Şimdi Ara

Sistem topladım fakat sorun var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba iyi günler geçtiğimiz günlerde eski bilgisayarımı değiştirme kararı verdim ve parçaları söyledim

i5 11600kf

ASUS PRIME Z590-P Intel Z590 Soket 1200 DDR4 5133MHz

Corsair CMK8GX4M1A2400C16 Vengeance LPX 8GB DDR4 2400 MHz PC Ram 2 adet

Sandisk ssd 240

toshiba hdd 1tb

Ekran kartına bütçem şuan için yetmediğinden dolayı eski kasamdaki gtx960 ı takar 1 2 ay daha devam ederim diye düşünmüştüm lakin parçaları birleştirdiğim halde görüntü alamıyorum. ramlari kaç defa söktüm taktım ekran kartını söktüm taktım fakat bir türlü görüntü alamıyorum . Kasadaki tüm fanlar sıvı soğutma çalışıyor ekran kartının ışığı yanıp fanları dönüyür fakat görüntü yok dediğim gibi . Neyden kaynaklanıyor olabilir yardımcı olursanız sevinirim

• Anakart üzerinden herhangi bir LED yanıyor mu?

Bip sesleri geliyor mu kasa açılırken?

Çevrenizde test için ödünç alabileceğiniz ekran kartı varsa alıp bir takip deneyin derim.

Ekran kartı güç kablolarının doğru takıldığında eminmisiniz veya diğer kabloların?

Monitörün sorunsuz çalıştığından eminmisiniz?

Daha önce bu ekran kartından mevcut PC ile görüntü alabildiniz mi?

Ekran kartını başka bilgisayarda deneme şansınız varmı?

Monitör sinyal yok mu yazıyor yoksa açacak gibi olup açmıyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • eski kasam hala aktif olarak çalışıyor ekran kartını ordan söktüm . monitörde çalışır vaziyette eski nonitörüm .Anakartın üzerinde ışık yok fakat gücünü anakarttan alan fanların hepsi çalışıyor.

• al301u A kullanıcısına yanıt
    Güç kablosu dahil diğer kablolar takılı mi?

• Mert Ali C M kullanıcısına yanıt

evet takılı herşey rgbler fanların hepsi herşey çalışıyor. Ramlerde bir uyumsuzluk olabilirmi acaba onu duşunuyorum ama anakartın frekans aralığına uyuyor

Hata vermemesi garip ramlerden birini çıkarıp tekini takılı şekilde çalıştırmayı deneyin ve ram 2. Slotta olsun

• Monitörü anakarta takmış olabilir misin?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

dediğinizi denedim fakat 1. slottaydı o sekilde olmadı .dönünce 2. slottada deneyeceğim

• filojistoN kullanıcısına yanıt

onu yapmadığıma net bir şekilde eminim . zaten anakartta sadece hdmı girişi var ben dvı kullanıyorum

Anakartiniz 4 slotlu yani ramler 2 adet var ise 2. ve 4. Slotta düzgün ve uyumlu çalışacaktir ramler dual channel olduğu zaman 2.ve 4. Slot birbiriyle uyumlu 1. Ve 3. Slot birbiriyle uyumludur
    Eğer 2 ram varsa 2. Ve 4. Gri olan slotlara takılmalıdır ramler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert Ali C -- 7 Ağustos 2021; 19:11:58 >

ben 1 ve 3 veya sadece 1 şeklinde denedim dününce 2 ve 4 şeklindede deneyeceğim. frekanslarla alakalı bir durum olabilir mi

Sistemi kurduktan sonra hiç bios a girip herhangi bir değişiklik yaptınız mı?
    Eğer yaptıysanız bios pilini çıkarıp 5dakika bekledikten sonra geri takarsanız bios da yapılan bütün ayarlar sifirlanacaktir

1 ve 3. Slotu 3 yada 4 ram kitiniz olmadan kullanmayın önceliği 2 ve 4 e verin

ilk işim bunu denemek olacak ben 1 ve 3 e takmıştım

• Sorun daha çok anakart üzerindeki işlemci güç kablosu takılmadığı zaman oluşan probleme benziyor.

• Ramleri neden 2400 lük aldınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence psu yetersiz kalıyor yada güç kablosu takılı olmayabilir.

edit son anda ram frekansı gördüm. Ramler neden 5133 MHz değil

????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sissil -- 7 Ağustos 2021; 22:28:26 >
  • Başka ram takarak deneyin birde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşım da aynı sorunu yaşamıştı her şey sorunsuz idi ama görüntü alamıyordu fanlar vs çalışıyordu

güç kaynağını değiştirdi sorun çözüldü başka bir güç kaynağı ile deneyin.

• farkli bir ekran karti temin ederek kullanabilir misin? Ya da monitorunu farkli bir cihazda deneyebilir misin?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.