Şimdi Ara

Sistemde Son Değişiklikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Diğer konuda

şöyle bir bilgisayar toplamıştık.
    Ancak değişiklik yaparak şuan için çok iyi bir şey değilde. En azından 1,5 sene götürecek bir bilgisayar toplamaya çalıştım.

Monitör fiyata dahil değil. Maksimum 1.800TL olacak

Kasa ve psu'yu iyi bir şey almak istedim çünkü nadir değişen parçalardan.

Topladığım sistemi şöyle söyleyeyim :

phenom II x4 955
    gigabyte ga-890gpa-u3dh ( olurda haziran ayı gibi crossfire yaparsam diye bunu tercih ettim, yoksa msi 870-ga 54 düşünmüştüm)
    gskill eco ddr3 1333 cl7 4 gb ram
    his 6850
    samsung hd103sj 1tb
    dark knight kasa
    thermaltake toughpower 775w 80+Bronze PSU
    gelid tranquillo

---

ancak siparişi bugün inventus'dan verecek olursak, gelid yok şuan. onun yerine ne önerirsiniz şuan inventus'ta olan ?

•  Sistemde Son Değişiklikler

Bu gayet güzel olmuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Narcissist

Bu gayet güzel olmuş.

Onu da forumdan gelen öneriler ışığında yapmıştım ancak bir de monitör olunca 2.400ü buluyor. 6950 yapsak 2700. ölme eşşeğim ölme.
    o yüzden şimdilik f/p bir sistem, yaklaşık 1.5 yıl sonra da daha iyi bir sistem kurmayı düşünüyoruz.
    Yukarıda verdiğim tamam mıdır ?
  • soğutucu alacaksanız ya üst düzey birşey alın yada yeterli bişey alın..

Yani 30liralık xıgmatek oc yapmanıza bile müsade eder..

ama 1 kere alacam çok üst düzey bişey olsun dersenizde 130liraya Cogage arrow öneririm çift kuleli 3tane 14cm fan takmaya müsaittir..

Athlon x4 640
    Foxcoon a7da-s
    4gb tek modul ram
    Hd 6850
    Rc 692 yada dark knight
    Saphire Pure 625W

Böyle birşey almanız bana kalırsa sizin yararınıza olur yazın çıkacak buldozerleri görünce hemen alasınız gelebilir hemen değiştirirsiniz..

ki zaten foxcoon a7da-s'in 890gpa ud3h den tek farkı usb 3 sata 3 olmaması oda zaten kullanılmıyo anca 2 sene sonra yaygınlaşır ozamanada çoktan değiştirmiş olursunuz...

athlon x4 te zaten her türlü ekran kartını besleyebilecek kapasitede.. Phenom vs athlon karşılaştırmalarına bir göz atın isterseniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedohedooo

quote:

Bu gayet güzel olmuş.

Onu da forumdan gelen öneriler ışığında yapmıştım ancak bir de monitör olunca 2.400ü buluyor. 6950 yapsak 2700. ölme eşşeğim ölme.
    o yüzden şimdilik f/p bir sistem, yaklaşık 1.5 yıl sonra da daha iyi bir sistem kurmayı düşünüyoruz.
    Yukarıda verdiğim tamam mıdır ?

Alıntıları Göster
    -Gigabyte anakart amdye alma
    -CF destekli bir anakart bul. Foxconn 790GX iyi
    -6850 al @1GHzde kullan.
    -CF 6850 için ileride bir tane daha alırsın değil 6970 5970i bile tokatlar.
    -PSU güzel ileride değiştirmene gerek kalmaz.
    -Ashesin dediği gibi Athlonlar işini görür ve 30TL lik XİGMATEK soğutucuda ona yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narcissist -- 22 Ocak 2011; 13:40:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ::Ashes::

soğutucu alacaksanız ya üst düzey birşey alın yada yeterli bişey alın..

ama 1 kere alacam çok üst düzey bişey olsun dersenizde 130liraya Cogage arrow öneririm çift kuleli 3tane 14cm fan takmaya müsaittir..

