Şimdi Ara

sistemim neredeyse hazır tek sorun ANAKART

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar sistemi topladım fakat anakart konusunda hala çok kararsızım

anakart: lga 1551 / ddr4 istiyorum fakat mhz konusu kafamı çok karıştırıyor oyun oynarken 2133 mhz yeterli olacak mı yoksa 3400 gibi düzeylere çıkmamda fayda var mı

msi gtx960 4gb

i5 6600 yada i5 6600K ( işlemciyi de anakart'a uygun almak istiyorum OC yapabilirim yapmayabilirim dedigim gibi anakarta bağlı)

kasa mid atx

RAM: bellek sorun degil anakarta göre seçerim onda problem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfatih_ -- 3 Nisan 2016; 10:24:00 >

• Asus Z170A ya da Z170 pro gamer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki 3400 mhz olması yüzünden mi bunu öneriyorsunuz ben i5 6600 işlemci alacagım diyelim yani K serisinden almıyorum ve OC yapmayacagım yine de 3400 mhz anakart şart mı olur 2133 zayıf mı kalır i5 6500 yada i5 6600 ile. bişey farketmez diyorsanız 2133 mhz kartlar daha uygun fiyatlı. oc yapmaycagım için 3400 mhz gereksiz gibi geldi bana yoksa yanlış mı biliyorum
  • 2133 mhz ile 3200 mhz arasında oyun skorlarında %1 fark ya olur ya olmaz Tahmin olarak söylemiyorum ram inceleyen sitelerde bu farklar çıkmış Boşuna paranı rama bağlama OC takıntın yoksa anakarta da abanma Bunlara vereceğin para yerine almadıysan ekran kartını yukseltmeye çabala
  • DDR4 belleklerin asıl performansı için 2666 mhz ve üstü lazım zaten şu andaki ddr4 belleklerin frekansları daha ddr4'ün griş seviyesindeki frekanslar bunlara zaten ddr3 belleklerle de ulaşılıyordu ileride 3000+ gelir işte o zaman ddr4 belleklerin farkı daha net ortaya çıkar.Skylake'i pas geçip bir sonraki nesli bekleyebilirsiniz hatta ondan da sonraki nesilde belleklerin frekansı ddr4'ün asıl olması gereken frekanslara ulaştığı zaman olur muhtemelen.Ama tabi acil pc almanız gerekiyorsa bir şey diyemem.Şahsen ben 2 yıl pc almayı ertelemiştim ama sırf teknoloji açısından değildi beklememmin sebebi.a
    Hatta bakın ddr3'lere 800 mhz'lik ddr3 bellek de vardı zamanında ama şimdi 2133 mhz standartı var hem de baya kullanılıyor.
    Yani demem o ki şu anki ddr4 belleklerdeki frekanslar(çoğu için konuşuyorum yani çok yüksek olmayanlar için) yetersiz düzeyde.
    biraz zaman geçince şu anda ddr3 1066 mhz'lere bakış açınız nasılsa 2400-2666 mhz'lere de bakış açınız aynı olacak zamanla.
    Sonuç olarak ddr4'e geçiş için daha çok erken bence.
    iyi forumlar
    okuma yazma testlerinde çok ciddi fark var aralarında.Render sistemlerinde iyi bir şey ama oyunlarda arada çok da bir fark yok ne yazık ki.Bence aradaki fiyat farkını ram'e değil de ekran kartına yatırırsanız size Ram'in verdiği performans farkından daha fazlasını verir.(3200 mhz-2133 mhz açısından kıyaslama yaptığımızda.)
    http://m.hexus.net/tech/reviews/ram/85847-gskill-trident-z-16gb-ddr4-3000-f4-3000c15d-16gtz/?page=4
    http://m.hexus.net/tech/reviews/ram/85847-gskill-trident-z-16gb-ddr4-3000-f4-3000c15d-16gtz/?page=5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi northwood -- 3 Nisan 2016; 11:32:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• mehmetfatih_ M kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

İşlemcinize uygun olarak 3yıl garantili Z170-Gaming K3 model anakartımızı önerebiliriz

Saygılarımızla
  • quote:

Orijinalden alıntı: stradivardi

2133 mhz ile 3200 mhz arasında oyun skorlarında %1 fark ya olur ya olmaz Tahmin olarak söylemiyorum ram inceleyen sitelerde bu farklar çıkmış Boşuna paranı rama bağlama OC takıntın yoksa anakarta da abanma Bunlara vereceğin para yerine almadıysan ekran kartını yukseltmeye çabala

Render ve ağır grafik yazılımları ile uğraşmıyorsan belleklerin 2133 yada 2666MHz olması senin için fark etmez.

K serisi işlemci için:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z170a-pro-intel-z170-soket-1151-ddr4-3400mhzoc-vgadvihdmi-anakart.html?srt=UP

K serisi işlemci kullanmaycaksan anakarta çok fazla para vermene gerek yok:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-h110m-pro-vd-intel-h110-soket-1151-ddr4-2133mhz-vgadvi-anakart.html?srt=UP

• mehmetfatih_ M kullanıcısına yanıt
    H110M Gaming

6500 hayli hayli yeter

artan parayla 850 EVO
  • Msi z170a gaming m3 veya gaming pro. Dengi Asus da olur ama her yerde yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.