Şimdi Ara

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
2.033
Cevap
707
Favori
932.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3.günüde yaptım 3.haftadan baslamistim bu sefer zorlanmadım çok simdi iki gün ara verip 4.haftaya baslayacağım. Okullar başlamadan programı bitirmek ve 70 sınav çekebilmek amacım 100 hedeflemiyorum zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ellerine sağlık okudum harfi harfine uyucam ama beslenme ne olacak ben biyerde duydum beslenme doğru düzgün yapmassak bi işe yaramazmış. ?

ama yinede eline sağlık emege saygı
  • ben biseferde 10 tane çektim şinav sizce kötümü 1.75 boyundayım 60 kiloyum 15 yaşındayım ?
  • Mekik programinda 5. haftays gectim suan 65- 70 civari cekebiliyorum. Baslangictaysa 30 u zor goruyodum. Yarin da sinav programima baslamayi planliyorum

• Şınavda aylardır 40-50 arasında takılı kaldım. Arttırmak için yapılabilecek başka bir çalışma yok mu?
  • Beyler ben 1 haftadan başlamak istiyorum mesala dikkati mi çekti aşağıda yazdığım gibi durum var set 1'de demek istediği 2 tane şınav çekip 120 saniye ara vermek mi oluyor?

set1 2
    set2 3

sol sutundan başlayacağım yeniyim öyle universiteye kadar ufak ufak başlayım evde 30 dakka felan

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları

• Hayatım boyunca şınav çekmemiş biri olarak ilk test denedim 6-7 tane çektim çok zorlanınca devam etmedim 1. gün programından başladım 60 saniye aralıkla çekiyorum 2. sutundan başladım.
  • Ben her sabah kalktığımda 3 yada 4 set max şınav çekiyordum. En son 80-60-50 şeklinde yaptım. 50 şınavdan 80e 1,5 haftada ulaşmıştım. Yalnız spor salonu geçmişim de var baya. Ama şınav çektikçe sayıyı yükseltiyorsun. Spor salonunda göğüs çalışmak şınav sayını artırmıyor. En azından bende öyle olmuştu. Şınavı bırakıp salona yazıldım. 1 ay sonra 60'ı zor gördüm.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6. haftanın 1. stununa geçtik hadi bakalım haftanın sonunda kaç şınav çekebildiğimi yazıcam
  • aradığımı buldum. şınava başlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Salçalı ekmek

6. haftanın 1. stununa geçtik hadi bakalım haftanın sonunda kaç şınav çekebildiğimi yazıcam

Ne yaptın hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Gibson SG

quote:

Orijinalden alıntı: Salçalı ekmek

6. haftanın 1. stununa geçtik hadi bakalım haftanın sonunda kaç şınav çekebildiğimi yazıcam

Ne yaptın hocam

Bıraktım o gün yorgundum ve çok sıkıcı gözüktü gözümde şınav sayım azalmıştır kesin
  • gençler günde aralıkla 5 v 5 çekiyorum programa göre gitmeye çalışıyorum biraz da olsa bana başka nası öneri verebilirisiniz göbekte var biraz.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Beyler ben şimdi doğru düzgün 17 tane şınav çektim 4 set yapıcaz 10-12-7-7 diye 5. sette 9 un üstünemi çıkmaya çalışıcaz onu tam anlıyamadım ve 4.seti görebilceğimi sanmıyorum yardımcı olursanız sevinirim kafam karışmış durumda :D
  • Google Playdaki Just 6 Weeks programinimi yapiyoruz hocam aynisi ondada 120 saniye dinleniyorsunuz

• dostum programı uyguluyorum. hangi gıdaları tüketirsem program daha verimli olur? birkaç öneride bulunabilir misin?
  • Beslenmenin çok fark yaratacağını düşünmüyorum bu program üzerinde. Tabi programı neden uyguladığınıza da bağlı. Ama genel olarak daha düzgün bir vücut için uygulandığını düşünecek olursak, yağlı yiyecekleri minimum seviyede tüketin, protein ağırlıklı beslenin (kilo başına 1-1,5 gram aşağı yukarı; yani 100 kg iseniz günlük 100-150 gr protein tüketin - özellikle ağırlık da çalışıyorsanız), enerji için karbonhidrat mutlaka tüketin; pilav veya makarna (tabi bunlar da yağsız).