Athlon x4 640
    Foxcoon a7da-s
    4gb tek modul ram
    Hd 6850
    Rc 692 yada dark knight
    Saphire Pure 625W

Böyle birşey almanız bana kalırsa sizin yararınıza olur yazın çıkacak buldozerleri görünce hemen alasınız gelebilir hemen değiştirirsiniz..

ki zaten foxcoon a7da-s'in 890gpa ud3h den tek farkı usb 3 sata 3 olmaması oda zaten kullanılmıyo anca 2 sene sonra yaygınlaşır ozamanada çoktan değiştirmiş olursunuz...

athlon x4 te zaten her türlü ekran kartını besleyebilecek kapasitede.. Phenom vs athlon karşılaştırmalarına bir göz atın isterseniz..

soğutucu olarak 3.8'e kadar falan müsade eden sessiz bir şey olsun yeter. Ahım şahım bir şeye gerek yok. Yoksa noctua d-14 alırım da şimdi başka işlemciler çıkar soket oturmaz falan elimizde kalır o yüzden.

işlemci olarakta taa 1 ay önce de 955 düşünüyordum. İyi gibi bence ya eah.
    Önerin için teşekkürler yine de

PSU için de iyi bir şey alıyım dedim. 625w 2 sene içinde falan problem yaratabilir belki diye düşünmedim.

• quote:

quote:

soğutucu alacaksanız ya üst düzey birşey alın yada yeterli bişey alın..

Athlon x4 640
    Foxcoon a7da-s
    4gb tek modul ram
    Hd 6850
    Rc 692 yada dark knight
    Saphire Pure 625W

soğutucu olarak 3.8'e kadar falan müsade eden sessiz bir şey olsun yeter. Ahım şahım bir şeye gerek yok. Yoksa noctua d-14 alırım da şimdi başka işlemciler çıkar soket oturmaz falan elimizde kalır o yüzden.

işlemci olarakta taa 1 ay önce de 955 düşünüyordum. İyi gibi bence ya eah.
    Önerin için teşekkürler yine de

PSU için de iyi bir şey alıyım dedim. 625w 2 sene içinde falan problem yaratabilir belki diye düşünmedim.

Alıntıları Göster
    athlonlar nereye kadar oc olabilir peki ?
    yani mafia II'yi falan oynayabilirim değil mi ? kasmadan etmeden ?

-Peki asus olarak hangi anakartı öneriyorsunuz ?
    -faxconn anakart inventus'ta yok.
    -6850 yi bende cf yapmak için alıyorum, işte anakartı da gigabyte'ın o modelini bildiğim için seçmiştim, yukarıda da dediğim gibi eğer asus anakart söylerseniz değerlendirelim.

Önerileriniz için teşekkürler :D

• quote:

-6850 yi bende cf yapmak için alıyorum, işte anakartı da gigabyte'ın o modelini bildiğim için seçmiştim, yukarıda da dediğim gibi eğer asus anakart söylerseniz değerlendirelim.

Athlon ların phenomdan farkları önbellekleri yoktur(BE değiller bu yüzden çarpan kilitleri var FSB ile OC yapman gerekir). 3,8 Ghz filan görürsün. Gerekmedikçe OC yapma bileşenlerin ömrü azalır.
    Foxconn al başka yerden diğerleri parasının hakkını veren kartlar değil. İleride bir USB3 hub alırsın olur biter. Mafia II sini bilmem Nvidia fizik kapalıyken oynarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Narcissist -- 22 Ocak 2011; 13:50:57 >

• quote:

quote:

Athlon ların phenomdan farkları önbellekleri yoktur(BE değiller bu yüzden çarpan kilitleri var FSB ile OC yapman gerekir). 3,8 Ghz filan görürsün. Gerekmedikçe OC yapma bileşenlerin ömrü azalır.
    Foxconn al başka yerden diğerleri parasının hakkını veren kartlar değil. İleride bir USB3 hub alırsın olur biter. Mafia II sini bilmem Nvidia fizik kapalıyken oynarsın.

