Şimdi Ara

Sınav senesinde roaccutane (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayir, inositol hexanicotinate bu. Inositol hexanicotinate ve nicotinamide olanlarin serum lipidleri uzerine hicbir etkisi yok. Diger saydigim etkilerde de nicotinic acid'e gore oldukca inferior'lar.

Sadece nicotinic acid tavsiye ediyorum onceki mesajimda acikladigim etkiler icin. Aile hekimine gidersen recete yazar, 1 sene gecerli oluyor recete. Gumrukten sorunsuz gecer boylece. Eger kullanacaksan, direkt 1500 mg ile degil, 500 mg ile basla ilk 2 hafta. Sonraki 2 hafta, 1000 mg, ondan sonra 3-6 aya kadar 1500 mg. Daha uzun sureli kullanimda ise 1000 mg yeterli olur. Eger flush etkisini seviyorsan ac karna, sevmiyorsan tok karna. Yatarken tum dozu tek seferde alman yeterli.

https://tr.iherb.com/pr/solaray-niacin-500-mg-100-vegcaps/70057

Ek: Bu arada dikkatimi cekti, depresyondan bahsedilmis konuda. Nicotinic acid serotonin uretiminde direkt rol oynadigi icin fark edilir derecede mood yukseltiyor. Bu acidan da faydasini gorursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 23 Ekim 2022; 14:24:32 >

• Durduk yere recokutan falan kullanmayın olum manyak yapmayın kendinizi. Karaciğerinize yazık. Yaşadığınız stress vs sebebiyle azıtıyor sivilceler. Sınav sonrası düzelit takmayın çok. Takarsanız artar.

Ekmeği kes yeğenim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Hocam benimki öyle değil ya valla strsle falan hiç alakası yok. Sınavı o kadar kafaya takan biri değilim ayrıca yıllardır var bu mesele şimdi çıkmadı.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Şu forumdan sizin gibi insanlara ulaşabilmek büyük fırsat. Sağ olun hocam

• Rica ederim.

• Alakası yok kafaya takmıyorum demen bir şey farkettirseydi sivilcelerin olmazdı. Malesef akne ergenlikte travmatik durumların oluşmasına ortam yaratabiliyor. İleride geçecektir.

Ekmeği kes. Triptofan içerikli gıdalar ye yeğenim. Stay hungry, stay foolish.

"Alakası yok kafaya takmıyorum demen bir şey farkettirseydi sivilcelerin olmazdı."
    ? Stres sivilcelerin bir sebebi olabilir ama stres yok o zaman sivilce yok gibi bir mantık nasıl kurulabilir. Benim 10. Sınıftan itibaren 3-4 yıldır sivilce problemim var. 10da neyin stresi ?

Sivilce sadece stresle olan birşey değil hocam benim anne tarafımın cildi sivilceye yatkın ve dayım şu anda neredeyse 30 yaşında olmasına rağmen sırtında kolunda sivilceler çıkar
    Hormonal bozukluk cilt tipi vs birsürü etken var buna sebep
    Eğer gerekirse tedavi almak yıllarca bu acıyı çekmektense daha mantıklı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ballilimon -- 23 Ekim 2022; 16:32:3 >
  • Sana bunu söyleyen arkadaş sivilce problemi yaşamamıştır

• Ne bileyim onu sen bilicen artık. Sana özel yorum yapmam yanlış olur ancak ergenlik ve gelişim ile ilgili sayısız kaynak var. Sınavdan sonra gel şimdi kafan yamulmasın.

Sivilce gençlikte sıkça karşılaşılan sonrada geçip giden bir durum. İş eş kaygısı ve sınav başlı başına ayrı bir stress kaynağı. İnsanoğlunu organik bir bilgisayar gibi düşün. Sürekli veri topluyor işliyor. Bunun işlemcisi de beyni. Ancak organik olduğu için bunun beyninin içinde ayrı bir bilgisayar daha var ona da amigdala deniyor. Amigdala da elektrikle çalışıyor ancak sistematiği çok deyişik.

