Şimdi Ara

Sınav Kaygısı Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sınav yaklaştıkça hem çevremde hem de burada gördüğüm üzere sınav kaygısına bağlı stres düzeyi artıyor.
    Buradaki genel kitleyi baz alarak konuşmak istiyorum, siz de biliyorsunuz ki DH ailesinin bir üyesi olmak demek dereceye oynamak demek
    Şaka bir yana kısaca özetlemek istiyorum demek istediğimi
    Üniversite sadece bir araç arkadaşlar. Evet, sadece bilgiye ulaşmak için kullandığımız bir araç.
    Bundan fazlası değil, bizim kaygılanmamız gereken nokta araça ulaşmak için olmaması lazım. Önemli olan tek şey amaç. Bunu da sadece kişi kendine özel belirler.
    Aileniz istiyor diye, arkadaşlarınla yarışmak için daha önemli olan şeyleri arka plana atmayın!
    Diyeceksiniz ki "Ama ben Boğaziçi istiyorum, diğer üniversiteler ile bir mi?"
    Evet haklı olabilirsin, üniversite bir araç, kaliteli üniversitede bilgiye çok daha kolay erişebilirsin, peki bu sana engel mi?
    Arkadaşlar yaşadığımız çağa bakın, her türlü bilgi bir adım uzağımızda. Tek yapmamız gereken bunun farkına varmak.
    Sırf başkalarını memnun etmek için yada başkalarını sinir etmek için uğraşmayın.
    Bu hayatı sadece ama sadece kendiniz için yaşıyorsunuz, tek ölçüt de kendinizsiniz!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elbet kendinizi geliştirebilirsiniz ama Bilkent Boğaziçi ODTÜ olmayınca 1-0 geriden başlıyorsunuz

• 1-0 mı 5-0 bence tr de üni neredeyse her şey memnun olmayanlar üniyi bitirdikten sonra tekrar sınava hazırlanıyor o kadar yılı harcadığını bile bile bunu sadece 1-0 önde olmak için mi yapıyorlar
  • Bro benim amacım doktor olmak.

Şu veya bu üni değil.

Bu sınavı kazanmadan nasıl doktor olunur anlat bana...
  • Yahu arkadaşım ben bölüm üzerine bir laf etmiş miyim bütün yazı içerisinde?

Sadece üniversite farklılıkları üzerine konuşuyorum

• üstteki üniversite kıyaslayan arkdaşlara katılıyorum. tamam doğru çok stres yapmaya endişe etmeye gerek yok ama bence bu sınav asla küçümsenemez, iyi üniversiteyle ortalaması/kötüsü bir tutulamaz. misal en iyi üniversitelerde rahat rahat yurtdışına da çıkarsın kulüplere de katılırsın ve verim alırsın en önemlisi, kampüs farkı var mesela, birinde tüm gününü kampüste geçirebilirsin dolu dolu, diğerinde okula girer ve çıkarsın. evet ikisinde de aynı bilgiye ulaşırsın kötü ünide okusan belki kendini geliştirip bölümde aynı seviyeye de gelebilirsin ama her şey bilgi almak mı ya. her yönden dolu dolu bir üniversite hayatı istediğim için söylediğinize katılamayacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.