< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sınav senesinde roaccutane (6. sayfa)
-
-
Alakasiz seyleri sorup, bazilarini sildigin mesajlarla garip bir iletisim kurmaya calistin. Sonra bir sirketin urettigi bir molekulle ilgili yine anlamsiz ve alakasiz bir konuya girdin, derdini anlatamadin.
Akademide ne kufurler hakaretler donuyor senin haberin yok. Ben ABD'deyim ve tum dunyada ayni bu. Biz bilim insanlari icin alisilagelmis bir durum hakaret ve entrika, disaridan gorundugu gibi degiliz. haha Ama sana ve @TechVET'e kendinizi kotu hissettirdiysem ozur dilerim.
-
Ya kanka Allah aşkına sen daha ne anlatıyon ya ? Kendi kendine triplere girmişsin bi de. Sen değil misin yukarda "Alakası yok kafaya takmıyorum demen bir şey farkettirseydi sivilcelerin olmazdı." diyen. Bu cümle doğrudan no stres = no sivilce demek. Yapıcağın tek şey çıkıp kendimi yanlış ifade ettim demek iken hala kem küm yapıyorsun lafı dolandırıyorsun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bi konu açıp bıraktım nerelere gelmiş
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Alıntıma bakıyorum, silinmiş diyor. Ben bir mesaj silmedim. Konuya neden müdahil oldum anlamadım. Ben kendimi kötü hissetmedim.
-
Ballı limona yazdığım cevap:
"Yahu cımbızla çekip lafı eğip bükme şimdi. Bir kamyon laf söyledim diğerleri daha önemli.
Stresse bağlı dedim ve evet stress e bağlı. Ancak tek sebep stresstir başka sebebi yoktur mu dedim? Merakınız varsa araştırabilirsiniz hormonal düzeni etkileyen faktörleri."
Sana cevabım:
" "Alakası yok kafaya takmıyorum demen bir şey farkettirseydi sivilcelerin olmazdı." diyen. Bu cümle doğrudan no stres = no sivilce demek."
Burada yanlış anlaşılabilecek bir cümle var doğru. Kendimi net ifade edememişim uyarın için teşekkür ederim. Ama zaten yukarıda yazmışım ballılimon karşime.
Tekrar söylüyorum anlatmaya çalıştığım şey ergenlik döneminde her gencin hormonal düzeni değişiyor ve her genç istemsiz stres yaşıyor. Yaşıyorum yada yaşamıyorum demek bir şey ifade etmiyor. Bu durum genelde bilgi eksikliği sebebiyle farkına varılamıyor. Ergenlik diye bir kavram var. Bazı gençlerde sivilce çıkmazken bazı gençler balon balığına dönebiliyor.
Stres yaşamıyorum diyen bir çok kişi aslında yaşadıkları stresi farkında olmayabiliyor. Bunun için çözümleme gerekiyor. O yüzden stres yaşamıyorum denmesinden ziyade hormonal dengeye ve indikatörleri gözden geçirmek önemli.
Bu noktada akne-stress ilişkisi devreye giriyor.
Stres yaşadığını fark etmesen bile vücut stres sebebiyle aşırı sebum salgılayabiliyor. Bu vücudun tıpkı terlemek gibi istemsiz yaptığı birşey. Stres gözenekleride etkiliyor, enflamasyonuda etkiliyor.
Olay bundan ibaret.
Yazdığım uzun cevabi tıbbi tavsiye olarak algılanma olasılığı riski sebebiyle kursept mursept sebebiyle sildim sizinle alakası yok.
Makaleyide kavitasyon haberinin öncülü olarak yollamıştım, iplenmediği için sildim kavitasyon haberi kalmış zaten cevap onun altına yazılmış ama haber okunmamış makalede okunmamış. Amacım tartışmayı kapatmaktı. Makaleyide ortalık yumuşasın diye göndermiştim ters tepti.
Benden bu kadar. Sağlıklı günler size.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 25 Ekim 2022; 5:11:44 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Ben kullandım aşırı kuruluk yapıyor güldüğünüzde dudaklarınız kanar o derece kuruyor onun dışında sonuç alırsınız izler kalır sivilceler geçer.
