Şimdi Ara

Sınava Hazırlanan Kardeşlerim KESİN OKUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkdaşlar hepinize merhabalar ben geçen sene üniversite sınavına girdim ve Çukorova elektirik elektronik bölümünü kazandım şuanda bu bölümde okumaktayım bu konuyu açmamın sebebi bir nebzede olsa sizlere bildiklerimi anlatmak.
    Arkdaşlar öncelikle YGS çok basit bir sınav hepinizin bildiği üzere ağırlıklı olarak yorum soruları çıkıyor.Benim sizlere tavsiyem YGS ye çok vakit ayırmayın yani 2 saat YGS çalışıyorsanız 3 saat LYS çalışın çünkü LYS cidden bilgiye dayalı bir sınav (geçen seneki sınav hariç :D) yani YGS den sonra başlarım şöyle yaparım işte günde mat dan şukadar fizikten şukadar konu bitiririm hepsi hikaye beyler okadar çok konu varki s*ktimin konuları bitmiyo o derece demek istediğim YGS ye çalışırken (sayısallar için) sakın net getirsin diye şimdiden tarih çoğrafya çalışmaya başlamayın şimdi sizin yapacağınız iş mat-geo-fizik kimya biyoloji . tarih coğrafyayı sonraya bırakın yani son 1 aya .Türkçe içinse günlük 35-40 tane paragraf çözün ama hergün çözün ilk haftalar da pek birşey etkilemiyor ama ilerleyen zamanlarda çok ciddi artış oluyor.Plan lı ve programlı çalışın demiyecem çünkü bunu sokaktaki amcalar bile diyor ama yapan veya yapabile fazla yok çünkü abi olmuyor ne biliyim bende zamanında nice programlar yaptım yok şunu bugün şunu yarın 2 gün uyma tamam at programı çöpe.valla arkadaşlar şimdi size fizikten şunu matematikten şunu bitirin diyecem ama artık piyasada fem güvender kalmadığı için bu faslı atlayalım:D

Arkadaşlar kendinizi hiçbir zaman şartlandırmayın ben bu denemeden 80 net 100 net yapacam diye bir sınır koymayın sadece elimden geleni yapacam deyin sınava girerken üzerinizdeki stresi atın rahat olun .
    ve gelelim net mevzularına yok işte netler artarmı şukar net yapyom ygs ye kadar ne kadar artar falan filan bizde hocalarımıza yüz kez sorduk :D arkadaşlar ben ilk YGS denemesine girdiğimde yani 12. sınıfın başında 56.50 NET yapmıştım (o kitapçığı hala saklıyorum :D) ve ileryen zamanlarda yavaş yavaş netlerim artmaya başladı yani konu bitirdikçe özellikle sayısalcı arkadaşlar kimya ygs nin en basit dersi toplasanız 2 haftalık ders yani bakın ben aq ben bile 2 haftada bitirdim kimyayı :D konumuza dönelim işte benim netler yavaş yavaş artmaya başladı 70 75 filan tabi bu olay en az 2 ay sürdü :D arkadaşlar ortalama 3 ay sonra 80 lere çıkmayı başardım (:D sevindiğim şeye bak ya 80 nete çıkmışım vay aq :D)
    ve o herkeste olan duraklama dönemine girdim yani çok istikrarlı bir şekilde artan netler bir anda 80 e çakıldı kaldı yani ortalama 1 ay kadar filan hep 80-85 arası gidip geliyo yukarı çıkmıyo tabi şimdi sınav yaklaştı hedefler büyük beni bi yusuf aldı hocalara soruyom sıtandart cevap artar oğlum artar :D velasıl kelam arkadaşlar tabi ben bu zaman zarfında lys çalışmıyom yani okulda gördüğüm kadar evet işte 15 tatil yaklaşırken netlerim yavaş yavaş 90 lara çıkmaya başladı tabi bu sıra tarih coğrafya çalışmaya başladım ve türkçede çözdüğüm paragraflar etkisini göstermeye başladı yani türkçe ve sosyal baya yükseldi.15 tatilde okulda ders çalışma programı vardı ona katıldım pek bi etkisini görmedim açıkcası yani oturup test çözüyon onu evdede yaparsın :D velasıl kelam 15 tatil bitti benim netler baya yükselmeye başladı 100-105 arası filan gidiyom arada 110 lara çıkıyorum arkadaşlar benim bugüne kadar kopyasız yaptığım en yüksek net 121 NET bağzılarınız için az olabilir ama benim gibi 9-10-11 de yatmış olan arkadaşlar için gayet iyi bir net :D ve sınavdada yaptığım net 109.50 yani o hocaların ne yapıyorsan 3 aşşa beş yukarı lafı doğru beyler cidden kendilerini tebrik ettim :D tabi şimdi benim tuzum kuru yazarken güüyom filan ama siz bunu hangi piskoloji altında okuyacaksınız onu bilemem.Evet velasıl kelam ygs den çıktık bir hafta kafa izni ondan sonra asıl mesele LYS şimdi azıcık başladım çalışmaya sıkılmaya başladım artık daha türev integral e gelmedik :D yani çalışasım hiç gelmiyo anlatamam sizde karşılacaksınız %100 benden size tavsiye ygs aşırı çalışmayın yani günlük 5-6 saat sakın ygs çalışmayın lys ye geldiğiniz zaman şarzınız biter benim gibi tabi be 5-6 saat çalışmadığım halde işte arkadaşlar lys ye başladım çalışmaya fizik kimya biyoloji sıfır yani ygs de kimyayı ful yapardım lys de 3 net :D valla gülerisin ağlarmısın biyolojiyi pek sallamıyodum mühendislik istiyom diye fizik te bir türlü kafaya girmiyo girse bile çabuk çıkıyo inanın lys de 1 kitap dahi bitirmedim yani fizikte formül filan yok kimyada çözünürlük filan son bir hafta çalıştığıma çalıştım valla tabi ben size sizde böyle yapın demiyorum ben şanslıydım sınav kolay geldi daha iyi yapamazmıydım çok daha iyi bir sonuç yapardım ama başta çok çalışınca pilim çabuk bitti sizle çalışın ama ygs ye fazla önem vermeyin ygs lys nin ynaında devede kulak bide şöyle mantık var ygs de iyi yapınce neymiş moralin oluyomuş lys ye çalışıyomuşsun yalan beyler inan mayın tabi kişiden kişiye göre değişir ama genelde tam tersi olur iyi yapanlar yatar düşük yapanlar abanır :D