Genellikle profesyonel olmayıp kendi hallerinde/evde spor yapanların öğünleri şu şekildedir:

KAHVALTI
    En az 2 haşlanmış yumurta (sarıları kalori içerdiği için tüketilmez)
    1 büyük bardak süt (yağsız)
    Lor peyniri (yağsız ve protein oranı yüksek)
    Küçük bir domates
    2 dilim kepek ekmeği
    Yulaf
    1 kaşık bal (genelde fıstık ezmesi de önerilir, hem de yüksek protein içerir.. ama ben zararlı olacağı kanısındayım, bal daha sağlıklıdır)

ÖĞLE
    Izgara veya haşlanmış yağsız et, tavuk veya balık
    Makarna veya pilav
    Salata (Aslında yağsız olmalı ama zeytinyağı koyun bence; zira bu diyet insanın içini kurutur, ve bol limonlu)

AKŞAM
    Kuru fasulye, nohut gibi bir baklagil

Bunların dışında, öğün aralarında da meyve, süt, 10 tane kadar badem veya fındık, ve bol bol su tüketebilirsiniz. Özellikle antrenmanlardan sonra şekersiz meyve suyu içmenizde fayda var. Protein tozu genelde antrenman sonrasında kullanılır vücut çalışanlarca. Burada bu tozların faydalı ya da zararlı olduğu tartışmasına hiç girmeyelim; benim şahsi görüşüm ileride zararlar ıolabileceği yönde. O yüzden ben pek tavsiye etmiyorum; doğal beslenmek en iyisi. Eğer profesyonel olarak bu işle uğraşmıyorsanız, doğal yollarla yeterince beslenerek gerekli proteini alabilirsiniz bence.

EDIT: Süt olarak %0 yağ içeren Torku sütü tavsiye edebilirim; ama piyasadaki en pahalı süt sanırım. Ben marketlerde 3 TL civarına alıyorum. Lor peyniri olarak kesinlikle tavsiyem, Yörsan Lor Peyniri. Ama şu resimdekinden olmalı, her yerde bulunmuyor. Çağdaş marketten alıyorum ben Ankara'da.

Bir de, konserve balık gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Hemen açıp yiyebiliyorsunuz. Kullanacaksanız Light olanlarını seçin. Ancak benim düşünceme göre aşırı derecede pahalı. Şöyle ki, her markada fiyatlar aşağı yukarı aynı, ve 80 gramlık 3 konserve kutusu, yaklaşık 10 TL marketlerde. Tadı gerçekten çok kötü, ve 80 gramın tamamı protein değil elbette, yüzdesi kutusunun üzerinde yazar genelde.. Ayrıca uzun süreli balık kullanımlarında vücutta ağır metallerin birikebileceği iddia ediliyor.

Bunun yerine tavuk daha mantıklı bir seçim olur. Çünkü aşağı yukarı kilosunu 9-10 TL'ye alabiliyorsunuz, iyi markaların hem de. Ve günlerce idare ediyor sizi. Balığa oranla kat kat daha uygun fiyatı, hem de farklı şekillerde pişirip sürekli aynı şeyi yemenin verdiği bıkkınlığı yaşamazsınız (tabi yağsız olacak bunlar hep). Tavukla ilgili de iddialar var, aşırı tüketilmesinde östrojen hormonu salgılanmasına sebep olacağı yönünde. Bilimsel olarak gerçekliğini bilemiyorum. Tercih size kalmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darkness -- 17 Ekim 2014; 3:54:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Beslenmenin çok fark yaratacağını düşünmüyorum bu program üzerinde. Tabi programı neden uyguladığınıza da bağlı. Ama genel olarak daha düzgün bir vücut için uygulandığını düşünecek olursak, yağlı yiyecekleri minimum seviyede tüketin, protein ağırlıklı beslenin (kilo başına 1-1,5 gram aşağı yukarı; yani 100 kg iseniz günlük 100-150 gr protein tüketin - özellikle ağırlık da çalışıyorsanız), enerji için karbonhidrat mutlaka tüketin; pilav veya makarna (tabi bunlar da yağsız).

