Şimdi Ara

SİSTEMİM E-SATA'YI GÖRMEDİ N'APÇAM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • E-SATA DESTEKLİ HARİCİ DİSK VAR. ANCAK BİLGİSAYARA TAKTIĞIMDA BİR TÜRLÜ GÖRMÜYOR. NE VARKİ RESET ATTIĞIMDA GÖRÜYOR. ACABA BU E-SATA'LI HARİCİ DİSKLER USB MANTIĞINDA ÇALIŞMIYORLAR MI? YANİ USB CİHAZI TAKARSIN SİSTEM HEMEN GÖRÜR. BU KADAR BASİT. AMA E-SATA'LARDA NEDEN BÖYLE OLMUYOR. YOKSA BENDE BRİ PROBELM VAR?
    ANAKART: ASUS P5QC
    AHCI DRIVERLERİ KURDUM SIRF ONUN İÇİN YENİDEN FORMAT ATTIM AMA GENE OLMADI.
    BİOSTA NE GİBİ DEĞİŞKLİK YAPILIR BİLMİYORUM.
    KABLOLARDA SORUN OLSAYDI RESET ATTIKTAN SONRA DA GÖRMEZDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.
    YARDIM EDENLERE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

• 1- Biostan e-satayı açman lazım.anakartın asus olduğuna göre büyük ihtimalle intel chipsetlidir, marwell'ı enable konumuna getir.eğer bunu yaptıysan
    2-e-satayı bilgiyasar usb hdd gibi görmez.e-sata için ayrıca güç kaynağı lazımdır.onun için pc'yi açmazdan önce e-sata hdd'in pc'ye bağlı olsun ve güç açık olsun.
    3-anakartında e-sata poertuna bağlı olması lazım çalışması için.tabii anakartın destekliyorsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky27

1- Biostan e-satayı açman lazım.anakartın asus olduğuna göre büyük ihtimalle intel chipsetlidir, marwell'ı enable konumuna getir.eğer bunu yaptıysan
    2-e-satayı bilgiyasar usb hdd gibi görmez.e-sata için ayrıca güç kaynağı lazımdır.onun için pc'yi açmazdan önce e-sata hdd'in pc'ye bağlı olsun ve güç açık olsun.
    3-anakartında e-sata poertuna bağlı olması lazım çalışması için.tabii anakartın destekliyorsa.

1.dediğin doğru intel chipsetli. dediğini yapacağım.
    2. buradaki dediğini zaten yapıyorum.
    3. anakartım e-satayı destekliyor. hdd kutunun içinden çıkan e-sata bracketi anakarta bağladım. öyle kullanıyorum.
    1. maddedeki dediğini bu gün yaparım seni haberdar ederim. yalnız bu sefer de olmazsa ne yapacağım bilmiyorum.

• Öncelikle eSATA bracketi kırmızı sata portuna bağla.
    Biosta ahci açık olsun.
    Hala sorun çözülmediyse linkteki yazıya göz at
    http://www.pclabs.com.tr/2007/09/26/esata-mercek-altinda-problem-mi-nimet-mi/
  • esata kablonu kontrol et
  • ARTIK ÇALIŞIYOR. HEM DE CANAVAR GİBİ. TABİİ Kİ sky27 ve DiabloXT SAYESİNDE O OLAMSAYDI ASLA YAPAMAZDIM. DEMEK Kİ BU SİTEDE YARDIM EDEN İNSANLAR DA VARMIŞ. NEDEN BÖYLE DEDİN DERSENİZ BAZI İNSANLAR MAALESEF BİLGİLERİNİ PAYLAŞMAKTAN ACİZLER YA DA PAYLAŞMAK İSTEMİYORLAR. BU GÜNE KADAR BİR KAÇ ARAKDAŞA DANIŞTIM MESAJLAR AÇTIM SAĞOLSUN CEVAPLADILAR ANCAK BAZILARIDA CEVAP VERİRKEN BİR TUHAFTILAR ÇOK NAZLANDILAR. BİLMİYORDUM. YOKSA NEDEN BU KADAR ZAHMETE KATLANAYIM. İNSANLARA MİHNET EDEYİM. ŞAŞIRDIM. BU OLMAMALI. BİZE YAKIŞMIYOR.

NOT: KUSURA BAKMAYIN NE ALAKA DİYECEKSİNİZ AMA NAPAYIM DOLMUŞUM İŞTE YERİ GELMİŞKEN BELİRTMEK İSTEDİM. YANLIŞL ANLAŞILMAK İSTEMEM. ÖZÜR DİLERİM TEKRAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnewierr -- 16 Ekim 2009; 0:53:12 >
  • nasıl oldu peki
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hrnayn

nasıl oldu peki

önce bu sitede bulunan bir makale vardı asus p5qc kullananlar buraya diye oradaki denilenlerin aynısını yaptım. işte ahci driver nlite ile xp'ye entegre ettim. sonra format attım. windowsu kurdum gerekli driverleri kurdum. çalıştırdım harici diski oldu. şimdi istediğim zaman açıyorum istediğim zaman kapatıyorum ben bunu sürekli yapıyorum :=) eskiden bunu yapamıyordum. esatalı harici diski kullanabilmek için bilgasayara restart yapıp öyle çalıştırıyordum. ama şimdi öyle değil. tabi bunlar ykaırda bahsettiğim arkaşaların sayesinde oldu. onlara ne kadar teşekkür etsem azdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.