Sana tavsiyem dediğim gibi ekmeği kes, mümkün mertebe triptofan içerikli gıdaları tercih et. Spor yap. Klasik öğütler yani. Sivilce çıkıyosa da bırak çıksın senden değerlimi...

• ballilimon kullanıcısına yanıt
    E tedavi olsun o zaman. Bir yaştan sonra balon balığı gibi gezmenin anlamı yok. Ancak durduk yere sınava çalışan adama A vitamini yüklemenin de bence bir anlamı yok. Yukarıda yazılmış son basamak diye. Bir sürü farklı parametre var. Vit a yüklemenin uzun vadede vücuda tam etkisi bilinmiyor. Sallıyorum belki uzun vadede yaşlılığı hızlandırıyor olabilir, belki karaciğerde hasar bırakıyor olabilir, belki de kanseri önlüyor bile olabilir bilemiyoruz, bunlar tamamen olasılık. Bilinen bir şey var eşek yüküyle yan etkisi var, tedavi esnasında karaciğer değerlerini fırlatıyor ağız ve dudak çevresinde saç derisinde kollarda özel bölgelerde her yerde kuruluğa yol açıyor. Belki sallıyorum rejenerasyona bile sebebiyet veriyor olabilir bilemiyorum.

Sivilce sadece stresle olan birşey demedim ki ben. Sadece stressle azıyor dedim. Birde ne dedim ekmeği kesin triptofan içerikli gıdalara öncelik verin dedim. Birde stay hungry stay foolish dedim. Stresi hafife almayın, strestendir artık herkesin ağzına pelesenk olmuş klasik bir laf ancak stress çok geniş bir kavram. Canlıların hatta balon balıklarının bile hayatını düzenleyen bir kavram.

Hormon bozuk olmaz hormonal denge bozulur. Hormonal dengeyi düzenleyen yapı nasıl çalışır araştırın vaktiniz varsa ondan sonra konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Ekim 2022; 16:19:19 >

Alakası yok kafaya takmıyorum demen bir şey farkettirseydi sivilcelerin olmazdı.
    Bunu dediğiniz için sadece strese bağlıymış gibi gösterdi söyledikleriniz

Yahu cımbızla çekip lafı eğip bükme şimdi. Bir kamyon laf söyledim diğerleri daha önemli.

Stresse bağlı dedim ve evet stress e bağlı. Ancak tek sebep stresstir başka sebebi yoktur mu dedim? Merakınız varsa araştırabilirsiniz hormonal düzeni etkileyen faktörleri.

Bakın bugün kırık çıkıkta zaman zaman dolaylı yoldan olmak üzere bir çok hastalığın sebepleri arasında gösterilir stress. Kronik stress hangi hastalıklara sebep olur diye araştırın bakın, sonra o çıkan hastalıkların hangi hastalıklara sebep olduğunu araştırın, böyle zincir halinde giden bir süreç.

Bağışıklık sisteni rahatsızlıklarının sebeplerinde sıkça görürsünüz stresi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Ekim 2022; 16:31:53 >
    Tamam

Al bak bu bilimsel makale:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28871928/

Buda gene reviewed makale:

psych central
    Stress Acne: Why It Happens and What to Do
    https://psychcentral.com/stress/stress-acne

Bir tane daha:

health
    Stress Acne (And How To Get Rid of It)
    https://www.health.com/condition/acne/stress-acne

Al bir tane daha:

Al sana triptofan haberi:

Oldu mu şimdi?
    Koy google translate e oku.
    Kızdırıp strese sokma beni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 23 Ekim 2022; 17:17:6 >

AKSMAÖXMXM teşekkür ederim

Al bak triptofanın türkçesi varmış:

tr.m.wikipedia.org
    Triptofan - Vikipedi
    https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Triptofan

Burdan asetil koa ya ordan asetilkoline atlayabilirsin. Öyle faydalı bir bilgi olsun.

