Şimdi Ara

Sistem Donuyor Hiç Bir Şekilde Cevap Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şu özelliklere sahip Win10 pro kurulu sisteme sahibim;

-Anakart Msi 970a-g43
    -Cpu Amd fx 6300
    -Ram Corsair 4gb ddr3 1600 mhz
    -Hdd WD Blue 1TB 64Mb cache 7200RPM
    -Gpu GeForce GTX750Ti 2GB GDDR5 128Bit
    -Kasa Xigmatek asgard 381
    -Psu Xigmatek 500watt

Bilgisayar,örneğin masaüstünde hiç bir işlem yapmazken,cpu hdd ram kullanımı 0'a yakınken,aniden donuyor ve hiç bir şekilde yanıt vermiyor.Klavye ve mouse tamamen devre dışı kalıyor,sadece reset atmak çözüm oluyor.

Sorun çözümüne gelince;
    -Hdd'den kaynaklabilecegini düşününerek Sandisk 240 gb sıfır ssd alıp işletim sistemini ona kurdum.
    -Ram'den kaynalanabileceğini düşünerek Kingston HyperX Fury Blue 4GB 1600MHz DDR3 ram satın alıp sistemi sadece bu ram ile çalıştırdım fakat tüm bu yaptıklarıma rağmen donma sorunu halen devam etmekte.

Aklımda kalan şüpheli tek parça psu.Fakat onunda içini açıp baktığımda ne fanında bir problem var,ne de şişen kondansatör veya başka devre elemanı gördüm.Sizce sorun hangi bileşenden kaynaklanmaktadır?

*Ek olarak,kasada herhangi bir ısınma problemi asla yok.

• Fikri olan yok mu ?
  • Sistem orjinal mi? Yani kurulan windows el değmemiş sürüm mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 7 Nisan 2018; 19:29:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Sistem orjinal mi? Yani kurulan windows el değmemiş sürüm mü?
    Evet orjinal Win10 Pro. Microsoftun sitesinden aldıgım iso'yu uefi olarak temiz kurulum yaparak ssd'ye kurdum.
  • Sorun anakartta olabilir. Biosu sıfırlayıp dener misiniz? Stres testi esnasında donma oluyor mu? Donmayı tetikleyen bir şey fark ettiniz mi? Donmalar anlamsız ve rastgele mi gerçekleşiyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Sorun anakartta olabilir. Biosu sıfırlayıp dener misiniz? Stres testi esnasında donma oluyor mu? Donmayı tetikleyen bir şey fark ettiniz mi? Donmalar anlamsız ve rastgele mi gerçekleşiyor?
    Merhabalar,
    Prime95 ile 20 dakika boyunca test ettim,herhangi bir donma kasma olmadıgı gibi, sıcaklık da kritik düzeylere ulaşmadı.
    Donmalar,dediğiniz gibi anlamsız ve rastgele gerçekleşiyor, misal chrome'da veya firefox'da yeni bir sekme açarken birden uçuyor sistem.Şüphelenip aklıma gelen şeyler bir bir elendi,şuan tek aklıma gelen şey,harici olarak kullandığım usb wifi adaptör.
    Bios default ayarlarda,herhangi bir overclock durumu veya başka bir şey yok.
  • Merhaba bilgisayar işletim sistemi ile ilgili olabilir işletim sistemi günceleyip kontrol ediniz. farklı bir işletim sistemi kurup deneyiniz.w7,w8 vb gibi.Eğer denerseniz yedekleriniz alıp deneyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.