Genellikle profesyonel olmayıp kendi hallerinde/evde spor yapanların öğünleri şu şekildedir:

KAHVALTI
    En az 2 haşlanmış yumurta (sarıları kalori içerdiği için tüketilmez)
    1 büyük bardak süt (yağsız)
    Lor peyniri (yağsız ve protein oranı yüksek)
    Küçük bir domates
    2 dilim kepek ekmeği
    Yulaf
    1 kaşık bal (genelde fıstık ezmesi de önerilir, hem de yüksek protein içerir.. ama ben zararlı olacağı kanısındayım, bal daha sağlıklıdır)

ÖĞLE
    Makarna veya pilav
    Salata (Aslında yağsız olmalı ama zeytinyağı koyun bence; zira bu diyet insanın içini kurutur, ve bol limonlu)

AKŞAM
    Kuru fasulye, nohut gibi bir baklagil

Bunların dışında, öğün aralarında da meyve, süt, 10 tane kadar badem veya fındık, ve bol bol su tüketebilirsiniz. Özellikle antrenmanlardan sonra şekersiz meyve suyu içmenizde fayda var. Protein tozu genelde antrenman sonrasında kullanılır vücut çalışanlarca. Burada bu tozların faydalı ya da zararlı olduğu tartışmasına hiç girmeyelim; benim şahsi görüşüm ileride zararlar ıolabileceği yönde. O yüzden ben pek tavsiye etmiyorum; doğal beslenmek en iyisi. Eğer profesyonel olarak bu işle uğraşmıyorsanız, doğal yollarla yeterince beslenerek gerekli proteini alabilirsiniz bence.

EDIT: Süt olarak %0 yağ içeren Torku sütü tavsiye edebilirim; ama piyasadaki en pahalı süt sanırım. Ben marketlerde 3 TL civarına alıyorum. Lor peyniri olarak kesinlikle tavsiyem, Yörsan Lor Peyniri. Ama şu resimdekinden olmalı, her yerde bulunmuyor. Çağdaş marketten alıyorum ben Ankara'da.

Bir de, konserve balık gerçekten büyük kolaylık sağlıyor. Hemen açıp yiyebiliyorsunuz. Kullanacaksanız Light olanlarını seçin. Ancak benim düşünceme göre aşırı derecede pahalı. Şöyle ki, her markada fiyatlar aşağı yukarı aynı, ve 80 gramlık 3 konserve kutusu, yaklaşık 10 TL marketlerde. Tadı gerçekten çok kötü, ve 80 gramın tamamı protein değil elbette, yüzdesi kutusunun üzerinde yazar genelde.. Ayrıca uzun süreli balık kullanımlarında vücutta ağır metallerin birikebileceği iddia ediliyor.

Bunun yerine tavuk daha mantıklı bir seçim olur. Çünkü aşağı yukarı kilosunu 9-10 TL'ye alabiliyorsunuz, iyi markaların hem de. Ve günlerce idare ediyor sizi. Balığa oranla kat kat daha uygun fiyatı, hem de farklı şekillerde pişirip sürekli aynı şeyi yemenin verdiği bıkkınlığı yaşamazsınız (tabi yağsız olacak bunlar hep). Tavukla ilgili de iddialar var, aşırı tüketilmesinde östrojen hormonu salgılanmasına sebep olacağı yönünde. Bilimsel olarak gerçekliğini bilemiyorum. Tercih size kalmış.

