Şu an Ktü'de lisans eğitimime devam ediyorum.Bu sene tekrardan sınava girmeye karar verdim.Aynı zamanda sınavsız ikinci üniversiteden de kayıt yapmayı düşünüyorum.Düşündüğüm bölüm ise önlisans programlarından adalet.Şimdi benim kafama takılan şu : Adalet programı kontenjanlı bir program ve lys sonrası tercih edip kayıt yapmasanız bile ertesi yıl sınavda puanınız kırılıyor.Şimdi ben sınavsız ikinci üniversite programından adalet bölümüne kayıt olursam benim puanım kırılır mı bu sene sınava girdiğimde?
puan kırılma olayı sadece ösys sistemi ile tercih yaptığın ilk yıldan sonraki sınav için olur. Sonraki yılları etkilemez. ÖSYM'nin 2013 klavuzlarına bak bu durum yazıyor.
dogukan23D
kullanıcısına yanıt
2.üniversite uygulamasında kantenjan yok puan yok.ögrenci belgesi ile kayıt olabiliyorsunuz.
teşekkür ederim arkadaşlar.
quote:
Orijinalden alıntı: dogukan23
İstanbul Üniversitesinin bu konuda güzel çalışmaları var. Ben de KTÜ'de okuyorum. AOF tercihimi İstanbul Üniversitesinden yana yapacağım. Bilgi için auzef.istanbul.edu.tr veya 4400044'ü arayabilirsin. Biraz yoğun şu sıralar kayıt dönemi olduğu için ama yardımcı olmaya çalışıyorlar yine.
quote:
Orijinalden alıntı: @libutlu
quote:
Orijinalden alıntı: dogukan23
İstanbul Üniversitesinin bu konuda güzel çalışmaları var. Ben de KTÜ'de okuyorum. AOF tercihimi İstanbul Üniversitesinden yana yapacağım. Bilgi için auzef.istanbul.edu.tr veya 4400044'ü arayabilirsin. Biraz yoğun şu sıralar kayıt dönemi olduğu için ama yardımcı olmaya çalışıyorlar yine.
bakmıştım istanbul üniversitesine ama bana en uygunu anadolu aöf çünkü istanbul üniversitesinde adalet yok.