Şimdi Ara

Sınav senesinde roaccutane (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
119
Cevap
0
Favori
6.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lütfen insanlara yanlış bilgi vermeyin.
    İntihar ve intihar etme eğilimi ilacın yan etkilerinden.
    Bu her kullanan intihar ediyor demek değil tabi ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-4h062020 G kullanıcısına yanıt
    dogru diyorsunuz benim demek istedigim her yerde ilac ile ilgili intihara surukleyen ilac tarzinda bahsediliyor bu kadar cok yasanan bir olay olmadigi.ilacin kendi ustunde depresyon vs gibi zihinsel hastaliklarin cok seyrek 1/10000 oranda gozuktugu yaziyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun yıllar önce kullanmıştım, resmen hayatımın içine etmişti. Göz kuruluğu bana kattığı en büyük eksisiydi, sürekli gözlerim yanıyor veya uykum var da gözlerimi açamıyor gibiydim. Artı psikolojik yan etkilerini de düşünmek gerek. Eğer çok kötü bir durumda değilsen tavsiye etmem kardeşim.

• ergenken bir iki ay kullanıp bırakmak zorunda kalmıştım dudaklarım çatlamış halde ve acıyordu.

• bilirkişi geldi, bir eczacı olarak yukarıda okuduklarıma sadece tebessüm edebildim arkadaşlar roaccutane aknetrent zoratenin veya bir başka muadil farketmez, izotretinoin içeren her ne ilaç kullanırsanız kullanın bunun sınava çalışmanızda hiçbir negatif etkisi olamaz ( 10.000de 1 ihtimalle intihara eğilim görülebilir ) . ancak plasebo denen bir lanet olduğunu biliyoruz. yani bu beni intihara sürükler bu bana şu yan etkiyi yapar şu hale sokar diyorsanız parol da içseniz aynı sonucu alacaksınız o yüzden çok takılmayın. doktorunuz zaten roaccutane uygun gördüyse reçete eder, yok gerek yok derse de tek çözüm bu değil. unutmayın zaten roaccutane son basamak tedavidir. edit bu sene üni sınavına ben de hazırlanacağım yıllar yıllar olduğu için çalışmakta zorlanıyorum ama hedef önemli bence, isteyen her koşulda her işi başarır. hepinize başarılar diliyorum kardeşlerim

• slvsncr kullanıcısına yanıt
    Diplomanızın acilen iptal edilmesi gerekli o zaman.
    Depresyon ve psikolojik yan etkilerini gösteren onlarca makale mevcut. Bu yan etkilerin sınav çalışmasına etki etmemesi imkansız.

Hatta ilacın kola renkli idrara sebep olma gibi değişik bir yan etkisi de mevcut.
    Sizden ricam mesajınızı silmeniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aga çok kötü ya enazından beni iyi etkilemedi sürekli depresyon sırt ağrısı halsizlik kolay gele sana

• roaccutane ile ilgili verdiğim bilgiler nedeniyle diplomayla alakalı konuşmanız komik. intihar eğiliminin kaç kişide görüldüğünü de yazmışım oraya ayrıca. psikolojik yan etkisi olmadığını iddia etmedim yani. sınav döneminde bu ilacı kullanmış olan belki 10 hastam oldu, herhangi bir sorun yaşamadılar. e tabi onlar yaşamadı diye kimse yaşamayacak anlamına gelmiyor fakat benim oranıma göre 10.000de 1 e göre pozitif senaryo oldukça önde. idrarın renki olmasının da hangi psikolojik sorunu doğuracağı konusunda bir fikrim yok. ricanızı geri çevirdiğim için kusura bakmayınız.

• slvsncr kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    izotretinoin içeren her ne ilaç kullanırsanız kullanın bunun sınava çalışmanızda hiçbir negatif etkisi olamaz

Ayrıca psikolojik yan etkiler intihar düşüncesi ile sınırlı kalmak zorunda değil.