Alıntıları Göster
    ya şimdi overclock deneyimim yok, ne yalan söyleyeyim.

ve parçaları inventus'tan toplatıp gönderticez o yüzden öyle dedim.

• quote:

ya şimdi overclock deneyimim yok, ne yalan söyleyeyim.

ve parçaları inventus'tan toplatıp gönderticez o yüzden öyle dedim.

Alıntıları Göster
    Boşver oc işlerini boş işler ekran kartına yap yeter. İşlemci OC ile hiç uğraşma voltaj verince güç sarfiyatı çok artıyor.
  • quote:

Boşver oc işlerini boş işler ekran kartına yap yeter. İşlemci OC ile hiç uğraşma voltaj verince güç sarfiyatı çok artıyor.

Alıntıları Göster
    :D peki ocsuz bi işe yarar mı o işlemci ?
    ya artık oyun oynamak istiyorum ben :D
    şuanki sistem şöyle
    p4 2.66
    eah3650
    1,5 gb ddr ram

hani piyasadaki oyunları açabilsin bari :/
  • quote:

:D peki ocsuz bi işe yarar mı o işlemci ?
    ya artık oyun oynamak istiyorum ben :D
    şuanki sistem şöyle
    p4 2.66
    eah3650
    1,5 gb ddr ram

hani piyasadaki oyunları açabilsin bari :/

Alıntıları Göster
    Benide athlon ii 240 2.8GHz
    4670 Ekran kartı
    2GB RAM
    arada çok fark yok sen haline şükret

2. Yeter o ilemci zaten oyun istiyorsan ekran kartına yatırım yap hem bulldozerler çıkacak şimdilik ucuz anakart ve işlemci al.
  • quote:

Alıntıları Göster
    phenom ne kadar oc oluyorsa athlonda neredeyse o kadar oc olur..

955 alana kadar 80 lira daha verip i52300 alın daha iyi.. her türlü uygulamada daha üstündür..

Athlon ile phenom arasında oyunlarda fark olmaz olsada 3-5fps anca olur..

Athlonu voltajsız 3.6civarına getirebilirsin..

vatanda Xıgmate33liraya 12cm fanlı soğutucu var yeterli gelir size.. (sessizlik için tasarlanmış bir soğutucu..)

aynı rpm hzıında vendetta 2 ile aynı sonuçları veriyor.. vendetta 2de gladiatörle aynı sonuçları veriyor.. Gladiatörde Sunbeam core contacla benzer sonuçlar gösteriyor..

yani bu saydığım soğutucular birbirlerine çok yakın 30liralık xıgmatek size yeter dedim..

bu arada cogage arrow noctuadanda iyidir..

illa çok para vercem derseniz 300liraya anakart 300liraya işlemci 70lirayada soğutucu alacağınıza 380liraya i52300 + 200liraya anakart alsanız çok daha iyi olur..

ucuzda olur zaten stok soğutucusu gayet iyidir..

• quote:

phenom ne kadar oc oluyorsa athlonda neredeyse o kadar oc olur..

955 alana kadar 80 lira daha verip i52300 alın daha iyi.. her türlü uygulamada daha üstündür..

Athlon ile phenom arasında oyunlarda fark olmaz olsada 3-5fps anca olur..

Athlonu voltajsız 3.6civarına getirebilirsin..

vatanda Xıgmate33liraya 12cm fanlı soğutucu var yeterli gelir size.. (sessizlik için tasarlanmış bir soğutucu..)

aynı rpm hzıında vendetta 2 ile aynı sonuçları veriyor.. vendetta 2de gladiatörle aynı sonuçları veriyor.. Gladiatörde Sunbeam core contacla benzer sonuçlar gösteriyor..

yani bu saydığım soğutucular birbirlerine çok yakın 30liralık xıgmatek size yeter dedim..

bu arada cogage arrow noctuadanda iyidir..

illa çok para vercem derseniz 300liraya anakart 300liraya işlemci 70lirayada soğutucu alacağınıza 380liraya i52300 + 200liraya anakart alsanız çok daha iyi olur..

ucuzda olur zaten stok soğutucusu gayet iyidir..

