Şimdi Ara

Sırt Antremanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, vücut geliştirmede 6.ayım, programımı kendim hazırlamaya çalışıyorum. Fakat şu sırt konusunda karar veremiyorum hareket sıralaması nasıl olmalı bilmiyorum, yardımcı olursanız sevinirim. Bazı hareketler başladığımdan beri aynı programda belirticem alternatif varsa yardımcı olursanız sevinirim yeterli verimi aldığımı hissedemiyorum.

Hafif duruş bozukluğum var, düzeltmeye yardımcı hareketler önerirseniz sevinirim.

Not: ketojenik diyetteyim.Sırtta eksikliklerimi görmeniz için foto ekledim.

3xMax barfix ( yeni basladım )
    4x Deadlift ( yeni )
    3xLat pull down ( geniş tutus,aylardır aynı hareket)
    3xreverse grip lat pull down ( dar tutuş,buda hep aynı)
    3x alttan çekiş ( bunuda 5 aydır yapıyorum)
    3x bent over barbell row ( dumbell row yapıyordum ama nedense tiksiniyorum yeterli verim alamıyorum buna geçtim)
     Sırt Antremanı Sırt Antremanı

• çok fazla hareket var gibi geldi
  • Barfiks ve lat pull downlar aynı hareket mekanizmasını kullanarak neredeyse aynı kas grubunu çalıştırırlar.
    3 tane aynı bölgeyi vurgulayan hareket var programında, bu en büyük yanlış.
    Bir sırt gününde barfiks, diğerinde lat pull down ın çeşitli versiyonlarını yapabilirsin.
    One arm dumbbell row harika bir hareket, formu oturtamadığını düşünüyorum. Koluna değil de dirseğini yukarı çekmeye ve vücuduna yapışık olarak bunu yapmaya odaklanman lazım, videolar izle ve hatanı fark et. Yoksa çok güzel bir hareketten mahrum kalacaksın.
    Alttan çekiş ile ne demek istediğini anlamadım fakat yapmıyorsan T-bar Row 3d görünüm için şart bir hareket. Her zaman ekle programına...
    Kısacası şöyle bir programın senin için daha verimli olduğunu düşünüyorum.

Deadlift
    Barfiks ( Lat pull down )
    One arm dumbell row ( Bendover barbell row)
    T-bar Row
    Straight arm pull down

Daha bir çok hareket çeşiti var tabi fakat amaç her bölgeyi olabildiğince es geçmeden çalışmak. Farklı hareketleri programa eklediğin zaman çıkardığın hareketin çalıştırdığı kas gruplarını eklediğin yeni hareketlerle kapatman gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mike Ross

Barfiks ve lat pull downlar aynı hareket mekanizmasını kullanarak neredeyse aynı kas grubunu çalıştırırlar.
    3 tane aynı bölgeyi vurgulayan hareket var programında, bu en büyük yanlış.
    Bir sırt gününde barfiks, diğerinde lat pull down ın çeşitli versiyonlarını yapabilirsin.
    One arm dumbbell row harika bir hareket, formu oturtamadığını düşünüyorum. Koluna değil de dirseğini yukarı çekmeye ve vücuduna yapışık olarak bunu yapmaya odaklanman lazım, videolar izle ve hatanı fark et. Yoksa çok güzel bir hareketten mahrum kalacaksın.
    Alttan çekiş ile ne demek istediğini anlamadım fakat yapmıyorsan T-bar Row 3d görünüm için şart bir hareket. Her zaman ekle programına...
    Kısacası şöyle bir programın senin için daha verimli olduğunu düşünüyorum.

Deadlift
    Barfiks ( Lat pull down )
    One arm dumbell row ( Bendover barbell row)
    T-bar Row
    Straight arm pull down

Daha bir çok hareket çeşiti var tabi fakat amaç her bölgeyi olabildiğince es geçmeden çalışmak. Farklı hareketleri programa eklediğin zaman çıkardığın hareketin çalıştırdığı kas gruplarını eklediğin yeni hareketlerle kapatman gerek.

Öncelikle yorum için çok teşekkürler. Lat pull down'lardan dar olan ile geniş olan farklı yere vuruyor gibi hiseediyordum salondaki hocamda ikisinide vermişti değiştiririm. Barfiks'i de koymamın sebebi çok fazla çekememem . İlk sette 6-7 daha sonra 4 -5 falan çok az çekebiliyorum,zaten az çekebildiğim için sayıyı arttırmak amaçlı koymuştum.One arm dumbell row ise gerçekten zorlayıcı bir hareket , ketojenik diyette olduğum için çok verimli yapamıyorum enerjim yetmiyor o yüzden bent over barbell row ile değiştirmiştim. Alttan çekiş dediğim machine row olması gerek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dips ve omuz sakatlığı
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.