Şimdi Ara

sıvı bloğu sıraları ve sıcaklık farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sormak istediğim Benim sistemimde Radyatörden çıkan soğuk sıvı önce işlemciye sonra kuzey köprüsüne daha sonra gpu ya gidiyor.En fazla işlemciyi soğutup sırasıyla soğukluğunu kaybettiği için gpuya gelince sıcaklığın artması gerekiyor.Ancak benim aldığım değerler nedense Cpu:30 Kuzey köprüsü:50 gpu:40 derece seyrinde.Benim merak ettiğim Gpu ısısının daha yüksek olması gerekiyorken nasıl oluyorda kuzey köprüsü yani ortadaki blok en yüksek sıcaklığa sahip.Bu arada oda sıcaklığım 30 derece overclock şu anda yok.Ayrıca bu bilgisayar donanımlarından en çok hangisi daha fazla ısınır.Tam yük altındayken değil normal kullanımda.

• donanımlarını yazarsan daha iyi anlaşılır mesele

fakat şu haliyle bile tuhaf gözüküyor özellikle nb ve cpu tarafında

oda sıcaklığı 30 demişsin bu durumda cpu nun 30 olması mümkün değil yük altında ve bu şartlarda

bu tarz sıcaklıklara sıradışı soğutmalarla ulaşılabilir(gaz soğutma,peltier gibi)

nb ise su soğutmayla 50 derece olmaması lazım gpu düşük wattlı gpu ise normal

döngü sırasını diyorsan bu çok önemli değil cpu bloğuna giren sıvı ortalama 1-2 derece ısınmış olarak çıkar bu da diğer bileşenleri çok etkilemez
  • Anakart:gigabyte ga-ep35c-ds3r
    Cpu:intel e8400
    Gpu:9800 gt
    Soğutma:240 lık radyatör üzerinde 3 adet 120 mm fan(12 v ta çalışıyorlar)

Değerler yük altında değil zaten benim içi önemli olan normal durumdaykenki sıcaklıklar.Sıvı soğutma olduğu için tam yük altında iken yaklaşık 5 dereclik bi artış oluyor hepsinde.Ayrıca değerler ilk açılış değeride değil uzun süre kullanımda hatta bazen cpu 30 un altına bile iniyor bu nasıl oluyor bende anlamıyorum benim bildiğim maksimum oda sıcaklığı kadar soğuyabilir.Kuzey köprüsünü sıvı bloğunu biraz uğraşmam gerekiyodu bu güne dek uğraşmadım ama sıcaklar nedeniyle bu gün taktım daha önce 55 derecedeydi şimdi 50 derece.Ama neden?Neden diğerleri normalken anakart sıcaklığı bu denli yüksek hava sıcaklığından olsa diğerlerindede bi anormallik olur öyle değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunus koç -- 21 Temmuz 2011; 19:59:10 >
  • işlemci benimkinin aynısı yalnız C0 mı yoksa E0 mı?
    benimki C0 olanı eski chip , yüksüz 40, yük altında 54 derece, 240lık rad ile oda sıcaklığı 29
    yalnız benim işlemcinin ısı sensörleri bozuk o yüzden yüksek gösteriyor ya da anakartın bios u dandik, anakartın kendisi dandik zaten, intel marka, oc bile yapılamayan bişey artık sen düşün
    stok soğutucu ile yüksüz 48 yük altında 73 derece oda sıcaklığıda 24 derece falandı herhalde daha yaza girmemiştik

zamanında forumlarda baya bi şikayet vardı bu işlemciyle, sıcaklıkları ile alakalı...

neyse şu halleriyle cpu ve gpu normal zaten bunlar akım içen yüksek wattlı donanımlar değiller o yüzden normal, o da sıcaklığından düşük gösterebilir hata payı olabilir tabi yüksüzken ama yine düşük ihtimal

nb tarafında ise yukarıda dediğim gibi biosunda sıkıntı olabilir,ya da güncel olmayabilir, elinde ısı ölçebileceğin bi sensör vs. falan varsa nb ye kenardan dokundur yaklaşık bi sonuç alabilirsin
    sana bi fikir verir

• İşlemcinin C0 mı E0 mı bilemiyorum anlamlarınıda bilmiyorum aslında ama 2008 de aldım.Bios son sürüm ayrıca anakartın kendi aliminyum soğutucusu takılıyken elimle dokunamıyacağım kadar sıcak olurdu zaten bu sıcaklık olayınada kafam bu şekilde takıldı.Daha önce bu kadar sıcak değildi.Şu anda 50 lerde dolaşıyor inmiyor çıkmıyoda sıvı soğutmaya dahil ettiğimden içim rahat.Şimdilik daha fazla uğraşmicam çünkü yapabiliceğim başkada bişey yok.Yardımların için teşekkürler.
  • Siz herşeyin aynı derecede ısınacağını sanıyorsunuz, mesela işlemci 50- kuzey köprüsü 50 ve GPU 50 derece olmalı, su soğutma taktın mı bu değerler ise 20-30-40 olmalı, ama yok böyle birşey, darboğazın etkilerinden biri de ısınmadır, belki bunu yaşıyorsunuz.
  • Evet belki darboğaz olabilir peki ama sürekli darboğaz olabiiyomu yani kullanım süresi boyunca?.Peki buna neden olabilicek parça hangisi olabilir.Aslına bakasanız ben parçalarımın darboğaz yapıcak kadar düşük performansta olacağını sanmıyorum ama yinede olabilir.Ben parçalarımı detaylıca yazayım:
    Anakart:Gigabyte ga-ep35c-ds3r
    İşlemci:İntel e8400 3 ghz(overclok yok)
    Gpu:Sparkle 9800 gt(overclok yok)
    Ram:Kingston hyprex ddr2 800 mhz 1-1-2=4 gb
    Harddisk:Samsung 320 gb 7200 rpm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Soğutma suyu seviyesi nasıl
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kuzey köprüsü ekran kartından daha çok ısındığı için olabilirmi

mesela normalde

CPU 50, KUZEY KÖPRÜSÜ 60, EKRAN KARTI 50 C

SOĞUTMAYLA

CPU 30, KUZEY KÖPRÜSÜ 50, EKRAN KARTI 40 C OLUR ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.