Alıntıları Göster
    hepinize teşekkürler ancak babam kabul etmedi. zırt bırt bilgisayar alamam sana dedi :D

şöyle sistem yaptık, alıcaz inşallah bugün.

haziran gibi 6850 alıp cf yapıcaz. onun götürdüğü yere kadar.
    stok fanda nereye kadar götürürse artık, sonra uygun bi işlemci soğutucu alırız.

hepinize teşekkürler. eğer bu sistemde şu şöyle olsa dediğiniz şey varsa söyleyebilirsiniz :)

• quote:

hepinize teşekkürler ancak babam kabul etmedi. zırt bırt bilgisayar alamam sana dedi :D

şöyle sistem yaptık, alıcaz inşallah bugün.

haziran gibi 6850 alıp cf yapıcaz. onun götürdüğü yere kadar.
    stok fanda nereye kadar götürürse artık, sonra uygun bi işlemci soğutucu alırız.

hepinize teşekkürler. eğer bu sistemde şu şöyle olsa dediğiniz şey varsa söyleyebilirsiniz :)

Alıntıları Göster
    2.000 TL'ye f/p sistemi olmaz, zira bu siyedeki sistem de 1.5 sene sonra yetmez diye de bir şey olmaz...

1.000 TL'ye X4 640'lı sistem yaparsınız o dur f/p sistemi.

Sistemin son hali iyi ancak daha iyi f/p ürünleri sçeip ekran kartını HD6950'ye çıkarabilirsin.

Psu aşırı pahalı olmuş zaten, 675w olanı alın 240 TL, fazlasıyla da yeterli gelir.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3400

C.Fire yapmayacaksan anakartta pahalı olmuş 290 TL'ye Gigabyte var i5 2500K ile 4.3ghz'i görmüşler yani yine o.c yapsan da yapabilirsin. (C.Fire yapacakmışsın sonradan gördüm ama C.Fire yapmaya değecek oyun var mı ona da bakmak laızm)

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3376

Buralardan artan para ile de ekran kartını HD6950 yaparsın ona da mod çekip, HD6970'e taşırsın uzunca süre de kullanırsın.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3338

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 22 Ocak 2011; 14:20:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

2.000 TL'ye f/p sistemi olmaz, zira bu siyedeki sistem de 1.5 sene sonra yetmez diye de bir şey olmaz...

1.000 TL'ye X4 640'lı sistem yaparsınız o dur f/p sistemi.

Sistemin son hali iyi ancak daha iyi f/p ürünleri sçeip ekran kartını HD6950'ye çıkarabilirsin.

Psu aşırı pahalı olmuş zaten, 675w olanı alın 240 TL, fazlasıyla da yeterli gelir.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3400

C.Fire yapmayacaksan anakartta pahalı olmuş 290 TL'ye Gigabyte var i5 2500K ile 4.3ghz'i görmüşler yani yine o.c yapsan da yapabilirsin. (C.Fire yapacakmışsın sonradan gördüm ama C.Fire yapmaya değecek oyun var mı ona da bakmak laızm)

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3376

Buralardan artan para ile de ekran kartını HD6950 yaparsın ona da mod çekip, HD6970'e taşırsın uzunca süre de kullanırsın.

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3338

Alıntıları Göster
    şey bunu f/p olarak almadık zaten. amd olarak toplasaydım f/p düşünecektik.
    crossfire yapacağız o yüzden pro'yu tercih ettim.
    ekran kartını şuan 1 gb, haziran-temmuz gibi crossfire, sonra da o zamana uygun bir şeyler ayarlayacağız işte.

PSU içinde 675 yeterli midir? uzun süre götürsün istiyorum o yüzden ?