Evet sonuç olarak ben YGS de sıralama olarak 51.500 yaptım sayısal bölümünde valla ygs-1 mi 2 mi onu bile unutmuşum :D LYS dede MF-4 de 52.000 yaptım valla bukadar yüksek nasıl geldi bende şaşırdım netleri valla inanın hatırlaıyom ama en kötü kimyam geçmişti 7-8 net anca bekliyodum 16 soru çözmüştüm nasıl çözdüğümü bende bilmiyom yarısını sallamasyon çözdüm valla :D 15 doğru 1 yanlış mı ne vardı 14.75 net yapmışım valla ben bile gurur duydum okul denemelerinde 4 ün üstüne çıkamayan ben 14 net yapmışım :D (matı filan hatırlamıyorum ama çok kötü değillerdi orta halliydi geometri baya iyiydi)

Evet arkadaşlar ilk başta yazma amacım öğüt vermekti şunu yapın bunu yapın demekti bende sizler gibi donanım haberde çok takıldım öncelikle şunu demek istiyom forumun alayı yalancı yani millet sallayıp duruyo seninde moralin bozuluyo yok baba 130 netmiş 150 netmiş bir kere mantık kur 150 net yapan adam donanımhaberde ne gezsin o çocuk sizce bilgisayara veya telefona giriyomudur :D işte hep böyle oluyo laf lafı açıyo konudan konuya atlıyoz ilk baş size öğüt verecektim sonra birden kendi sınav hikayemi anlatmaya başladım :D arkadaşlar kendinize iyi bakın üzerinizde aile baskısı olabilir ama herşeyi s*ktir edin kaanızı boşaltın ve relax bir şekilde çalışmalarınıza başlayın netleriniz şimdi düşük olabilir ama inanın ciddi manada artışlar olacaktır sakın ama sakın moralinizi bozmayın dediğim gibi YGS den çok LYS çalışın Harbi kol gibi giriyo onu diyim ben size ne kolu aq bacak bacak...... :D

• Bunu okuyacağıma şenol hoca izlerim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.