Lütfen 10 kişilik devasa örneklem grubunuza dayanarak insanlara eksik ya da hatalı bilgi vermeyin. Şu an suç işliyorsunuz.

• Konu sahibi denemeden hangi yan etkileri göreceğini bilemez.

this.

Allergic reactions

Rare effects (may affect up to 1 in every 1000 people)

• Serious (anaphylactic) reactions: difficulty breathing or swallowing caused by sudden swelling of the throat, face, lips and mouth. Also sudden swelling of the hands, feet and ankles.

Very rare effects (may affect up to 1 in every 10,000 people)

• Sudden tight chest, shortness of breath and wheezing, particularly if you have asthma.

If you have a serious reaction, get emergency medical help immediately.

If you have any allergic reaction, stop taking Roaccutane and contact your doctor.

Bones and muscles

Frequency not known (frequency cannot be estimated from available data)

• Muscle weakness which can be potentially life-threatening, may be associated with trouble moving arms or legs, painful, swollen, bruised areas of the body, dark-coloured urine, reduced or no urine output, confusion or dehydration. These are signs of rhabdomyolysis, a breakdown of muscle tissue which can lead to kidney failure. This may occur if you are doing intensive physical activity while you’re on Roaccutane.

Liver and kidney problems

• Yellow skin or eyes, and feeling tired. These can be signs of hepatitis.

Stop taking Roaccutane straight away and contact your doctor.

• Difficulty urinating (passing water), swollen and puffy eyelids, feeling excessively tired. These may be signs of kidney inflammation.

Stop taking Roaccutane straight away and contact your doctor.

Nervous system problems

• Lasting headache, along with feeling sick (nausea), being sick (vomiting) and change in your eyesight including blurred vision. These may be signs of benign intracranial hypertension, especially if Roaccutane is taken with antibiotics called tetracycline. Stop taking Roaccutane straight away and contact your doctor.

Gut and stomach problems

• Severe abdominal (tummy) pain, with or without severe bloody diarrhoea, feeling sick (nausea) and being sick (vomiting). These can be signs of serious gut conditions. Stop taking Roaccutane straight away and contact your doctor.

Eye disorders

• Blurred vision.

If you get blurred vision, stop taking Roaccutane straight away and contact your doctor. If your sight is affected in any other way tell a doctor as soon as you can.

Other side effects:

Very common side effects with Roaccutane: (may affect more than 1 in 10 people)

• Dryness of the skin, especially of the lips and face; inflamed skin, chapped and inflamed lips, rash, mild itching and slight peeling. Use a moisturising cream from the start of treatment.

• Skin becomes more fragile and redder than usual, especially the face.

• Back pain; muscle pain; joint pain particularly in children and teenagers.

To avoid making any bone or muscle problems worse, cut down on intensive physical activity while you’re on Roaccutane.

• Inflammation of the eye (conjunctivitis) and eyelid area; eyes feel dry and irritated. Ask a pharmacist for suitable eye drops. If you get dry eyes and wear contact lenses, you may need to wear glasses instead.

• Raised liver enzymes seen in blood tests.

• Changed levels of fats in the blood (including HDL or triglycerides).

• Bruising, bleeding or clotting more easily - if clotting cells are affected.

• Anaemia – weakness, dizziness, pale skin – if red blood cells are affected.

Common side effects with Roaccutane: (may affect up to 1 in 10 people)

• Headache.

• Higher levels of cholesterol in the blood.

• Protein or blood in the urine.

• More liable to get infections - if the white blood cells are affected.

• Inside of the nose becomes dry and crusted, causing mild nosebleeds.

• Sore or inflamed throat and nose.

• Allergic reactions such as rash, itchiness. If you have any allergic reaction, stop taking Roaccutane and contact your doctor.

Rare side effects with Roaccutane: (may affect up to 1 in 1,000 people)

• Hair loss (alopecia). This is usually only temporary. Your hair should return to normal after the treatment ends.

