Şimdi Ara

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları (89. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.033
Cevap
707
Favori
932.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Darkness

Öncelikle program ilk günlerde, hatta ilk haftalarda kolay geliyor. Forumda programa başlayanlara dikkat edecek olursan, hep sonraki haftalarda sıkıntı yaşamaya başlıyorlar. Özellikle 3. hafta ve sonrası bayağı zorlu. O yüzden şimdiki duruma aldanma, şimdi kolay gelmesi normal. Şınav sayın gayet iyi, bunu dert etme. Programa uydukça daha da artıracaksın zaten.

Ancak beslenmenle ilgili yanlış yapıyorsun, fazla çikolata tüketmek iyi bir şey değil. İçlerinde onca şeker, tatlandırıcılar, koruyucu maddeler vs var. Dengesiz beslenmenin acısını şimdi değil, 30'larına geldiğinde hissedersin, ve artık geri dönüşü de olmaz. O yüzden şimdiden çikolatayı, ya da kola tarzı içecekleri hayatından çıkarmaya başla. Yukarıda yazdığım diyet menüsü sana fazla gelebilir, ona uymaya çalışma. Ama sabahları mutlaka süt iç, ve haşlanmış yumurta ye. Her sabah hem de, bıkmadan usanmadan. Öğlenleri okulda oluyorsun anladığım kadarıyla, o yüzden poğaçanın haricinde ne seçeneklerin var bilmiyorum. Poğaça dediğin boş hamur, öğün bile sayılmaz o. Bir şekilde çare bul derim öğle yemeklerine. Boyuna göre kilon iyi, ancak bu kilonun ne kadarı kas, ne kadarı yağ; o önemli. Yaşın genç olduğu için normalde yediğini yakarsın, ama tekdüze ve spordan uzak bir hayatın olduğunu söylüyorsun. Bu yüzden yediklerine dikkat et, diyet yapma sakın o yaşta, ama çok tatlı ya da çok yağlı şeylerden uzak dur, bol sebze meyve tüket. Mümkün olduğunca et yemeye bak, yağsız / haşlanmış özellikle. Evinin oralarda yürüyüş yapabileceğin bir yer varsa bunu değerlendirebilirsin, biraz yağ yakman gerekebilir çünkü kendini tarif edişine bakacak olursak. Çok değil günlük 45 dk yürüsen yeter sana. Bunlara uydukça, zamanla vücudundaki değişiklikler farkedilir hale gelecek. O zaman hiçbiri sana angarya gibi gelmez, severek yaparsın.

Çok teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Dediklerinize uymaya çalışıcam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim simdi yaşım 16 175cm boy var ama kilom çok az 47 kiloyum bu programı 3.haftaya kadar yaptım yaklaşık 20 sınav çekebilecek duruma geldim(ilk testte 3 tane cekebilmistim) ama kilom az olduğundan dolayı kaygılarım olduğu için 3.haftada bıraktım 1 ay civarı geçti üstünden bana bir zararı olur mu kilonun ? Devam etmelimiyim sizce

• Program kilo verdirmez, eğer kaygınız bu ise. Ama tabi kilo da aldırmaz. Bu açıdan programa devam etmenizde bir sakınca yok; ancak boyunuza göre kilonuz çok düşük. Forumda kilo almanın yollarıyla ilgili başlıklar mevcut.
  • quote:

Program kilo verdirmez, eğer kaygınız bu ise. Ama tabi kilo da aldırmaz. Bu açıdan programa devam etmenizde bir sakınca yok; ancak boyunuza göre kilonuz çok düşük. Forumda kilo almanın yollarıyla ilgili başlıklar mevcut.

Hocam 2009 dan bu yana vucut nasil oldu
    kac sinav cekiyorsunuz?

• Programı sürekli uygulayamıyorum ben, iki dirseğimde de karpal tünel sendromu var (sinir sıkışması). Uyguladığım zamanlarda en fazla 50 şınavı görebilmiştim. Başlangıçta hiç şınav çekemeyen birisi için gayet iyi bir rakamdı.
  • quote:

Programı sürekli uygulayamıyorum ben, iki dirseğimde de karpal tünel sendromu var (sinir sıkışması). Uyguladığım zamanlarda en fazla 50 şınavı görebilmiştim. Başlangıçta hiç şınav çekemeyen birisi için gayet iyi bir rakamdı.

Peki hocam baslamayi dusunuyorum programa yil basinda editlerim.sinav cekmek pazu sisirirmi kol kasi sisermi? Birde 1 gun araliklar dimi

• Aralıklar bir gün, mesela pazartesi - çarşamba - cuma yapabilirsin.

