Öncelikle belirtmem gerekirse mezunum ve sınava eşit ağırlıktan gireceğim.Üniversitede hazırlığı atlamayı düşünüyorum ancak şuan ki ingilizce seviyemle(A2) imkansız.Dolayısıyla bu 10 aylık (tabii yazın da çalışacağım) süreç içersinde a2'den b2'ye çıkmak için nasıl çalışmalıyım ve hangi kaynakları önerirsiniz? bu soruyu sormamın nedeni nerden nasıl başlamam gerektiğini ve nelere dikkat etmem gerektiğini hiç bilmiyor olmam |
Sınav Senesi İngilizce Çalışmak
-
-
Sınavı kazan bi olum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam bütün gün ingilizce çalışmayacağım ki
ingilizceye günde ortalama 1,max 1.5 saat ayırırsam sınav için çok sıkıntı yaratmaz bence
-
Günlük rutin olarak 1-1.5 saat aslında çok iyi bir şey. Yapabiliyorsan onu İngilizce yerine Biyoloji veya Geometri ile değerlendirmen çok daha iyi olur. Eğer 1-1.5 saat dediğin vakti ders çalışmak yerine İngilizce için ayırırsan sonrasında çok büyük pişmanlık duyabilirsin. (bence)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyeless-1 -- 29 Ağustos 2023; 16:36:3 > -
Dil bilen birisi olarak detaylı bir şekilde yanıtlayayım ve bende mezuna kaldım. İngilizce çalışmak demek günde 1 hadi 2 saat çalışırım demek değildir. Gün içinde kullandığın birçok alet Vs zaten öğrendiğin dili kapsama zorunda, okuduğun kitaplar, dinlediğin herhangi bir şey d e İngilizce olmak zorunda. İlk önce sınavı kazanalım sonrasında İngilizceyi sıfırdan B2 seviyesine getirmen en fazla 6 ay alır. Bende yazın başında denedim İngilizce dili olmasa da dil öğrenip soru çözmeyi denedim en fazla 6 7 saat Türkçeye dayanabildim çünkü kafam başka bir dile adapte olduğundan anlayamadım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam mezun senesinin kaybını üniversiteden karşılamayı düşünmüştüm(hazırlık okumamak+1 yıl erken bitirmek gibisinden) ancak dediğiniz gibi tamamen sınava odaklanıp yazın ingilizce çalışırım.Bundan dolayı maalesef hazırlık da okumak zorundayım
-
Hocam kendi yolumu anlatırsam oncelikle oturup bastan aşağı bir grammer konularına bakın,okulda bölük bölük öğrendiğimiz için tam oturmuyor ya da unutuluyor, bir yandan gramer çalışırken bir yandan da bol bol okuma ve writining yapın, belli bi seviyeye geldiginizi dusundukten sonra da listening yaparsiniz,internette oxfordun vs. seviye belirleme sınavları var onları da aralikli bir sekilde çözerek seviyenize göre çalışma temponuzu arttirirsiniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 yılı boşuna feda etmiyorsunuz hocam, sınav odaklı çalışın. Dil öğrenimi zaten basittir. İngilizce zor gibi görünse de kolaydır. İngilizce yerine geometri,fen dersleri veya Edebiyat gibi dersleri ekleyin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X