Şimdi Ara

Şınav, Mekik ve Barfiks Programları (99. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.033
Cevap
707
Favori
932.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu programi uygulayan oldu mu ben şuan 2.haftadayım 5.setleri yani max setlerde cok zorlaniyorum keza mekikte belim agrimaya basliyor bende birakiyorum son seti yapmiyorum

şınavda feci bir sekilde akra kolum agriyor ama goguslerde hic aci hissetmedjm acaba hareketin formunu mu yanlis yapiyorum paso arka kola vuruyor

bu arada mekikde yarim kalkin diyorsunuz ama askeri okul mulakatlarinda tam kaldiriyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Barfix cok zor

• 2 yıl önceki şınav rekorum 39 olmasına rağmen 30 şınavda takıldım. Halbuki daha iyi şu an ki fiziğim. Kilom da aynı. Barfikste ise bayağı gelişme var. 4. Haftaya geçtim. 2 yıl önceki rekorum 7 olmasına rağmen 4. Hafta itibariyle 9 barfikse ulaştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben en az 20 barfiks çekip şınav çekemiyorum en fazla 10 yapıyorum şınavı küçükken kırılmıştı kolum onun etkisi var sanki, ama birkaç gündür zorladım 15i gördüm :D mekik desen 80-90 :D
  • Eline sağlık hocam. Emeğine sağlık. Forumda sağlıkla ilgili böyle güzel başlıklar olması sevindirici.
  • Merhaba, ben buradaki programı değil ama düşünen olursa diye yaptığım uygulamadan bahsedeyim. Runtastic Pushups ve Pullups uygulamalarını yaklaşık 2 aydır kullanıyorum daha önce maksimum 20 şınav ve 1-2 barfiks çekebilen ben, dün itibariyle şınav için 56-26-26-22-18 lik 5 set şınav, barfiks için de 15-11-10-8'lik 4 setlik bir seri barfiks çektim.

2 günde bir şınav barfiks çekiyorum, diğer boş günlerde de ağırlık çalışıyorum evde, bir günü boş geçiriyorum sadece. Denemek isteyenlere tavsiye edebilirim.

Şınav da barfiks uygulaması da çekerken sensörlerden yardım alabiliyorsunuz ancak barfikste saymadığı zamanlar olduğundan kendim sayarak yapıyorum.

Bu arada hiç barfiks çekemeyenlere de programa başlamadan önce ayaklarının ileri ucuna bir sandalye koyup bir ayakla çıkıp çekmeye çalışmalarını öneriyorum. Zamanla daha çekilebilir bir hale geliyor.

• Önemli olan karın kasını kullanarak, kendinizi öne doğru çekmektir. Eğer ayaklar kanepenin altındayken, veya birisi ayaklarınızı tutuyorken de karın kasının gücüyle mekik çekiyorsanız sorun olmaz. Şahsen ben tavsiye etmiyorum pek, ayaklara çok abanırsanız belinizi istemdışı da olsa serbest bırakırsınız. Bu da belinizde incinme, hatta fıtığa kadar götürür. Tam doğrulmanız gerekmiyor mekik çekerken. Yarım çekin, ama ayaklara bir destek olmadan çekin.
  • Tam zamanında attınız mesajı şimdi bir daha başladım. Push-Ups uygulamasıyla yapıyorum zaten aynısı sayılır. Vücut yönünden göğüs kasları belirli oranda arttı. Ama ben ektomorf vücut tipine sahip olduğum için kıyafetlerle hiç belli bile olmuyor.
  • Programı tecrübe edenler yorumlarını gelişimlerini yazabilirler mi :)

• Olur hocam ekleriz tabii ki
  • Programı illa ki 6 haftada bitirmek gerekiyor diye bir şart yok. Zorlandığınız günü tekrar etmekte ben bir sakınca görmüyorum. Örnaği pazartesi-çarşamba-cuma şınav programı uyguluyorsanız ve çarşamba günkü setler sizi zorladıysa, cuma günü çarşambayı tekrar etmenizde fayda var. Ama gelişme göstermek için, bu tekrarları alışkanlık haline getirmeyin sadece.

Bütün bu programlar farklı bölgeleri çalıştırdığı için, squatı da ister şınavla aynı gün, ister mekikle aynı gün yapın, sorun değil hiç.

Örneğin;

pazartesi-çarşamba-cuma = şınav + squat
    salı-perşembe-cumartesi = mekik + barfiks gibi.

Hangi programı uygularsanız uygulayın, öncesinde ısınmayı ve esneme gerilme hareketlerini unutmayın. O yüzden hazır ısınmışken, programlar arasında fazla vakit kaybetmeden bir diğerine geçmekte fayda var.. Örneğin şınav programı bittikten 10 dakika sonra, squat yapmak gibi.

• Aynı programı, ard arda uygulamadığınız sürece sıkıntı değil. Önemli olan, çalıştığınız bölgeyi bir gün dinlendirmek.

Pazartesi-Salı-Çarşamba şeklinde bir şınav programı olmaz.

Ama;

Pazartesi - Şınav 1. gün + Squat 1. gün
    Salı - Mekik 1. gün + Barfiks 1. gün
    Çarşamba - Şınav 2. gün + Squat 2. gün
    Perşembe - Mekik 2. gün + Barfiks 2. gün
    Cuma - Şınav 3. gün + Squat 3. gün
    Cumartesi - Mekik 3. gün + Barfiks 3. gün

şeklinde bir program yapmakta bir sakınca görmüyorum şahsen.
  • Darkness kullanıcısına yanıt
    Bunu danisacaktim bende. Teşekkürler hocam tüm bilgiler için.

• Usta beslenme cok onemli mi

• Uvvv iste aradigim sey 😁

• Hocam google play de aynı buna benzer bir uygulama var. sadece 6 hafta diye.Şınav , mekik , barfiks ve plank hepsi birlikte. Haftada 3 gün çalışılıyor sanırım.Öyle bir program veya liste var mı elinde.O dedigim program paralı çünkü.7 tl falan.Benzer bir program bulamazsam onu satın almayı düşünüyorum.

• Şınav programını yapıyorum sadece 3. hafta bitiyor teşekkürler valla en azından birazda olsa uğraş var ve gözle görülür değişim oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Aynı programı, ard arda uygulamadığınız sürece sıkıntı değil. Önemli olan, çalıştığınız bölgeyi bir gün dinlendirmek.

Ama;

Reis full body mi onerirsim yoksa split mi ? Birdr bunlarid yapinca hangi bolgeler yogun olarak calismakta ? Bunu sormamda ki amac bicepsi çalıştiran birsey goremedim.Birde bu programi uygularsak bizde en cok ne artar ? Kas kutlesi mi dayanıklılık mi yoksa guc mu ? Tesekkur ederim gayet iyi bir konu acmissiniz elinize sağlık

• quote:

Orijinalden alıntı: Darkness

Aynı programı, ard arda uygulamadığınız sürece sıkıntı değil. Önemli olan, çalıştığınız bölgeyi bir gün dinlendirmek.

Ama;

Hocam mekik ve set sayıları hakkında biraz bilgi verir misiniz? 2 ayda 5 kg yağ yakma ve abdominal kas workout'u için günde 100 mekik az mı? Kaç sete bölmem lazım?

Çok teşekkürler.

• 2. Haftanın 1. gününün ortasında yığılıp kaldım, daha fazla çalışmıyo kollar?

3 Şınavla başlamıştım. Sizce nerede hata yapıyorum :/

Yardımcı olursanız sevinirim?

:(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertyaxe -- 13 Haziran 2017; 1:17:11 >
  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.