Very rare side effects with Roaccutane: (may affect up to 1 in 10,000 people)

• You may see less well at night; colour blindness and colour vision gets worse.

• Sensitivity to light may increase; you may find that you need to wear sunglasses to protect your eyes from too bright sunlight.

• Other sight problems including blurred vision, distorted vision, cloudy surface on the eye (corneal opacity, cataracts).

• Excessive thirst; frequent need to urinate; blood tests show an increase in your blood sugar. These can all be signs of diabetes.

• Acne can get worse in the first few weeks, but symptoms should improve with time.

• Skin inflamed, swollen, and darker than usual, especially on the face.

• Excess sweating or itching.

• Arthritis; bone disorders (delayed growth, extra growth and changes to bone density); growing bones may stop growing.

• Calcium deposits in soft tissue, sore tendons, high levels of muscle breakdown products in your blood if you exercise vigorously.

• Increased sensitivity to light.

• Bacterial infections at the base of the nail, changes to nails.

• Swellings, discharging, pus.

• Thickened scarring after surgery.

• Increased body hair.

• Convulsions, drowsiness, dizziness.

• Lymph glands may become swollen.

• Dry throat, hoarseness.

• Hearing difficulties.

• Generally feeling unwell.

• High levels of uric acid in the blood.

• Bacterial infections.

• Inflammation of the blood vessels (sometimes with bruising, red patches).

Unknown frequency: (frequency cannot be estimated from the available data)

• Dark or cola-coloured urine

• Problems getting or maintaining an erection

• Lower libido

• Breast swelling with or without tenderness in males

• Vaginal dryness

• Sacroiliitis, a type of inflammatory back pain causing pain in your buttocks or lower back

• Inflammation of the urethra

4. Possible side effects

Like all medicines, this medicine can cause side effects, although not everybody gets them. Some of

the side effects associated with the use of isotretinoin are related to the dose. The side effects are

generally reversible after changing the dose or stopping treatment, however some may continue after

treatment has stopped. Some side effects can be serious and you must immediately contact your

doctor.

Side effects requiring immediate medical attention:

Skin problems

Frequency not known (frequency cannot be estimated from available data)

• Serious skin rashes (erythema multiforme, Stevens- Johnson syndrome, and toxic

epidermal necrolysis), which are potentially life-threatening and require immediate medical

attention. These appear initially as circular patches often with central blisters usually on

arms and hands or legs and feet, more severe rashes may include blistering of the chest and

back. Additional symptoms such as infection of the eye (conjunctivitis) or ulcers of the

mouth, throat or nose may occur. Severe forms of rash may progress to widespread peeling

of the skin which can be life threatening. These serious skin rashes are often preceded by

headache, fever, body aches (flu-like symptoms).

If you develop a serious rash or these skin symptoms, stop taking Roaccutane and contact your

doctor immediately.

Mental problems

Rare effects (may affect up to 1 in every 1000 people)

• Depression or related disorders. Signs of this include sad or altered mood, anxiety,

feelings of emotional discomfort,

• Existing depression getting worse.

• Becoming violent or aggressive.

• Some people have had thoughts about hurting themselves or ending their own lives

(suicidal thoughts), have tried to end their own lives (attempted suicide), or have ended

their lives (suicide). These people may not appear to be depressed.

• Unusual behaviour.

• Signs of psychosis: a loss of contact with reality, such as hearing voices or seeing things

that are not there.

Contact your doctor straight away if you get signs of any of these mental problems. Your doctor

may tell you to stop taking Roaccutane. That may not be enough to stop the effects: you may need

more help, and your doctor can arrange this.

