Bildirim
Sınavda çıkabilecek tarzda Fen soruları
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ortalama hız demek toplam yol/toplam zaman
t-2t aralığına bakarsak ortalama hızı 6 . Aldığı yol 16-4 = 12 o zaman geçen süre 2t-t= 2 saniye olur.
t=2 ye karşılık x=4 olmuş
t=4 e karşılık x=16 olmuş o zaman fonksiyonumuz t^2
Yolun türevi hızı vereceğinden t^2 nin türevi 2t olur bize 5.saniyedekini soruyor t=5 yazarsak 10 olur -
4. Kimya sorusu; H bagi olmasi icin hidrojenin F O ya da N ile bilesik olusturmasi gerekir. 1. De hidrojen N📹 ile degil, CN ile bag yapmistir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha dün girdim bu sınava :D
2. soruda sığa gibi düşüneceksin. q=V.C q sabit, mesafeyi artırdığı için C azalacak, bu durumda V nin artması gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XandRia61 -- 18 Haziran 2014; 17:05:10 > -
teşekkür ederim arkadaşlar.. -
hocam 30. soruda cucl2 fehling çözeltisidir yani uç alkin ya da aldehit arayacağız. d şıkkında uç alkin var ayrıca alkinler o2 ile yanma ve h katılmasıyla alken ve alkana dönüşebilirler cevap bu yüzden d.
edit : hocam 18. soruyu da öğrendim anlatayım. atom uyarıldığında E(enerji) r(yarıçap) L(açısal momentum) artar. P(momentum) v(çizgisel hız) dolayısıyla kinetik enerji de azalır. bunları ezberlemeniz gerekecek.
ayrıca p ve v kesikli değil olur da bir soruda karşınıza çıkarsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prorezonans -- 18 Haziran 2014; 18:10:56 > -
Çok teşekkürler gayet açıklayıcı oldu -
levha sorusu e olmalı, sığadan düşünürsek c azalıyor q da azalacak, v sabit 1/2 x c x v^2 formülü gereği enerji azalır
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X