Şimdi Ara

: : : Sistem Açılmıyor .... :( Unknown flash type, System Halts.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakart gigabyte bx2000+ bios update yapamıyorum bios flash protected diyor. setup dan bios flash protection disabled yapıyorum ama hem windows da hem de dos ta flash protected, write protected uyarısı veriyor. bu kartın biosunu nasıl update yaparım.

neden bios update yapmak istediğimi bi önceki konumda yazmıştım ama iki günde konu mazi olmuş.
    bazen açılırken unknown flash type system halts hatası veriyordu.

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cbaykal -- 30 Aralık 2005 8:58:30 >

• Adım Adım GigaByte BIOS Güncellemesi (Örnek Anakart BX2000+)

1. Önce sistemi boot edebilecek bir disket hazırlamamız gerekiyor. Bunun için Win9x kullanıyorsanız, disket sürücünüze boş bir disket koyup, Başlat-Programlar-MS-DOS komut istemi yolunu izleyip, format a:/q/s komutunu verin. Bu şekilde bir sistem disketimiz olmuş oldu. PC’yi bu disket ile açmamız gerektiğinden, BIOS’a girip ADVANCED BIOS FEATURES menüsünden, boot sırasında birinciliği disket sürücünüze verin. Böylece sistemi disketten boot edebileceğiz.

2. Anakartınızın modeline göre, kutucukta belirtilen BIOS dosyalarının adresine gidip, sizin anakartınız için en güncel olan BIOS dosyasını çekin. Ayrıca, AWDFLASH programını çekmeniz gerekiyor. Çekeceğiniz BIOS dosyası içinde normalde AWDLFLASH dosyası da bulunuyor ama her ihtimale karşı bu dosyayı çekmiş olmanızda fayda var. BIOS dosyası, sıkıştırılmış olarak geleceğinden¸ bu dosyayı disket sürücünüzün içine açın. AWDFLASH programını da diskete kopyalayın. Ayrıca BIOS’a girerek, önemli ayarları bir kenara not edin.

3. Bilgisayarı disketten açtıktan sonra, komut satırına:
    awdflash dosya_adı.xxx
    yazıp Enter’a basın. Dosya_adı.xxx yerine, anakartımız için İnternetten çektiğimiz BIOS dosyasının ismini yazacağız. Örneğin:
    awdflash bx2000p.f3

4. AWDFLASH programına girdiğinizde, size alt bölümde bir soru soracak : “Do You Want To Save Bios?” Şu anda kullandığınız BIOS’u kayıt edip etmeyeceğinizi soruyor. “Y” tuşuna basarak bunu kabul edin ve kayıt edilmesi için bir dosya adı girin . Örneğin: eskibios.bin

5. Bu işlem bittikten sonra, alt bölümde ikinci bir soru belirecek: “Are you sure to program?”. BIOS’u güncellemek istediğinize emin olup olmadığınızı soruyor. “Y” tuşuna basıp devam ediyoruz.

6. Olay kendi kendine bitecektir. Bu esnada arkanıza yaslanıp, rahatlayın. Sorun olur mu o tartışılır; ama gerçek bir şey var ki, GigaByte’ın güncel modellerinin hemen hemen hepsinde çift BIOS kullanılıyor ve bir sorun olsa bile, ikinci BIOS devreye girerek sizi kurtarıyor. Bir sorun olsa dahi BIOS Kurtarma bölümüne bakarak sorunu halledebilirsiniz. GigaByte, bu teknolojiyi ilk olarak BX2000 anakartında kullanmıştı ve bu anakartın çıktığı dönemlerde en çok satılan anakart haline gelmişti. Daha sonraları bir çok firma benzer teknolojiler ile olaya el attı.

7. İşlem bittiğinde, bilgisayarınız yeniden başlatarak BIOS’a girin ve LOAD SETUP DEFAULTS seçeneğini uygulayın. Değiştirmek istediğiniz ayarları değiştirip, kayıt edip çıkın
    KOLAY GELSİN

• sitesinden uygun biosunu indirdim içinde flash prog u da vardı zaten ama dos ortamında progu çalıştırdığımda file write protected uyarısı veriyo.
  • gigabyte'ın sitesinden online update yapmayı denedin mi?@bios diye bi programı var,windows üzerinden sana uygun biosu buluyor ve yüklüyor.
  • hem dos hem de windows ortamında "unknown flash type or bios file write protected" uyarısı veriyo ve update yapmıyor.
  • slm,
    soruna bi yorumu olan başkası yok mu?
  • bunun gibi bir problemi dah öncede cevaplamıştım. bunu senin yapman çok zor. ilk flash kendisi kilitlemiş bundan dolatı 2. bios devreye girerek sistemi kurtarma opsiyonun devreye sokmuş. ama bunu senin yapman çok zor. bunun için indirdiğin her bios sana hata uyarsı verecek. çünkü 1. bios şu an kilitli durumda. bunu garantiye yollarsan büyük bir ihtimal sana yeni bir anakart yollayacaklar. fakat garantisi yoksa bunu anakart tamircilerine vererek sistemin çalıştırlmasını sağlayabilirsin....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    unknown device windows 7 hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevabın için teşşekkür ederim, anakrt çok eski ve garantisi falan kalmadı artık yenisi mi yoksa tamiri hangisi ucuz olursa ona göre bişi bakacağız.
    teşekkürler ve hepinize ii yıllar
  • anakartın üstünde bios a yazmayı engelleyen bir jumper olabilir onu kapalı konuma getirip denemelisin
  • hocam aynen dediğin gibiymiş powerstorm manualinden baktım çıkardım, update ettim tekrar tatktım aynı hatayı yine verdi çıkarınca vermiyo. yani parça artırmış olduk.
    eyvallah
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.