Şimdi Ara

Sinyaller aralıksız yanıyor, sönmüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamun Aleyküm ailem biraz uzun olacak yardımcı olun bana lütfen,
    bi 20 gün öncesinde rgb led siparişi vermiştim 2 gün önce elime ulaştı bu sabah babam arabaya taktı ve arıza ışığı yanmadığını söyledi kullanımda başta sıkıntı yok dedi fakat akşam aracın sinyal lambalarının hepsi en parlak seviyede sanki amerikan park modülü varmış gibi kesintisiz yanmaya başladığını ve aydınlatma arıza ışığının hiçbir uyarı vermeden yandığını söyledi geldiğinde gerçektende öyleydi ledler sağlam bir şekilde yanıyordu fakat arabada amerikan modül olmamasına rağmen sinyaller kesintisiz bir biçimde ne dörtlüye nede sağ-sol sinyale hiç tepki vermeyecek bir halde çalışıyordu ve arıza ışığı yanmaya başlamıştı. En son garaja soktuk arabayı ve far kontrolden tüm ışıkları off konumuna aldıktan sonra ledleride söndürdük fakat sinyaller hala kesintisiz yanmaya devam ediyordu, endişelenip eski turuncu halogen park ampullerini taktık sonuç hala aynıydı en son olarak aküyü sökmeyi deneyecektik fakat o sırada aklıma kilit mekanizmasınında sinyalleri tetiklediği aklıma geldi ve aracı kilitledim sinyaller dörtlü ve sinyal koluna cevap vermemesine rağmen buna cevap vermişti sonuç olarak söndü fakat korkudan dolayı ledleri takmadık.

Merak ettiğim ise şunlar;
    1-LEDlerin bir etkisi var mıdır?
    2-LEDleri kullanmaya devam etmelimiyim?
    3-Aracın herhangi bir parçasına zarar vermiş olabilir mi?
    4-Araç neden böyle bir şey yapmış olabilir? Kesin bir ley söylemek mümkün mü kesin olmasa bile mümkün olabilwcek her şeyi öğrenmek istiyorum.
    5-Eğer yarın kontağı açıp çalıştırdığımızda da aynısını yaparsa ne yapmalıyız, zararı olur mu?

Çok uzın oldu özür dilerim ama maalesef insan bu korkuyor ve öğrenmek istiyor. Yazım hataları içinde kusura bakmayın telefona alışamadım daha. Okuyup cevap veren herkese şimdiden teşekkürler.

Sinyaller aralıksız yanıyor, sönmüyor.

• Led siparişi vermiştimden sonrasını okuma gereği duymadım orjinalin dışına çıkınca olacağı bu
  • Hemen atlayıp bir elektrikciye git iş seni aşabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Led siparişi vermiştimden sonrasını okuma gereği duymadım orjinalin dışına çıkınca olacağı bu
    yardım etmedikten sonra konuyu kirletmeye gerek yok orjinalin dışına çıkmak gerek arada değişiklik lazım.
  • Sinyal röleleri bozulmuş olabilir. Ondan dolayı da devre sürekli tamamlı halde kalıp lambalar sürekli yanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emir2201

yardım etmedikten sonra konuyu kirletmeye gerek yok orjinalin dışına çıkmak gerek arada değişiklik lazım.

Alıntıları Göster
    Konuyu kirletmekle ne alakası var aracın üreticileri mühendisleri gerekli aksamları ve parçaları belirlemiş ona göre aracı üretmişler sırf şekil olsun diye orjinalliği bozulunca sorunlar çıkıyo olacağı buydu.Sorunlarınız devam edecek görünüyo size kolay gelsin

• direnç koyman lazım.direç olmadan ledler düzgün yanıp sönmeyebilir.
  • ledlere özel sinyal röleleri var. ya onlardan takacaksın, ya da canbus modüllü kaliteli led sinyal takacaksın düzgün bir led sinyal oluşturmak için. l300 ve nemo var bizde. ikisinin de sinyallerini led yaptım. nemoya canbus modüllü kaliteli led taktım, l300 e ucuz led sinyal takıp rölesini lede özel sinyal rölesiyle değiştirdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Konuyu kirletmekle ne alakası var aracın üreticileri mühendisleri gerekli aksamları ve parçaları belirlemiş ona göre aracı üretmişler sırf şekil olsun diye orjinalliği bozulunca sorunlar çıkıyo olacağı buydu.Sorunlarınız devam edecek görünüyo size kolay gelsin

Alıntıları Göster
    diğer forumlarda tartışma sebebiyle biraz çıkışmış olabilirim kusura bakmatınTakmayacaksak neden üretiliyor bunlar ve takıp hiç sorun yaşamayanlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

direnç koyman lazım.direç olmadan ledler düzgün yanıp sönmeyebilir.
    galiba yanlış anladınız ledleri sinyallere değil parklara taktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

ledlere özel sinyal röleleri var. ya onlardan takacaksın, ya da canbus modüllü kaliteli led sinyal takacaksın düzgün bir led sinyal oluşturmak için. l300 ve nemo var bizde. ikisinin de sinyallerini led yaptım. nemoya canbus modüllü kaliteli led taktım, l300 e ucuz led sinyal takıp rölesini lede özel sinyal rölesiyle değiştirdim.
    hocam siz beni yanlış anlamışsınız ben ledi parklara taktım akşamında uyarısız arıza yakıp sinyalleri kesintisiz yakmaya başladı durum bu kilidi açma tuşuna basınca düzeldi sinyal ve dörtlüler
  • Sönmeyen Arıza Lambası. kullanıcısına yanıt
    başta öyle düşündük ama kontağı kapattıktan sonrada yanmaya devam etti fakat gösterge panelinde çalışıyordu sadece flaşör görevini yapmıyor hep yanıyordu kilidi açınca söndü ilginç bir şekilde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.