklı sorunu cevaplalamamız lazım biri geç çalışma diğeri fazla benzin sarfiyatı .
1.geç çalışma:bunun üç nedeni olabilir.
a.regülatör stop halindeyken vakum kısmından gaz vermesi
b.enjektör stop halindeyken gaz salması
c.benzin pompasının basıncının düşük olmasııdır.
2.Fazla yakıt sarfiyatı
Yanlış Lastik Basıncı: Lastiklerin düşük basınçta olması, yuvarlanma direncini artırarak yakıt tüketimini artırabilir.
Ağır Yükler: Aracın fazla yüklü olması motorun daha fazla çalışmasına ve dolayısıyla daha fazla yakıt tüketmesine neden olur.
Yanlış Motor Yağı: Uygun olmayan motor yağı kullanımı, motorun verimli çalışmasını engelleyebilir ve yakıt tüketimini artırabilir.
Hava Filtresi: Kirli veya tıkanmış bir hava filtresi, motora yeterli hava akışını engelleyerek yakıt tüketimini artırabilir.
Ateşleme Sistemi: Buji ve buji kablolarının eskimiş veya arızalı olması, yakıtın tam olarak yanmamasına ve dolayısıyla fazla yakıt sarfiyatına yol açabilir.
Enjektör Sorunları: Yakıt enjektörlerinin tıkanması veya düzgün çalışmaması, yakıtın verimli bir şekilde püskürtülmesini engelleyebilir.
Hızlı ve Ani Hızlanmalar: Ani hızlanmalar ve yüksek hızda sürüş, yakıt tüketimini önemli ölçüde artırabilir.
Motor Sorunları: Motorun düzgün çalışmaması, yakıtın verimli bir şekilde yanmasını engelleyebilir ve bu da yakıt tüketimini artırır.
Oksijen Sensörü: Arızalı oksijen sensörü, motor kontrol ünitesine yanlış bilgi gönderebilir ve bu da yakıt karışımının zenginleşmesine neden olabilir.
Yakıt Sistemi Sızıntıları: Yakıt sisteminde herhangi bir sızıntı, direkt olarak yakıt kaybına yol açabilir.
otuz amper zaman ayarı olan pompa susturcu role tavsiye ederiz .Sıralı sistemlerde gaz ECU'su ilk önce şamandıra ve gazvalfini açıp daha sonra gaz enjeksiyonlarını açtığından dolayı zaman kontrolünün önemi burada meydana çıkıyor. Zaman kontrolü olmasaydı gaz enjeksiyonları açmadan benzin kesileceği için motor stop ederdi.
-
sayın @simsekotogazankara
Arac chery tiggo 2.0 a.t zavoli marka tüp sistemi takılmış.. Aracımdaki sıkıntı şöyle;
Sabah ilk çalıştırdığımda hareket etmeden yani vitese takmadan bu sorun başlamıyor, ama hareket ederken de sorun yok... Sadece ışıklarda dururken 10-15 saniyede bir ufak öksürüyor gibi bir defa tekleyip bırakıyor yani... Ama hararet tam ortaya gelince bu durum tamamen kesiliyor... (Bu durum benzinde kullanırken oluyor)
Aracı 3 aydır tüpü tamamen bitirip vanadan kapatmıştım belki çözülür diye çözülmeyince gidip LPG aldım LPG'de kullanırken bu defa; bu durum kalkarken kerkinme ve rölantide beklerken motor sıcak soğuk farketmeksizin öksürüyor tekliyor.....
Buna subapların yanık diyen de var, enjektör, buji kablo bobin ateşeleme sorunu diyende var... ilkin gidip buji buji kablo bobin falan mı değişsem iyi bir tüpçü meleyi çözer mi bilmiyorum malum sanayide motor indirme hevesli çok...
-
honda civic fb7 tüp tank değişim fiyatı nedir
-
dm den cevap verildi
-
-
Selamün aleyküm. Arkadaşlar her birimiz arabamiza aşikarızdır olası bi durumda aksiligi farkediyoruzdur. Yani ben farkediyorum. Arabam şuan çok hantal gidip gaz ayarı yaptiyorum tam istediğim gibi oluyor hızlanması felan. 2/3 gun sonra tekrardan araba hantallasiyor. Kısır döngü haline geldi artık en sonunda gazı söküp atacam. Varmi bir fikri olan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sayın @Proton61 aracanız ne marka kaç model sistem ne marka bunun gibi bilgiler varmı ?
-
Aracım proton 315/ 96 model/ atiker fast /
ARACIZIN OKSİJEN SENSÖRÜNÜ KONTROL ETMENİZİ ÖNERİRİM
-
Otogaz, dünyada çevresel etkileri ve maliyet avantajları nedeniyle birçok ülkede teşvik edilen bir enerji kaynağı haline gelmiştir. Otogazın (LPG) teşvik edilmesindeki ana nedenler şunlardır:
- Düşük Emisyonlar: Otogaz, diğer fosil yakıtlara göre daha temiz bir yakıt olarak kabul edilir. Özellikle atmosferik kirleticilerin azaltılması hedeflenen bölgelerde teşvik edilmektedir.
- Maliyet Avantajı: Otogaz, benzin ve dizel yakıtlara göre genellikle daha ucuzdur. Bu durum, tüketicilerin ve işletmelerin tercih sebebi olabilir.
- Enerji Diversifikasyonu: Ülkeler, enerji arz güvenliğini artırmak ve enerji kaynaklarını çeşitlendirmek için otogazı teşvik edebilirler. Bu, tek bir enerji kaynağına bağımlılığı azaltabilir.
- Ulaşım Sektöründe Kullanımı: Otogaz, özellikle ticari araçlar ve toplu taşıma araçları gibi büyük ölçekli kullanımlarda tercih edilir. Bu da yerel hava kalitesini iyileştirme potansiyeline sahiptir.
Her ülkenin teşvik politikaları farklı olabilir ve yerel koşullara, ekonomik duruma ve çevresel hedeflere göre şekillenebilir.
-
Merhaba, 2022 Kia Stonic 1.4 MPI aracım için LPG araştırması yapıyorum. Hangi kiti önerirsiniz? ve fiyat bilgisi alabilir miyim?
-
sayın @kemalaygul
aracınıza prins technomax tavsiye ederim.1,75 ohm enjektörlü ve obd özellikli olan bu kit aracınıza tam uyumlu .2 yıl 100 bin km garantili.şuan 23500tl .
-
clio 4 benzinli hb 2017 hangi LPG kitini taktırayım zannedersem Bağca ince silindirik tüp daha iyi olur dediler fiyat olarak ne verilebilir teşekkür ederim
10 gün içinde cevap gelirmi acaba ne kadar hızlısınız ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X