939 pin MSI K8N Diamond anakart AMD 1.8 Ghz 3000+ Venice İşlemci Winfast 6600 GT ekrankartı 2x1 Gbyte DDR 400 Mhz Kingston RAM Seagate 250 Gbyte NCQ SATA HDD + gerekli dvd combo ve klavye + mouse var Kasa ThermaltakeCooler Master baya büyük bişey fan falan var içinde. PSU 400 Watt.
400 YTL kadar para var. Bugüne kadar Mart sonuna kadar bekleyip birikecek olan 1500 YTL parayla PSU+Anakart+İşlemci+RAM+Ekran kartı nı değiştirmeyi düşünüyodum. ( Yani 6 ay içersinde 1100 YTL kadar birikecek)
Şuan elimdeki parayla yavaştan anakartı alsam mı diye düşünüyorum. Sizce bekliyim mi ?
AMD sistemi kurmayı düşünüyorum daha ucuz olduğu için;
6000+ MSI K9N Neo almayı düşünüyorum. Ancak 6000+ Eksen bilgisayar'da (www.eksencomputer.com) 'da 200$+kdv bu açıkçası performansına göre fazla kaçıyo gibi geliyo. Bi de Barcelona chipsetli işlemciler gelecekmiş sanırım forumdan takip ettiğim kadarıyla, ona uygun anakart şuan piyasada var mı eğer varsa 100-150 YTL arası olanları bana Eksen'de mevcut olanlara bakarak söyleyebilir misiniz? Sizce barcelona chipsetli işlemciler için beklemeyelim ? veya Intel diyosanız yine bu siteden bakıp uygun fiyattakileriden önerileriniz var mı?
Diğer problem sağlam bir ekran kartı almak istemem. Nvidia 9800 ler falan ne zaman çıkacak, kasım deniyor ama resmi birşey var mı bilmiyorum. 8800GTS 320 Mgbyte almayı düşünüyodum şu aralar. Ancak 9xxx serisi çıkarsa ona yönelicem mutlaka. Sorum şu şuanki 400 watt psu sanırım yeterli olmayacak. FSP 700 watt PSU yeterli olacakmıdır veya daha düşüğünü alabilir miyim?
RAM olarak 4 x 1 Gbyte Kingston DDR2 800 Mhz HyperX almayı düşünüyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.
çok uzatp yazmışım
bekliyim mi anakart için yoksa yavaştan alsam da uygun olur mu ? elimde fazla para kalmasını sevmiyorum, geldi mi gidiyo genelde de o yüzden soruyorum
K9N Neo V2 almayı düşünüyorum. 75$ + KDV bu AMD nin yeni gelecek olan barcelona chipsetli işlemcileriyle (veya phemom tam bilmiorum aralarındaki farkı) uyum sağlayacak mıdır ? (Uygun olunca onlara geçebilirim çünkü) MSI'ın sitesinde AM2+ ready yazan sayılı anakartlar arasında ama..
Bir de 6400+ 309$ + KDV 6000+ 203$ + KDV 5600+ 189$ + KDV 5200+ 164$ + KDV
Bunların aralarında inanılmaz farklar var mı eğer yoksa 5200+ bütçeme daha uygun, onu alıp idare edebilir miyim ? Sistemim tamamen oyun amaçlıdır. K9N Neo V2