Şimdi Ara

Site yönetiminin t.c kimlik bilgileri istemesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba az önce apartman görevlisi bir kağıt verdi. Oturduğum site yönetimi ülkede yaşanan güvenlik problemleri sebebi ile sitede oturan herkesi kayıt altına almak istediğini ve bu bağlamda Ad-Soyad - tc kimlik numarası ve araç plakası kayıtları istiyor. Ben bu bilgileri kesinlikle vermek istemiyorum istedikleri bilgiler kanuna göre gizli. bakanlık sayfasından kanunada baktım bu bilgileri isteme ve kayıt altına alma yetkileri yok ama daha detaylı bilgi sahibi olanlarada bir sormak istedim.

• Bir tık kadar uzağında kimlik numaralarına ulaşmak, siz vermeseniz de bulup kaydedebilir. Hatırlarsanız internette yayılmıştı kayıtlar.
  • telefon hat alırken tc kimlik fotomuzu alıyorlar

sorun olur mu?
  • Patatesovic kullanıcısına yanıt
    Kimlik fotokopisinin üzerine hangi iş ve işlemlerde kullanılacağını yazarak tarih, isim, imza atarsanız sorun olmayacaktır.
  • yakın zamanda tüm muhtarlıklarda çarşaf çarşaf seçmen listesi dolanır, tc numaran vs her isteyen zaten görüp alır. çok da mahrem bir bilgi değildir sadece tc numarasıyla ne yapabilir ki. isteme sebebi de makul yani, karşı komşun ışidçiyse ne olacak. çok üstüne düşme komşunla papaz olma ver gitsin.
  • Tüm veriler sızmış, ad soyad, tc no, telefon no vesaire vesaire internette gezerken site yönetimine tc no vermeye çekinmek.... Ne diyeyim bilmiyorum ki.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.