Ben de sınav senesinde kullanmıştım tavsiye etmiyorum zaten bir ton dertle uğraşılıyo bir de onla uğraşmak psikolojik olarak yormuştu. Sınav bittikten hemen sonra başlarsın üniversite uzun bir yol ben de senin gibi temiz suratla gidiyim diye düşünmüştüm ama gerek yok.
-
Valla intihar işleri traş internetteki yorumları okuyup sakın kullanmayı bırakmayın.
Ben 30 lu yaşlardan sonra bir dönem sivilce sorunu yaşadım nedense (büyük ihtimalle stres olabilir) sürekli krem, antibiyotik veriyordu doktorlar en son doktor artık roccoutane kullanalım dedi ilk önce çok çekindim yok ruh halin bozluyoır yok çatlak oluyor burnun kanıyor vb.
Bende dudak kuruluğu hariç hiçbir yan etkisi olmadı. Ama benim tedavim düşük doz ve uzun zamana yayıldı birde yaz ayında başladım ben.
Yan etkisini yaşayanlarda var gerçekten ama değer arkadaşlar çekinmeyin ve sakın yarıda bırakmayın tedaviyi azimli olun ve sıkın dişinizi.
-
Yaklaşık 20 yıl önce lise 2 deyken kullanmıştım 4 ay kadar. Kistik denilen deri altında kalan ve oldukça ağrılı bir sivilce problemim vardı. İlk 1 ay ciddi şekilde sivilcelerde ve iltihapta artış oldu. Daha sonraki sürede azalarak sivilce sorunumu çözdü. Ancak kullanmasaydım da yarattığı psikolojik tahribatı yaşamasaydım dediğim çok oldu. Okuldaki başarımı etkiledi, toparlamam kolay olmadı, cildimde aşırı kuruluk oldu pul pul derimin döküldüğü oldu. Ama beni en çok psikolojik olarak etkiledi. Daha sonrasında antidepresan ile destek tedavisi almak zorunda kaldım. Doktorunu iyi seçmeni ve kendini tam olarak ifade etmeni kullanmadan önce mutlaka kapsamlı bir kan tahlili yaptırmanı tavsiye ederim. Etkileri kişiden kişiye değişen, üzerinde eksisi artısı iyice düşünülmesi gereken bir ilaç.
kullanma. gozlerine yazik olmasi bir kenara o yaslarda sivilce oluyor zaten. yuzunu temiz tut ilerleyen yaslarda gecer. yagli seyler yeme.
10 sene once kardesim kullandi ve baska bir hastalik cikinca tedaviyi yarim birakti. yuzunde izler kaldi.
-
Hocam potent A vitamininden bahsetmişsiniz. Ne gibi yan etkileri var bunun?
Alerji, saç dökülmesi vs. etkilediğini duymuştum. Doğruluğunu teyit edemediğimden en kötü ihtimal bunlara sebep oluyordur deyip hiç yanaşmadım.
Bu arada attığınız fotoğrafa bakılacak olursa tam geçirmemiş, zoretanin bebek poposu gibi yapıyor o durumdaki ciltleri. Kar/Zarar dengesine bakılacak olursa değmez tabii.
-
Oğlum kullaniyor, surekli kan testi yaptiriyor, adananin yazinda dişari çikamadi bu ilaç yuzunden, bir iki aya bitecek sanirim.
Hocam ben 5 sene önce kullandım hiç bi yan etki olmadı dudak kuruluğu ve saç kuruluğu dışında
ben kullandım birşey olmadı. Dudak kremi ve nemlendiriciyle falan rahat atlatırsın.
-
Hangi tedaviye karar verdiniz hocam?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gençlik yıllarımda suratım sivilceden görünmeyecek durumdaydı. Doktora gidip bu ilacı uzun süreli kullandım. Geçti rahatladım derken 30 lu yaşlarda tekrar patladı. Doktora gidip tekrar aynı ilacı aldım. Uzun süre kullanımdan sonra tekrar geçti oh kurtuldum derken 40 lı yaşlarda tekrar patladı. Ben tekrar doktora gittim tekrar uzun süreli bu ilacı kullandım. Bağımlı oldum resmen neyse tekrar geçti derken yaş 45 tekrar sivilceler patladı nereye kadar bilmiyorum ama tekrar doktora gideceğim bakalım ne diyecek eğer bir sorun olsaydı bende çıkardı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X