Şınav hareketi pazu dediğimiz biceps grubu kasları benim fikrimce pasif olarak çalıştırır, sadece kendimizi yukarı doğru iterken çalıştırır belki, onun da kasın gelişimine gözle görülür bir etkisi olmaz. Biceps kasları geliştirmek istiyorsanız, ağırlık çalışmanız lazım. Eve ağırlıkları değiştirilebilir 2 tane dumbell alsanız yeter size. Youtube'da Biceps Workout diye aratın, pek çok fikir verecek video çıkar karşınıza.
  • Hocam ben sinav cekerken kendimi yerden uzaklastirdiktan sonra yani tekrar asagi dogru egilirken omuzlarimdaki kemikler boyle sanki oynuyor yani kikirdak sesi net sekilde duyuluyor bu omuzlarimin zayifligindan midir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam sağolun baya birşeyler anlatmışsınız. Benim sıkıntı çok güçsüz ve zayıf olmam. Kas nerdeyse yok. Çok çabuk yoruluyorum şınavda felanda nefesi kontrol edemiyorum bazen. 7-8 tane şınav çekebiliyorum. Yürüyüşüm felan hiç duzgun değil, iskelet gibiyim. 1.75 civarı boyum 58 kiloyum 18 yaşındayım. Kendi imkanlarımla çalışmak istiyorum ama bazı hareketleri tam yapamıyorum zaten kiloda yok gucte yok kondisyonda yok. Salona verecek parada yok. Ne önerirsiniz hocam? Yürürken felan ölü gibiyim boynumda uzun zaten çok kotu bi goruntu nasıl kurtulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qsdc35 -- 19 Ekim 2014; 0:01:09 >
  • @Ninja Mercan Dede, sadece şınav çekerken mi oluyor bu durum, yoksa günlük hayatta da omzunda böyle kütlemeler oluyor mu? Bir de spor yapmadan önce var mıydı, yoksa spor yapmaya başladıktan sonra mı oldu; bunların cevapları önemli. Çünkü eğer spordan sonra oldu, ve aradan geçen zamana rağmen bir iyileşme yoksa omuzlarında bir sakatlık / yırtılma olmuş olabilir. Ama her zaman vardıysa bu, zayıflıktan değildir, ısınmadan şınav şektiğin için olabilir. Fizik tedavi görenler için verilen bazı boyun ve omuz hareketleri vardır. Programı uygulamadan önce o bölgeleri bunlarla ısıtabilirsin. Aslında bir MR çektirmeniz iyi olur.

@qsdc35, çok klasik bir cümle olacak ama; elinizin altında internet gibi sınırsız bir kaynak var. Salona gitmenize gerek yok; salon sizi sadece motive eder, hocalar sizi yönlendirir, ve her kas grubuna uygun aleti bulabilmenizi sağlar. Ama iyi planlayıp, azimli ve iradeli olursanız, kimseye ihtiyaç duymadan kendiniz de sorununuzu çözebilirsiniz. Zayıflığını ve kondisyon sorununu gidermek için elbette düzenli beslenerek kilo alacaksın, ama bunu abur cubur yiyerek sağlıksızca yağlanmak olarak algılama sakın.

"Kilo yok, kas yok, kondisyon ve güç yok" demişsin:

1 - Kilo yok: Yukarıda bir menü vermiştim, senin durumuna çok faydası olabilir. Beslenmeni bu şekilde düzenle bundan sonra, menüye ek olarak ara öğünlerde cips/kola/çikolata vs değil, fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler tüket acıktıkça. Ve kesinlikle meyve tüket. Proteini çok tüketmen lazım; bol bol yağsız et (haşlanmış), kuru fasulye nohut peynir ve tabii ki yumurta tüket.. Lifli gıdalar da tüket, emilimi uzun sürdüğü için daha uzun süre enerji verirler. Bu da sürekli güçsüz/cansız olmanın önüne geçer. (Bütün bunları bir rahatsızlığın olmadığını farzederek söylüyorum, ani halsizlikler yaşıyorsan doktora başvurmalısın. Hipoglisemi olup olmadığını anlamak için kan testi yapacaklardır).

2 - Kas yok: Kas "miktarını" artırmak istiyorsan elbette ağırlık çalışman lazım senin de. Yapacağın iş dumbell seti almak, pahalı bir şey değil 50-100 TL arasında pek çok seçenek var, bir kerelik bu parayı vermen lazım. Ardından kendine bir program belirleyeceksin. Örneğin pazartesi günü biceps ve forearm, salı günü chest ve triceps gibi. Her gün farklı bir kas grubunu yavaş yavaş çalıştırmaya başlayacaksın. Zaten protein ağırlıklı beslenmeye başladığın için, vücudun tabiri caizse hem kütlesi hem hacmi artmaya başlayacak. Yediğin proteinlerin de faydasını göreceksin böylece. Ama şun unutma, egzersizlerini yapmanı sağlayaca enerjiyi proteinden değil, karbonhidrattan alacak vücudun. Dolayısıyla antrenmandan 2 saat kadar önce bol makarna veya pilav yemelisin. Antrenmandan 1 -2 saat sonra yemen yiyeceksen, özellikle protein içermeli. Genelde body yapanlar antrenmanın hemen sonrasında protein tozu ile su veya süt katıştırıp içerler. Kana çok çabuk karıştığı için bu yolu seçerler. Takdir sana ait, doğal yolla, et yiyerek yeterince gelişemem diyorsan protein tozu kullanabilirsin sen de. Dediğim gibi ben sıcak bakmıyorum bu tip takviyelere.

