Şimdi Ara

sirket pc temzilerken işlemci tırnak kırıldı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar şirkette külüstür p4 bi makina var içindede önemli bilgiler mevcut. sorun şu ben bilgisayarı temizleyeyim dedim işlemciyi söktüm sonra taktım pc çalışmadı sonra çıkardım işlemci tırnaklarından birisi kırılmış sonra pc taktım baktım ki bilgisyar çalışmıyor. kapattım işlemciye baktım hafif ısınmış. acaba anakarta bi zararı olmuşmudur.?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 15 Şubat 2009; 0:53:33 >

• ıslemcı tırnagı derken fanın mı yoksa ıslemcınımı eger ıslemcının ayakları kırıldıysa ısınız bıraz zor
  • İŞLEMCİNİN AYAKLARINI KIRDIM
  • işlemciyi çıkartarak nasıl bir temizlik yapmayı HAYAL ediyordunuz bilmiyorum ama anladığım kadarı ile boyunuzdan büyük işlere kalkışmışsınız SIRF MERAKINIZI GİDERMEK İÇİN !

Tırnak kırılmadıysa eğer sorun değil düzeltebilirsiniz ama takarken yaptığınız gibi HOYRATÇA değil NAZİK BİR ŞEKİLDE eğilen pinleri 0,9 uçlu bir kalemin ucu ile YAVAŞÇA düzelttikten sonra, güzelce monte ederseniz çalışacaktır. Ama eğik olan pin kaç tane idi ve bu şekilde açık kaldığı süre içerisinde kendisine veya anakartta bir kısadevreye yol açtıysanız yapacak bişi yok, yeni bir anakart ve işlemci almanız gerekir.

Çok önemli olan bilgileriniz için ise korkmanıza gerek yok, onlar hard diskte güvendedir. Başka bir bilgisayara takarak onlara erişebilirsiniz, veya dediğim gibi en kötü ihtimal yeni anakart ve işlemci aldığınızda bu bilgilere yeniden erişebilirsiniz.
  • bu işlemci nedir?

pin yada pinler kırıldı mı? eğrildi mi?

yazın ona göre yardım edelim ::::::: hatta olursa resim ekleyin
  • p4 2,4 işlemci tek tırnak kırıldı.diğerleri yamuldu düzeltim. ama çalışmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imate -- 15 Şubat 2009; 2:00:38 >
  • Kırıldıysa o işlemciden ümidi kesin. Belgelerine birşey olmaz hdd yi başka bir bilgisayara takıp belgelerinize ulaşabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bunun tamirini forumda yapan arkadaşlar var ayrıca kuyumcular da yapabilir

diğer seçenek ise muaddili bir cpu almak 2. elden
  • Hocam 2. elden bitane işlemci alıcaksınız başka çözüm yok...
  • Geçmiş olsun. İşlemciyi çıkarmak pek mantıklı bir iş değil, keza işlemciyi çıkarınca temizlenecek bir kısımda yok altında kalan :)
    Anakartınızın tam modelini öğrenip ona uygun bir p4 işlemciyi 2. elden alırsanız boşuna zaman harcamazsınız. Anakartınızda sorun olmadığını varsayıyorum.
  • Artık sorun değil direnci tespit edilerek onarımını sağlıyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.