Şimdi Ara

Sivas Cumhuriyet Tıp Hakkında Bilgi Almak İsteyen Olursa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar.Umarım hepiniz istediğiniz sonuçlarını elde etmişsinizdir.Şu an yine zor bir dönemde olduğunuzun farkındayım.Geçen sene bu zorluğu yaşamış biri olarak sizlere yardımcı olmak istedim.Sıralaması 14k olup Cumhuriyet Tıpı düşünen arkadaşların sorularını cevaplayabilirim. Şehir ya da üniv vs sorusu olan arkadaşlar sorabilirler.

• aylık gider ne kadar? Yurtta mısın ayrı evde mi? Hayat nasıl? Hangi şehirden gittin? Makine mühendisliği nasıldır? Alışabildin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mister Spak M kullanıcısına yanıt
    Yarı özel devlet yurdunda kalıyorum. Malatya'dan gittim. Aylık giderin yaşam standartlarına göre değişir tabi ancak yurt parası ya da kira hariç ortalama 450-500 liraya çok iyi yaşarsın.Özel yurtlar biraz pahalıdır ama uygun ev kiraları ve apartlar da mevcut.Sakin ve öğrenmesi kolay bir şehir.Bir meydanı var her yer oraya çıkar.Öğrenci bileti 1.10 liradır meydanda kalırsa ünive en fazla 20-25 dkda varırsın. Gezilecek çok yeri olmasa da cafeleri filan iyidir.Ben alıştım okula,şehre.Makine mühendisliği hakkında çok bilgim yok ama bir kötülüğünü de duymadım. :) Son olarak öyle bahsedildiği gibi çook soğuk bir şehir de değil. Aklıma gelenler bunlar. @Mister Spak
  • quote:

Orijinalden alıntı: prensoberynölmemeliydi

Yarı özel devlet yurdunda kalıyorum. Malatya'dan gittim. Aylık giderin yaşam standartlarına göre değişir tabi ancak yurt parası ya da kira hariç ortalama 450-500 liraya çok iyi yaşarsın.Özel yurtlar biraz pahalıdır ama uygun ev kiraları ve apartlar da mevcut.Sakin ve öğrenmesi kolay bir şehir.Bir meydanı var her yer oraya çıkar.Öğrenci bileti 1.10 liradır meydanda kalırsa ünive en fazla 20-25 dkda varırsın. Gezilecek çok yeri olmasa da cafeleri filan iyidir.Ben alıştım okula,şehre.Makine mühendisliği hakkında çok bilgim yok ama bir kötülüğünü de duymadım. :) Son olarak öyle bahsedildiği gibi çook soğuk bir şehir de değil. Aklıma gelenler bunlar. @Mister Spak

çook teşekkürler, bende yurtta kalacam eğer tercih edersem,

birde
    2. Öğretim saatlerine nereden bakabilirim

• Cumhuriyet üni.nin tıp eğitimi nasıl sence gitmeye değer mi kalite bakımından
    200 küsür kontenjan var öğretim üyeleri fln bu kadar kişiyle ilgilenebilir mi
    geçme notu kaç tıp fakültesi ayrı mı yoksa diğer fakültelerle mi birlikte bide istanbuldan tıp için gidilir mi?
  • Mister Spak M kullanıcısına yanıt
    Rica ederim.
    Bu linkten ulaşabilirsiniz muhtemelen

http://www.cumhuriyet.edu.tr/userfiles/file/muhendislik/dersprg/Makine_2013_2014_II_Ogretim_Ders_Programi_pdf.pdf
  • Ankara,İstanbul için bir sene daha kalayım diyip sonradan tercih yapmaya karar veren biri olarak ben gerçekten üniversitemden memnunum. Evet kontenjan gerçekten çok fazla,kliniğe geçildiği zaman stajlarda sorun olabiliyor fakat temel tıptaki eğitimlerde bu sorun çeşitli yöntemlerle çözülmeye çalışılıyor. Tıbbi beceri derslerinde veya lablarda zaten gruplara ayrılıyor ve sorun olmuyor tahmin edildiği gibi.Hocalara ulaşmak da gayet kolay herhangi birisinin kapısını çalıp derdini anlatabilirsin,çözemediğin soruları çözdürebilirsin.Kaldı ki artık her öğrenciye bir danışman hoca atanıyor.Sınıf geçme notu 60,finalsiz geçme notu 80.Kampüs sistemi var tıp fakültesi de diğer fakültelerle birlikte.Temel tıp binası ayrı,klinik tıp binası ayrı ki o da hastanenin yanıbaşında.İstanbul'dan gelip Sivas'a uyum sağlamak işin açıkçası zor olacaktır ama tıp için gelinir bence. @omer1112

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevabın için teşekkürler...
  • Üni hakkında en ufak fikrim yok ama Sivaslı bırı olarak sehri kucuk, insanı sıcak bi yerdir. Eglence hayatına duskun olmayan yasar bence, oturup takılacak yerler var elbette, yani okuma gayesiyle giden umdugunu bulur bence :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.