öngörebilir, yan etkiler öngörülebilir. hiç bir insan hiç bir ilacı kullanmadan hiç bir yan etkisi KESİN olarak bilemez elbette. fakat bu düşünceyle, 'çekinerek' hareket edersek hayat boyu hiçbir ilacı içmemeliyiz.

alıntı yaparken lütfen cümlenin tamamını alalım aksi halde okuduğunuz her şeyden yanlış bilgi edinebilirsiniz, orada intihar eğilim örneğini belirttim çünkü psikolojik yan etki olarak en çok problem olacak olan intihar eğilimidir zannımca. o sebeple en kötüsü üzerinden örnekledim.

• İki defa zoretanin kullandım etken maddesi aynı olan bir ilaç. İlk kullandığımda 30mg verdi doktor 2 sene sonra tekrardan başladı sivilceler. Geçen yıl tekrar doktora gittim bu defa 50 mg kullandım 6 ay boyunca.
    Kış ayları kullanmak için en uygun zaman. Güneşe çok maruz kalmazsın ki deri hassaslaştığı için leke oluşabiliyor. Güneş kremi gerekiyor koruma için.
    Suyla aran nasıl bilmiyorum ama en az 2 litre su içmen gerekir ki tekrardan en az kısmının altını çiziyorum. Kurutulmuş patlıcan gibi olursun yoksa. En çok dudakların kuruyacak, burun içi, kulak arkası, göz kapakları da etkileniyor.
    Blistex vazgeçilmezin olacak, özellikle blistex diğerleri çöp hiçbir işe yaramıyor.
    Burun kanaması olabilir kurumaya bağlı olarak.
    Eklem ağrısı, bel ve sırt ağrısı olabilir.
    Beslenmene dikkat etmen gerekecek, kolesterol yükselecek çünkü ilaçtan dolayı. Yağlı, et vs azaltman gerekecek.
    Psikolojik olarak bir etkisini görmedim.
    Aklıma gelenler bunlar şimdilik.

hocam işte o etkinin olma ihtimali var ama nadir denmek isteniyor, ayrıca ilacı sınav döneminin sonlarına doğru kullanmaya başladım ve hiçbir negatif psikolojik etkisini görmedim. şu anda sivilce sorunum kalmadı. insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. ayrıca öyle bir eğilime sebep olursa bırakır ilacı, antidepresan değil ki bu. doktoruma aynısını sormuştum hatta, psikolojik etkilerini gören bir sürü insan varmış diye, öyle olursa bırakırsın başka tedavi uygularız dedi. internetten makale okuyan herkes artık kendinde eczacılara doktorlara laf atma hakkını görmeye başladı komik gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi air raid siren -- 21 Ekim 2022; 16:29:15 >
  • air raid siren A kullanıcısına yanıt

Öyle demek istiyorsa kelimelerini düzgün seçsin.

Maalesef komik duruma düşen sizsiniz. İnsanları yanlış yönlendirmiyorum. Konu sahibi için denemeden hangi yan etkileri göreceğini bilemezsin dedim zaten.

Denemesi lazım, zorlanırsa bırakır.

Kimseye laf attığım yok.

Neyse kime ne anlatıyorum.

Alıntı

metni:
    arkadaşlar roaccutane aknetrent zoratenin veya bir başka muadil farketmez, izotretinoin içeren her ne ilaç kullanırsanız kullanın bunun sınava çalışmanızda hiçbir negatif etkisi olamaz
  • 8+9 ay kullandım. Dudakları fena kurutuyor ben bephantene plus ile sorunu aştım. Gözleri bozdu, iltihap yaptı o konuda çok dikkatli olmak lazım. Cildi de döküyor hassaslaştırıyor. Koruyup nemlendirmek lazım.

Sivilce olan yerlerde küçük çukur şeklinde iz kalıyor. Yıllar içinde küçük olanları geçiyor.

Karaciğere çok yük bindiren bir ilaç. Sürekli kontrol önemli.

Psikolojik olarak sinirli yapıyor.

• Onune gelene roaccutane recete ediyorlar. Gunluk 1000-1500 mg nicotinic acid (niacin) kullan, haftada 5 gun. 3-6 aya sivilce falan kalmaz. Sigara kullaniyorsan, o da enflamasyon yarattigi icin sigarayi da birakman faydana olur.

