< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Sınav senesinde roaccutane (5. sayfa)
-
-
Sordugun soruyu yanitlayacagim.
Triptofan, niasin'in oncul molekulu. Triptofan bir aminoasit olmasinin yaninda, faydali oldugunu okudugun bircok etki, niasin uretiminde kullanilmasiyla alakali. Neden triptofan tavsiye ettigini bilmeden triptofan tavsiye etmissin demek ki. Ama 1 mg niasin uretimi icin 60 mg triptofan gerekiyor diyorum. Dolayisiyla klinik acidan etkili bir triptofan dozunu diyetten almasi mumkun degil. Ben doz her seydir diyorum, sen sabah aksam ekmek yiyelim diyorsun, icinde niasin var diyorsun. Evet var ama 100 gram ekmekte 4 mg, bilemedin 5 mg var.
Yani birakin da bu konulari sadece bilim insanlari konussun. Aksi takdirde iletisim problemi oluyor ve anlasamiyoruz.
O attigin makaleleri, risk faktoru kavramini, hastalik tanimini ve genel olarak yaslanma patolojisini anlamadigini dusunuyorum. Literaturu anlamak boyle bir sey degil.
100 yasindan fazla yasayan insanlarin kaydadeger bir kismi sigara tiryakisiydi bu arada, biraz brainstorming yapman icin soyluyorum.
-
Ben dermatolog degilim, dermatologlar bilim insani degil, sen de psikiyatr degilsin Bilim insaniyim ben, yaslanmaya patolojisini yarattigi bilinen tum mekanizmalara hakimim. Tavsiyelerinde bol sans :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yaklaşık 20 yıl önce kullandım. Dudak kuruluğu yapıyor. Nemlendirici ile geziyordum. Onun dışında herhangi bir etkisi yok. Zaten önce karaciğer testi olacaksın ve reçete ile verecekler. Evet sivilceler için en etkili ilaç
-
Buyrun:
https://medshadow.org/a-short-history-of-accutane/
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aspirinin bile öldürdüğü adam varken, baktığında bütün ilaçlarda yan etki durumu var. Bende bir soruna yol açmadı kuruluk dışında. Doktorla konuşmakta fayda var.
-
Size kaç yaşınızda reçete edildi?
Aspirin'in bile oldurdugu adam vartken diyor haha. Aspirin'in potent bir kan sulandirici oldugundan bile haberi yok, gerci haberi olsa da ne demek oldugunu bilmiyor. Bilimi boyle ayak takiminin agzina dusururseniz, oturduklari yerden boyle kahvehane tadinda muhabbet cevirirler.
-
Sen onu bunu bırakta buna yorum yaz bari:
https://www.foundationeducation.edu.au/articles/2018/04/dental-advances-tideglusib-repair-teeth
Soru mu sordun ki yanit vereyim. Ne istiyorsun anlamiyorum :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Paylaştığım makalelere yorumunuzu bekliyorum.
Arkadaşım ironi nedir sen de bilirsin. Tavrın hoş olmamış. Bence bir kere daha oku. Her ilacın yan etkisi olabilir dedim devamında. Ben bilime güvenirim.
-
26-27 yaşlarındaydım o zamanlar. Öncelikle karaciğer testi yapıldı ve devamına sanırım 3 ay kullandım. Tam emin değilim. Dudak kuruluğu dışında bir şikayetim olmadı.
-
Yahu neye istinaden yorum yazmami istiyorsun, merak ettigin nedir, ozurlu musun nesin, derdini anlatamiyorsun daha.
Tideglusib molekulunun kullanildigi bir calismaya Pubmed'den link atmissin (konumuzla ne alakasi var onu da bilmiyorum). Makale ucretli oldugu icin senin acma sansin olmamistir ama zaten makalelerin abstract'larindan sonrasini okuyabilecegini zannetmiyorum. Her zaman yaptigin gibi abstract'i okuyup fikir edinmeye calismissin. Al sana asagida tam makaleyi atayim.
sci-hub.seSci-Hub | A Phase II Trial of Tideglusib in Alzheimer’s Disease. Journal of Alzheimer’s Disease, 45(1), 75–88 | 10.3233/jad-141959https://sci-hub.se/10.3233/jad-141959Makaleyi okumadim. Neden? Acknowledgement kismina gidersen, calismanin dizayni, sonuclar ve fonlanmasi tamamen Noscira SA tarafindan yapilmis, yani tideglusib'i ureten sirket. Neden vaktimi hartcayip boyle bir makaleyi okuyayim? Cunku anlatilanlarin dogruluguna inanmayacagim. Bagimsiz bilim insanlari tarafindan benzer sonuclar cikarsa, o zaman okurum. Buyudugunde literaturu okumayi ve anlamayi ogrenirsin umarim :)
-
#hidraskmis
Sal gitsin boşver. Bu uslüple devam etmenin anlamı yok. Ben hayatımda ne ben bilim adamıyım diye gezen böbürlenen bir bilim insanı gördüm ne de karşısındakine bu kadar rahat hakaret edebilen bilim insanı gördüm.
Ergen sivilcesinin altına gelip kasılan bilim insanı molekül kovalamada sana başarılar. Bay dozajdan durduk yere strese girip birde üstüne saçma sapan hakaret yemenin anlamı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 24 Ekim 2022; 13:23:21 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X