Şimdi Ara

sistem sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakart : asus P5B
    ekrankarti: GEforge 9600 GT 1GB
    Ram : ocz 1+2 ddr2 ram

arkadaslar bundan 6 ay önce win 7 ( lisansli ) alip artik xp yi kaldirayim dedim . fakat birtürlü yükleyemedim win 7 ilk yüklemeden sonra yeniden baslayan pc de logodan sonra yüklemeye devam etmedi. sonra tabiiki yeniden xp yükledim. xp de gecen hafta sürekli aciliyor ve yeniden basliyor birtürlü normal acilmayinca xp cd de iyice cizildigi icin win 7 denemek istedim . birde CPU-Z programinda 2gb olan ocz ddr2 6400 ram ilk taktigimdan beri 533 olarak gözüktügü icin onu cikarip deniyim dedim bu seferde yeniden baslatma sorunu ortadan kalktigi icin format atmaktan vazgectim iki gün sonra rami yine taktim gene ayni sorun arada kenki kendine yeniden basliyor tabii gene rami cikardim . anakrtin bios update sini falan yaptim ama xp cd si cok cizidigi icin bir türlü ne xp yi nede win 7 yi formata cesaret edemedim

bu arada anakarti ve islemciyi yenileyeyim dedim. intele baktim I5 2500K diyor herkes ama anakart ram islemci derken fiyat biraz ucuk geldi. bu arada amd fx 4100 yada 8150 lere falan baktim 4100 de fiyat olarak cok uygun ama foumlarda millet öyle kötülediki ha amd almissin ha parayi cöpe atmissin amd kullananlar bile inteli methetti neyapicama karar veremedim.

aslinda benin pc iyiydi oynadigim oyunlarda cs , left4dead gibi oyunlari hic takilmadan oynuyordum . simdiki genclerin oynadigi yüksek grafikli oyunlrda falnda gözüm yok. onun disinda iste internete gir , dizi bak falan .

simdi soruma geciyorum benin pc ne bilim yeni ram falan takviye etsem adam olurmu ve win 7 calisir mi bu arada aldigim win7 paketinde 32bit ve 64bit ikisi de var. yoksa bu amd ler iyimi. bütce sorarsaniz aslinda param var 2500k da alirim da biraz uzaklara ev tasicam hatta yeni bir ev kuracagim icn yani kisacasi para baska seylere lazim bu isin ucuz yollusu ne olabir tavsiyelerinizi bekliyorum simdiden tesekkürler..

• bendede aynı sorun olmuştu win7 yi kuruyordum yükleme ortaya kadar geldi dondu sonra başka win7 denedim bu sefer oldu.
    ramle alakası yoktur.
    yeni sistem alıcaksan oyun ve normal kullanım için amd tercih edebilirsin intelden hiçbir farkı olmaz.
    sistemin ramini 4gb yap psu kalitesizse 500wlık kaliteli psu al.
    ekrankartıda 5770 yap yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yagami Iori -- 29 Temmuz 2012; 2:45:17 >
  • güc kaynagi zaten 500 W . ben win7 6 ay önce 5 kere denemistim dedigim gibi simdi cesaret edemiyorum . ve ekran kartini degistirmem sart mi ?
  • bu kadar mi ya baska bir yardim eden olmicak galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.