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz takviye mi yoksa reçeteyle alınacak bir şey mi ? Veya direkt bir marka tavsiyeniz falan var mı

• Nicotinic acid (niacin) bir B3 vitaminidir. B3 vitaminin birkac cesidi var, benim soyledigim nicotinic acid ve Turkiye'de satilmiyor. iHerb'ten yurt disindan siparis etmen gerekiyor, gumruk bunun icin recete istiyor.

Nicotinic acid sadece enflamasyona ayar cekmekle kalmiyor, ayni zamanda HDL kolesterol yukselten ve trigliserid dusuren en iyi etken madde. Bunun yaninda LDL kolesterolu de dusuruyor. Ayrica NAD+ precursor oldugu icin ve DNA onarimlari ve ATP uretimi dahil olmak uzere vucudun cogu prosesinde NAD+ gerektigi icin, sistemik etkileri var.

Asagida da, acne vulgaris icin gunluk 1500 mg ve 3 ay kullanim sonucu elde edilen sonucu atiyorum.

Sınav senesinde roaccutane

Hastaneye gidip nicotinic acid ne desen bilmezler, o yuzden tanidigin hekim varsa rica edebilirsin. Bu islerden anlamiyorlar ama sen biraz arastirma yapip aciklayabilirsin. Roaccutane gibi potent A vitamini turevlerini kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Ek: Bu arada bu dozlarda niacin kullaninca (ozellikle ac karna), yuzeydeki kilcallar 1 saatligine genlesip kan doluyor, kipkirmizi oluyorsunuz 1 saatligine. Niacin flush deniyor buna, simdiden soyleyeyim de korkmayin haha. Ben seviyorum niacin flush.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChangeOrBeCrushed -- 23 Ekim 2022; 13:46:51 >

• ChangeOrBeCrushed C kullanıcısına yanıt
    https://p8zh.adj.st/mk12x3o_m4o2h83?adjust_t=mk12x3o_m4o2h83&BoutiqueId=61&ContentId=364641766&ProductId=364641766&CampaignId=61&MerchantId=498178&Page=Product&utm_source=share&adjust_adgroup=364641766&utm_campaign=364641766&utm_medium=mweb_product_free&adjust_campaign=mweb_product_free&adjust_tracker_limit=999999999&adjust_deeplink=ty%3A%2F%2F%3FBoutiqueId%3D61%26ContentId%3D364641766%26ProductId%3D364641766%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26CampaignId%3D61%26MerchantId%3D498178%26Page%3DProduct%26utm_source%3Dshare%26adjust_adgroup%3D364641766%26utm_campaign%3D364641766%26utm_medium%3Dmweb_product_free%26adjust_campaign%3Dmweb_product_free%26adjust_tracker_limit%3D999999999&adjust_redirect=https%3A%2F%2Fwww.trendyol.com%2Fsolgar%2Fno-flush-niacin-500-mg-50-tablet-yuz-temizleme-jeli-100ml-hediyeli-p-364641766%3FvideoEnabled%3Dfalse%26boutiqueId%3D61%26merchantId%3D498178%26adjust_t%3Dmk12x3o_m4o2h83%26CampaignId%3D61%26MerchantId%3D498178%26utm_source%3Dshare%26adjust_adgroup%3D364641766%26utm_campaign%3D364641766%26utm_medium%3Dmweb_product_free%26adjust_campaign%3Dmweb_product_free%26adjust_tracker_limit%3D999999999 bu tarz bir şey etkili olur mu hocam ? Ayrıca tıbbi ve akademik olarak ismini bilmiyorum ama benim sivilcelerim sayıca az ama içi aşırı dolu, acı verici ve büyük şekilde çıkıyor. Çoğunlukla sapsarı bir hal alıyor. Bunun için ayrıca bir tavsiyeniz var mıdır

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.