3 - Kondisyon ve güç Yok: Güç yani kondisyon, ancak ve ancak vücudu çalıştırarak kazanılabilir. Yani sen istediğin kadar ağırlık çalış, hatta o yarışmalara katılan devasa adamlar gibi kas yapmış ol, kardiyo/koşu/egzersiz vs yapmadığın sürece sağlıklı biri olduğunu iddia edemezsin. Zaten 100 mt depar atsan hemen tıkanırsın. Yapacağın şey de çok basit, yürüyeceksin. Elinde çekirdek çıtlayara değil tabi, afedersin popondan ter gelecek şekilde hızlı adımlarla yürüyeceksin. Başlarda ciğerlerin açılana kadar nefes sorun uyaşayabilirsin, hemen yorulursun. Bırakmak istersin. İşte dönüm noktası da odur zaten. Bu yorgunluğun, hatta baş dönmesinin normal olduğunu kabullenip de, sonraki günlerde de sporu bırakmazsan, bu işin sonunu başarıyla getirebilirsin. Yürümek aynı zamanda bacaktaki pek çok kas grubunun gelişmesine de faydalıdır. Daha sonra koşma aşamasına da geçebilirsin, ama kesinlikle işe koşarak başlama. Yürürken bile ölü gibi olduğunu söylüyorsun, koşmaya kalkarsan sıkıntı yaşatır sana. Aç karnına yapma bahsettiğim hiçbir sporu, enerjik olman için tok olmalısın. Yemeğini yedikten yaklaşık 2 saat kadar sonra mesela. Bunun dışında başlangıç için pek tavsiye etmediğim, çünkü çok kısa sürede vücudu ve kalbi inanılmaz yoran kardiyo hareketleri var. Bunlara daha sonraki aşamalarda, belki 1 sene sonra başlayabilirsin. Senin için öncelikli olan şey, kilo almaya, enerjik olmaya, bitkinliği üstünden atmaya başlamandır. Vücudu şekle sokmak veya kaslı yapmak, daha sonraki aşama.

Bahsettiğim şeyler, ne beslenme kısmı, ne de gerekli ekipmanları alma kısmı öyle yüksek paralar gerektirmiyor. Daha da önemlisi çok fazla zamanını alacak şeyler de değil. Hepsini gerçekleştirmek sizin elinizde.

• aslında otomatik ölcen program yazan app deneyin o da cok etkili :D

play.google.com
    Push Ups Workout - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.northpark.pushups

• Mesajım bulunsun

• aynen msj bulunsun. başlıyacağım bende
  • Hocam bişey sorucam. 2. Haftadan sonra yorgunluk testinde 25 i geçtim. Aradan birkaç gün geçsin 3. Haftaya geçerim dedim. Yaklaşık 3 gün sonra 3. Haftaya başladım yani bugün. Acaba 3 gün ara verdim diyeni şınav çekerken aşırı zorlandım yoksa 3. Hafta gerçektenmi zor bu kadar. Daha ilk gündeyim. O 3 gün arayıda haftaya pzrtesi başlıyabilmek için bekledim. Bu şekilde daha düzenli olurum demiştim.

• Eğer o derece zorluk hissediyorsanız, ikinciyi haftayı tekrar edin. Gerçekten de üçüncü haftada zorlanıyor çoğu takipçi.
  • Çok güzel olmuş, teşekkürler. Şınav 10-12 arası değişiyordu ama son zamanlarda 10. da bile epey zorlanıyorum. O yüzden bugün itibariyle 2. sütundan başladım.

Mekik için de ilk sefer 13-15 civarı çekiyorum, yani 2. sütundan başlamam lazım ancak mekik için 2. bir set yaparsak 8-10. mekikte karnım çok kasılıyor ve ağrımaya başlıyor. 2. sütunun 2. setinde 8-10ar yaptığımız için 2. seti çok zor bitiririm. Karın ağrısından dolayı sonraki setleri yapamıyorum. Haliyle 3. sete başlayamam bile. O yüzden 2 yerine galiba 1. sütundan başlayacağım. 1. sütun az gibi gözüküyor ancak yavaş yavaş geliştireyim.

Gelişmeleri yazacağım bakalım. Konu için tekrar teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rarels -- 9 Kasım 2014; 21:18:21 >
  • -2. Haftadan su an 2. Haftadayim barfikste. Cidden insana bir sure sonra çok kolay geliyor. Zaten ilk hic cekemedigim zamanlar işkenceydi , en zor kismiydi. 6. Hafta sonunda editlerim

• tek seferde hakkını vererk 100 şınav çekebilen var mı?
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Darkness teşekkürler eline sağlık .
    Bende en kısa sürede başlıyacağım.
  • 15 Tatilde hemen başlıyorum :)

• 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.