Şimdi Ara

Sis farları gerçekten işe yarıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aracımda sis farları yok sis olunca arabanın normal farlarını açıyorum hatta görüş mesafesi azaldığında dörtlüleri açıp gidiyorum.
    Sorum şu; arabalardaki sis farları görüşü etkiliyor mu? Taktırayım mı aracıma? Bir faydası olur mu?

• Arac ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımın sis farlarını gündüz farkedilmek adına, gece ise sadece sis varken açıyorum. Sis durumunda gerçekten işe yarıyor, özellikle test ettim birkaç defa..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Arac ne

Hyundai Getz.
  • ben sisleri beyaz yaptım xenonlarla tatlı dursun diye açıyorum
  • Yoğun siste sokak aydınlatması varsa bırak sis lambasını farları bile kapa. Daha net görünüyor. Sis ışığı yansıtıyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden şahin ve doğan arabalar birbirinin ayniyken atabasi doğan olduğu belli olsun diye sonradan görmeler olur olmaz acardi.

Simdi de pek bisey değişmedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bu tuşlar ne işe yarıyor???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Yoğun siste sokak aydınlatması varsa bırak sis lambasını farları bile kapa. Daha net görünüyor. Sis ışığı yansıtıyor

Şehir içi sorun değilde şehirler arası ışığın olmadığı yerler olabiliyor bazen
  • Çok yoğun sis olduğu zaman inanılmaz işe yarıyor. Sis yere tam çökmediği için alttan ışığı vererek birkaç metre daha fazla görmenizi sağlıyor.
    Kahramanmaraş Başkonuş yaylasında defalarca denendi ve tarafımdan onaylandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: mmtilla

quote:

Orijinalden alıntı: sadri.abi

Yoğun siste sokak aydınlatması varsa bırak sis lambasını farları bile kapa. Daha net görünüyor. Sis ışığı yansıtıyor

Şehir içi sorun değilde şehirler arası ışığın olmadığı yerler olabiliyor bazen

Gayet tabi.

Otobanda Bolu mevkinde ışıklandırma var orada farları kapayarak bir kaç saniye deneyin. Demek istediğim o.

Şehir içinde ne kadar işe yarar emin Değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Huka Sampos

Çok yoğun sis olduğu zaman inanılmaz işe yarıyor. Sis yere tam çökmediği için alttan ışığı vererek birkaç metre daha fazla görmenizi sağlıyor.
    Kahramanmaraş Başkonuş yaylasında defalarca denendi ve tarafımdan onaylandı.

Aracımda sis farı yeri var fakat farlar yok. Taktırırsam maliyeti ne tutar.?
  • Uzunyolda arka sis farları daha iyi farkediliyor ama ön sis farları pek bir işe yaramıyor. Çok farketse zaten arkadakiler gibi zorunlu olurdu.
  • mmtilla kullanıcısına yanıt
    Aracınızın marka modeline ve nasıl bir şey istediğinize bağlı. Asgari 90-100 lira tutar.

• Bizim 2004 getz de vardı. Gayet işe yarıyor. Çok maliyetli değilse taktırmanızı öneririm.

• Ben öyle aman aman bir fark h,ssetmedim ama beyaz ampul oldugundan olabilir, viraj içi aydınlatması olarak daha çok işe yarıyor gibi geldi bana.Maliyet olarakta fazla birşey tutacagını sanmam hatta çıkmacılara bakın daha ucuza bulursunuz
  • Amacina uygun kullanirsan faydali. Dikkat et sisleri actiginda arabanin cevresi guzelce aydinlanir. Ama millet zenonu takiyor sise oyle geziyor Onun sacmaliktan baska bir manasi yok. Kimisini goruyorum mavi mor kirmizi pembe lamba takiyor sise. Hey Allahim ya

• İklim bakımından bakıldığında ülkemizin % 90 lık kısmında sis ya hiç olmaz,ya da yılın belli günlerinde olur...
    Bu bakımdan sis farı ülkemiz araçlarında bir gereklilik değil sadece süstür...Tabii her gün dağlarda gezmiyorsanız...

Elimde olsa üretilen ve ithal edilen tüm araçlardaki sis farlarını iptal ettiririm...
    Çünkü hiç kimse bunu gerektiği için kullanmıyor...Sadece hava olsun diye yakıyor 24 saat...Neye hava oluyor o da belirsiz ya...
  • Sis lambası orjinal renginde olmaz ise durumu daha da kötüleştiriyor haber vereyim. İzmir-Manisa yolunda bir çok kez başıma geldi. Kendi aracımın sisleri orjinal iken arkadaşımın cıvıc ta sisler bembeyaz. Bırakın görüşü iyileştirmeyi daha da beter parlatıyor sisi ve hiç bir şey görülmüyor. Bunun yanında köy yolu gibi engebeli arazide ya da toprak arazide gidiyorsanız gece sis farı sis olmasa bile çok güzel yer görüşü sağlıyor. Engebeleri daha rahat görüyorsunuz. Ancak işiniz bittiğinde lütfen hemen kapatın. Özellikle hiç bir sis yokken arka sisleri açanları İzmir-Manisa arası çok kez arkalarından uyarı amaçlı 1-2 km uzunları yakarak kör eden benim gibi bir çok insan mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murderer_utku

Sis lambası orjinal renginde olmaz ise durumu daha da kötüleştiriyor haber vereyim. İzmir-Manisa yolunda bir çok kez başıma geldi. Kendi aracımın sisleri orjinal iken arkadaşımın cıvıc ta sisler bembeyaz. Bırakın görüşü iyileştirmeyi daha da beter parlatıyor sisi ve hiç bir şey görülmüyor. Bunun yanında köy yolu gibi engebeli arazide ya da toprak arazide gidiyorsanız gece sis farı sis olmasa bile çok güzel yer görüşü sağlıyor. Engebeleri daha rahat görüyorsunuz. Ancak işiniz bittiğinde lütfen hemen kapatın. Özellikle hiç bir sis yokken arka sisleri açanları İzmir-Manisa arası çok kez arkalarından uyarı amaçlı 1-2 km uzunları yakarak kör eden benim gibi bir çok insan mevcut.

+1
    Bu arada nikin iyiymiş .

• Sis farındaki esas konu yol yakın ve paralel ışık verdiği için sisin yansıtmasından az etkilendiği için iyi bir aydınlatma sağlamasıdır. Bunun dışında ben şahsen yoğun yağmurda gece görüşümü arttırmak için de kullanıyorum. Çünkü yağmur yolu karartıyor ve görüşü azaltıyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.