Şimdi Ara

Sistemim İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hepinize merhaba,direk konuya girmek istiyorum.KDV indirimi bitmeden önce bir sistem toplamak istiyorum.Bu konularda çok bir bilgim yok ama güçlü,her uygulamayı çalıştırabilir ve en önemlisi hızlı olması benim aradığım en önemli kriterler
    Kendi kafamda ve internetten arayarak şöyle bir liste oluşturdum.

Intel Core 2 Quad Q9550 İşlemci
    Gigabyte GA-EP45T-UD3P Anakart
    Gigabyte HD4890 Ekran Kartı
    2X(Kingston Hyperx 2 GB DDR2 800 MHz Ram)
    Cooler Master Cosmos Kasa
    Ve Aopen 700W Güç Kaynağı

Bu sistemle bir bilgi işlemci arkdaşıma danıştım , iyice kafamı karıştırdı ve kafamda bir kaç soru belirdi.

1-Anakartı P45 çipsetinden mi yoksa X48 çipsetinden mi seçeyim?
    2-Ekran kartı için bir dergide HD4890'ın performansı için iyi şeyler yazıyordu,emin olamadım.Bilgi işlemci arkadaşımda bana HD4870 Toxic önerdi sizce hangisinin fiyat/performansı daha üstün , yani hangisini almalıyım?
    3-Kasa! Level dergisinin donanım inceleme sayfalarında gördüğüm Cosmos çok hoşuma gitti.Tarzı sade ve hoş gözüküyordu ama fiyatıda bir hoştu kısaca hiç emin değilim sizden gelecek bir tavsiyeye göre kasayıda değiştirmek istiyorum
    4-Son Sorum biliyorum okumaktan yoruldunuz ama güç kaynağı olarak ilk 600W'lık bir PSU düşünmüştüm ama teknik sorunların büyük bir bölümünün PSU yetersizliğinden olduğunu öğrenince 700W'lık bir PSU almam gerektiğini düşündüm ve yine emin olamadım sizce 700W'lık bir PSU bu sisteme yeterlimidir yoksa 800 ya da 850W'lık bir PSU'mu tercih edeyim?Bu konudada yardım ederseniz çok mutlu olurum.
    İYİ GÜNLER!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egemasi -- 18 Haziran 2009; 18:14:32 >

• 1-eğer crossfire düşünmüyorsan p45 çipseti öneririm.crossfire yaparım diyorsan x48
    2-bilgi işlemci arkadaşına selam söyle ve şu kartı göster..
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=204&productid=bd53221
    3-kasaya o kadar para vermek zevk meselesidir..amaç sadece geniş ve serin bir kasa almaksa akasa infiniti
    de işinizi görecektir..truvatek phalanx te..ama estetik derseniz bişe diyemem..para sizin :)
    4-kaliteli markalardan 600w bir psu çok rahat yetecektir..
    hatta yukarda dediğim akasa infiniti nin 600w psu ile satılan kampanyası var..
    düşünmeden alabilirsiniz..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.