Şimdi Ara

SIRALI SİSTEM LPG'Lİ ARAÇTA LPG KOKUSU OLUR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni honda civic almayı düşünüyorum tabi lpg takılmak suretiyle ama kafamdaki soru işaretleri kafamı karıştırıyor!

1. sorum Sıralı a-b veya x marka lpg taktırdım ilerde veya takıldıktan sonra araçta ve egzosda lpg kokusu olur mu? Bugün motorla giderken önümde BMW 320 ilerliyordu tahmini 95-98 model allahım egzosdan nasıl lpg kokusu geliyor! Dayanamadım yolu degiştirdim! Eğer böyle koku olacaksa varsın benzinle gideyim!

2. sorum ise bakımları hangi aralıkta yaptırmam gerekiyor ve filtre vs. neleri değiştirmem gerekiyor?? Değiştirmem gerekiyorsa ise fiyatları nasıl?

teşekkür ederim!

• bu tarz bir koku mutlaka bir yerde kaçak ya da hortumlardan birinde çatlak olduğu anlamına gelir.. ben 1,5 sene lpg li araç kullandım kimse lpgli olduğunu anlamadı bile..

ama lpg montajı çok iyi yapılacak.
    araç ile uyumlu set seçilecek
    filtreler 20bin km de bir değişir.. 10 bin de bir de kontrolü ve bakımı yapılır setin..
  • 1.Hayır
    2.15bin km de bir lpg filtresi değişmeli
  • 8 yıldır kullanıyorum, kabine (klima-kalorifer) açık olsa dahi herhangi en ufak koku almıyor , kaçak vs yok bakımlarını zamanında yaptırıyorum..
  • 3 yıldır LPGli araç kullanıyorum. Koku yok.
  • Kesin net kokmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralı sistem oldugu için mi kokmaz? Çünkü bende daha önce 92 model corolla vardı karburatörlü bazen koku yapardı!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LPG'li araç için yağ tavsiyesi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olmaz kesin bi sızıntı vardır.
  • lpg kokusunu bilmem bile. bakimlar prosedurde 10 bin km ama ben 18-19 binde yaptircm artik. 15 bin km deki aracimin filtresi tertemiz cikti.

• Bu bakım ücreti ne kadara mal oluyor bize filtre falan dahil?
  • quote:

Orijinalden alıntı: red007

Bu bakım ücreti ne kadara mal oluyor bize filtre falan dahil?

sisteme göre 30-70 tl arası değişir
  • Kesinlikle kokmaz.
    Eğer kokuyorsa, sorun var demektir.
  • sıralï yada sırasız farketmez lpg liaraçta lpg kokmaz kokuyorsa tehlike var demektir ondan sonra lpgli araç patladı diya manşet atarlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gördügünüz eski BMW büyük ihtimalle bakımsız ya da arızalı. Ateşleme sorunu da olabilir. Mesela benzindeki gibi, lpg'yi yakmadan egzostan çiğ atıyor olabilir.

• Burada bir yanlış anlaşılma olmuş sanırım, aracın içindeki kokudan değil egsoz çıkışındaki kokudan bahsediliyor anladığım kadarıyla. Ben sıkışık trafikte özellikle yaya isem çok denk geliyorum LPG kokusuna. Egsoz kokusu kesinlikle benzinli araçtan farklı LPG'nin ve kolayca ayırt edilebiliyor ama bindiğim hiç bir aracın içinde LPG kokusu almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BenGiDeR -- 28 Ağustos 2012; 20:20:50 >
  • Anladıgım kadarıyla normal şartlarda lpg li araç ne egzos'dan olsun veya motor kısmından olsun hiç bir şekilde koku yapmaz! Bakalım o zaman Honda civic alacak gibiyiz! Diesel ve donanım yoksulu araç almak yerine :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.