teşekkürler zahmet edip cevaplamışsınız aklımın bir köşesinde bulunsun bunlar

• Abi benim yaşım 14 1.70 66 kiloyum. Gerçek şınav çekmeye çalıştım yaklaşık 20. 20 tane çektim ama elbet vardır düzgün çekemediklerim. İşte perşembe programı belirledim. Cuma yani bugün senin gösterdiğin programa göre gittim. Ilk gün için 11-20 şınav çekenlere 12-10-7-7-en az 9 programını yaptım. Hepsini yaptım 1dk aralıklarla . Sonuncuda 11 tane çektim. Sence nasılım iyi gidiyor mu ? Bu arada kollarımın güçlü olduğunu ancak vücudumun fazla ağır olduğunu düşünüyorum. Hafif göbeğim var ama zayıf sayılırım. Çok iyi koştuğuma inanıyorum. Uzun süre koşabiliyorum. Bilek güreşindedebyenen yok sınıfta. Ama ne bilen bana göre şınav sayım çok az geliyor. Acaba kilom felarım fazla? Bu arada son bir şey daha dicem çok düzensiz yemek yiyorum. Aşırı çikolata yiyorum. Adam gibi kahvaltı yapmıyorum. Sadece yumurta ekmek çikolata çayla besleniyorum. Öğlen okul var 2 poğaca birazda kantinden atıştırıyorum. Akşam ya çorba Yada pilav yiyorum. İşin kötü tarafı gece 9 dan sonra çikolata yardımıyla 1 ekmek yiyorum bazen. Buna rağmen ne kilo alıyorum nede şişiyorum. Dışarı çıkmıyorum. Hep pc başında oyun oynuyorum. Okulda benden başka sınıfta sporu sevende yok. Öle futbol maçı vb. De yapamıyom. Basketbol az çok oynuyorum. Sen ne önerirsin benim için.

Kelimelerde hata olabilir. Telefondan yazıyorum şu kelime düzeltmemizde ne açık bazen sorun oluyor. Şimdiden teşekkürler

• Öncelikle program ilk günlerde, hatta ilk haftalarda kolay geliyor. Forumda programa başlayanlara dikkat edecek olursan, hep sonraki haftalarda sıkıntı yaşamaya başlıyorlar. Özellikle 3. hafta ve sonrası bayağı zorlu. O yüzden şimdiki duruma aldanma, şimdi kolay gelmesi normal. Şınav sayın gayet iyi, bunu dert etme. Programa uydukça daha da artıracaksın zaten.

Ancak beslenmenle ilgili yanlış yapıyorsun, fazla çikolata tüketmek iyi bir şey değil. İçlerinde onca şeker, tatlandırıcılar, koruyucu maddeler vs var. Dengesiz beslenmenin acısını şimdi değil, 30'larına geldiğinde hissedersin, ve artık geri dönüşü de olmaz. O yüzden şimdiden çikolatayı, ya da kola tarzı içecekleri hayatından çıkarmaya başla. Yukarıda yazdığım diyet menüsü sana fazla gelebilir, ona uymaya çalışma. Ama sabahları mutlaka süt iç, ve haşlanmış yumurta ye. Her sabah hem de, bıkmadan usanmadan. Öğlenleri okulda oluyorsun anladığım kadarıyla, o yüzden poğaçanın haricinde ne seçeneklerin var bilmiyorum. Poğaça dediğin boş hamur, öğün bile sayılmaz o. Bir şekilde çare bul derim öğle yemeklerine. Boyuna göre kilon iyi, ancak bu kilonun ne kadarı kas, ne kadarı yağ; o önemli. Yaşın genç olduğu için normalde yediğini yakarsın, ama tekdüze ve spordan uzak bir hayatın olduğunu söylüyorsun. Bu yüzden yediklerine dikkat et, diyet yapma sakın o yaşta, ama çok tatlı ya da çok yağlı şeylerden uzak dur, bol sebze meyve tüket. Mümkün olduğunca et yemeye bak, yağsız / haşlanmış özellikle. Evinin oralarda yürüyüş yapabileceğin bir yer varsa bunu değerlendirebilirsin, biraz yağ yakman gerekebilir çünkü kendini tarif edişine bakacak olursak. Çok değil günlük 45 dk yürüsen yeter sana. Bunlara uydukça, zamanla vücudundaki değişiklikler farkedilir hale gelecek. O zaman hiçbiri sana angarya gibi gelmez, severek yaparsın.

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.