• Stres cogu hastalik icin bir risk faktorudur, genel sagligi olumsuz etkiler. Ancak her risk faktorunde oldugu gibi, stres bitince hastaliklar olmaz gibi sacma bir arguman sunamazsin. Her turlu hastalik icin zilyon tane risk faktoru vardir, ama bunlar adi ustunde sadece risk faktorudur. Kisinin genomu/epigenomu/metabolomu/lipidomu gibi cok genis terimler icerisinde degerlendirilebilecek cesitli yatkinliklari olabilir.

Tryptophan, niacin (nicotinic acid)'in onculu bir aminoasittir. Bu acidan bunu tavsiye etmeni anliyorum. Ancak yukarida ise yaradigini soyledigim niacin dozu (1000 - 1500 mg) icin, cok fazla tryptophan tuketmen gerekir. Her 1 mg niacin icin, 60 mg tryptophan gerekiyor. Nereden bulup yiyecek o kadar tryptophan aminoasidini? Bu hayatta doz her seydir. Toksik mi, faydali mi, ise yariyor mu yaramiyor mu, butun bunlarin cevabi dozdadir. Tryptophan soyle soyle faydali deyip, 250 mg tryptophan iceren hindi yemegini tavsiye etmenin kimseye bir faydasi yok.

@MasumBirOgrenci @ballilimon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 23 Ekim 2022; 19:37:51 >

• 2 gün bakmadık konu nerelere gelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M540 -- 23 Ekim 2022; 19:35:58 >
  • ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Ben stres bitince hastalık biter gibi bir argüman sunmadım yazdıklarımı bir daha okuyunuz. Sunduğum argüman ergenlik döneminde yaşanan bu sorunun zaman içinde geçtiği ve stressin akneyi tetiklediği azdırdığı. Yukarıda gerekli makaleleri paylaştım.

Sunduğunuz tedavi seçeneğinde haklı olabilirsiniz o konuda yorum yapmadım dikkat ederseniz. Ben sadece Vit A konusunda yukarıda da paylaşılan yan etkileri tekrar yazdım.

Niasinin etkin dozu 1500mg olabilir(Covid içinde Vitamin C 1500mg+ NAC + d3k2 vs önerenler var). Niasin 1500mg depresyona strese de iyi geliyor olabilir. Tekrar ediyorum o konuda yorumum yok. Benim yorumum sadece gençlerin yediklerine dikkat etmeleri konusunda.

Madem siz sordunuz bende size sorayım, triptofan içeren gıdaları tüketmek ile 1500mg niasin almak aynı şey mi? Triptofan içeren gıda yemek bir işe yaramıyorsa o zaman gidip sabah akşam ekmek yiyelim nasıl olsa 1500mg niasin var?

Stress dediğiniz şeyin ne olduğu neleri tetiklediğini biyokimyayı nasıl değiştirdiğini hastalıkları nasıl tetiklediğini ben söylemiyorum makaleler söylüyor.

Stresin genetik etkileri için buyrun makaleler:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26111031/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35477560/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30419258/

https://sitn.hms.harvard.edu/flash/2017/stress-induced-dna-modification-may-play-role-mental-illness/

https://www.apa.org/monitor/2014/10/chronic-stress

sciencedaily
    At last, a reason why stress causes DNA damage
    https://www.sciencedaily.com/releases/2011/08/110821141135.htm

Arkadaşların yaşadığı problem belli yaş grubunda belli dönemlerde sıklıkla karşılaşılan ve zaman içinde çoğu zaman kendiliğinden düzelen bir problem olduğunu stresin tetiklediğini kafaya takmamaları gerektiğini beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledim. Her türlü gazlı içecekten şekerden abur cuburdan uzak durmak, yerine triptofan içerikli gıdaları tüketmek hem daha sağlıklı hem de daha besleyici değil mi yanlış mı biliyorum?

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.