Şimdi Ara

Sınavsız geçiş mi? Mezuna kalmak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, malum tercih dönemindeyiz ygsden çıktığımdan beri mezuna kalmaya kararlıydım. Fakat çevremde herkes seneye olmaz vs. gibi şeyler söylüyorlar. Mantıksız olduğunu düşünüyorlar. Benim içimde mezuna kalıp hayal ettiğim yerlere girmek var. Mimarlık istiyorum...

Fakat mezuna kalmaktan ziyade önüme şöyle bir seçenek daha var;

Meslek lisesinde inşaat teknolojisi okuduğum için 2 yıllık mimari restorasyon yada inşaat teknolojisine sınavsız geçip, Dgs ile 4 yıllık mimarlığa tamamlama fırsatımda var.

Sizce doğru yol nedir?

Sınavsız geçiş puanım: 328
    Ygs: 181 (tabikide hazırlık döneminde hiçbirşey yapmadım)

Yardımlarınızı bekliyorum, Teşekkürler.

• Yukarı
  • yok mu yardım eden
  • Ayni sekilde kardesimde bu durumda..

Up up up..

Ek soru olarak iki yillik okuyup dondurma-kayit sildirme ve tekrar seneye uni sinavina girip puan kesiliyor falan dediler. O durum nasil ??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim yapabilirsin ama çok zor olur.Bakma sen foruma ve gaza gelme.Buyuk ihtimal temelin yoktur.Halledilemez mi?Edilir.Şöyle düşün.Bu sene dershaneler yok.Ygs kısmıni halledersin ancak lys kimya,lys biyoloji,lys fizik gercekten zor.Seni yönlendirecek insan bulman gerekiyor.Seçim senin tabikide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LazPacino

Tercih yapıp bi üniversiteyi kazanırsan, ertesi sene girdiğinde doğal olarak gelecek diploma puanında kesinti oluyor diye biliyorum.

kapısızköylü

Aynen kardeşim temelim zayıf, ama temmuz ayının sonunda öyle bir problemim olmayacak inş çünkü çalışıyorum. Lys konusunda ise bu sene çok iyi derece yapan ilk 10bine giren birkaç samimi dostum var. Onlardan yardım alıcam... Sorun şu ki ders çalışma verimim üst düzey değil zamanla oturur diye umut ediyorum bide kafamı kurcalayan eğer sınavsız geçiş hakkımı kullanırsam dgs ile iyi bir üniversiteyi (örn: itü,odtü) kazanma şansım daha mı fazla? eğer böyle ise seneye hazırlanmanın mantığı çürümüş oluyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.