• quote:

şey bunu f/p olarak almadık zaten. amd olarak toplasaydım f/p düşünecektik.
    crossfire yapacağız o yüzden pro'yu tercih ettim.
    ekran kartını şuan 1 gb, haziran-temmuz gibi crossfire, sonra da o zamana uygun bir şeyler ayarlayacağız işte.

PSU içinde 675 yeterli midir? uzun süre götürsün istiyorum o yüzden ?

Alıntıları Göster
    haziranı vs beklemeyin..

i52500kda ucuzlayacak bence her zaman f/p sistemi alın..

zırt pırt değişmeyeceksiniz zaten 1-2 senede bir değişim yaparsınız..

Athlon x4 640
    Foxcoon a7da-,s
    2x2gb ddr3 ram
    2x6850 Cf
    Saphire Pure 625 (her türlü yeterli gelir)
    Dark knight yada Rc 692 alabilirsiniz..
    Samsung spin f3 500gb
    Pıoner Label flash dvd yazcı

Bu sisteme 2 sene hiç dokunmayın 2 sene sonra ddr4 Ram bulldozer 2 yada intelin ozamanki işlemcisinden alın..

ekran kartınız ozamanda yeterli olacak zaten yetmeyeceği zaman yeni bi ekran kartı daha alırsınız 22 nm vs gelişmiş olur ozaman..

Athlon x4 + 2x 6850 ile i52500k + 2x 6850 arasında 1920x1080 çözünürlükteki oyunlarda fark çok az olur.. bütün işi ekran kartları yapar..

• quote:

haziranı vs beklemeyin..

i52500kda ucuzlayacak bence her zaman f/p sistemi alın..

zırt pırt değişmeyeceksiniz zaten 1-2 senede bir değişim yaparsınız..

Athlon x4 640
    Foxcoon a7da-,s
    2x2gb ddr3 ram
    2x6850 Cf
    Saphire Pure 625 (her türlü yeterli gelir)
    Dark knight yada Rc 692 alabilirsiniz..
    Samsung spin f3 500gb
    Pıoner Label flash dvd yazcı

Bu sisteme 2 sene hiç dokunmayın 2 sene sonra ddr4 Ram bulldozer 2 yada intelin ozamanki işlemcisinden alın..

ekran kartınız ozamanda yeterli olacak zaten yetmeyeceği zaman yeni bi ekran kartı daha alırsınız 22 nm vs gelişmiş olur ozaman..

Athlon x4 + 2x 6850 ile i52500k + 2x 6850 arasında 1920x1080 çözünürlükteki oyunlarda fark çok az olur.. bütün işi ekran kartları yapar..

Alıntıları Göster
    Yalnızca oyun için değil ama autocad,photoshop,illustrator,fireworks falan da kullanılacak.
    Babam 2 yılda bi değiştirmeye sıcak bakmıyo işte. Biraz teknoloji kafası geri :/

• quote:

Yalnızca oyun için değil ama autocad,photoshop,illustrator,fireworks falan da kullanılacak.
    Babam 2 yılda bi değiştirmeye sıcak bakmıyo işte. Biraz teknoloji kafası geri :/

Alıntıları Göster
    aouto cad photoshop vs kullanılacaksa gtx460 alın sonra 1tane daha alırsınız..

işlem gücü gerekiyor derseniz tabikide i52500k iyidir..

anakartıda p67a ud3 alın ozaman..

ramide 2x 4 gb alın lazım olur..

güç kaynağıda saphire pure tavsiyemdir..
  • quote:

aouto cad photoshop vs kullanılacaksa gtx460 alın sonra 1tane daha alırsınız..

işlem gücü gerekiyor derseniz tabikide i52500k iyidir..

anakartıda p67a ud3 alın ozaman..

ramide 2x 4 gb alın lazım olur..

güç kaynağıda saphire pure tavsiyemdir..

Alıntıları Göster
    gtx460'ın performansı nasıl oyunlarda ?

abim anakartı asus istiyor o yüzden, asus aldık :D
    625 yeterli olur mu ? yeterli olmaz diye daha güçlülere yöneldim ben.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.