< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Sıvı soğutmam olması gerektiği gibi soğutmuyor ?
-
-
Hocam buradan sadece varsayımlar tahminler doğrultusunda öneri yapabiliriz çözülmez ise garanti şart olacak zaten. Şimdi sana sırlayacağım tek tek teyit et.
- Sıvı soğutmanın pompası tam oturmuş mu cpuya?
- Termal macun standart bir şekilde sürüldü mü?
- En çok yapılan hatalardan biri olan, sıfır sıvı soğutmanın pompasında ki jelatinini çıkarttın mı cpuya takarken?
- Sıvı devir daiminden emin ol yani pompa çalışıyor mu?
- Radyatörün hortumun yönünü görmem gerek fotoğraf atar mısın buraya kasanın net bir şekilde?
Bence 1 veya 3 sorunun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 3 Kasım 2021; 18:30:17 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
anakart ne biosu güncel mi?zen2'lerin ilk bioslarında boşta 60 olma(su'da 45 normal) gibi sorunlar vardı bilmem ne ABBA diye bir biosla ve daha yenisiyle bu dediklerinin olmaması lazım çünkü mouse'a dokununca zıplıyor bizim de şikayetimizdi o dönem hatta ben dalga geçiyordum işlemci bizi odaya girince bile görse ısınıyor diye.
-
Anakart gigabyte aorus b450 pro bios güncel
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shameles -- 3 Kasım 2021; 18:58:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıcaklık anormal durumda zaten ama bu montajı kim yaptıysa bir daha aio montajlamasın bu montajda aio yani sıvı soğutmanın ömrü kısalmakta ön panele fronta takılıyorsa hortumun yönü aşağı bakmalı ki pompa görevini yaparken zorlanmasın bende ön panele taktım ama hortum aşağı bakmakta. Örneklerle anlatacağım şimdi...
18dk'dan itibaren ön panele nasıl takılması gerektiğini anlatıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam yani hortumlar asagıdan yukarı doğru mu çıkacak bunu o şekilde tekrar takarsam düzelir mi
Düzelir diye demiyorum ama pompanın ömrü kısalıyor şuan ki kullandığın şekilde. O yüzden pompadan çıkan hortumlar aşağı bakacak. Ama senin soğutma 360mm olduğu için üste takman daha makbul olacaktır. Zira 360mm uzun bir radyatör olduğu için uzun süreli kullanımda o da zararlı. 240 veya 280mmlik radyatörlerde kullanım bu şekil olmalı. Çok aşağı oluncada pompaya sıkıntı yaratıyor. Örnekleri ekliyorum doğru yanlı diye fotoğraflara yazacağım.
240 280mm aio ön panele doğru konumlanma böyle olmalı.
360mm 420mm ön panele böyle takılmamalı uzun süreçte pompa yıpranacaktır çünkü çok aşağıda olduğu için pompa çok zorlanacaktır devir daim yaparken.
360mm 420mm aiolar bu şekilde kullanılırsa daha sağlıklı olur senin için aslında en uygunu bu tabi kasa müsaade ediyor ise.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Anladım hocam size arayıp ulaşma ihtmalım var mı
Her halukarda öne takmak pompayı daha az zorlayacaktır. Çünkü bileşik kaplar teorisine göre,öne takılan radyatörde ,pompanın sıvıyı çıkardığı yükseklik(yani oluşan basınç);
Radyatörün yukarda olması durumunda ,pompanın sıvıyı çıkardığı yükseklikten,daha az olacaktır. Fotolardan da görülüyor.
-
O konuda hem fikiriz ama 360lik radyatörler de mantıklı olan yukarı bence. 360lik öne takmayı tavsiye etmem pompayı çok zorluyor YouTubeda çok fazla test mevcut bu konuyla ilgili. 360 ve daha büyük olan yukarı (top) takılan radyatör pompayı daha az zorluyor. Ve pompanın etrafında yani tüm yüzeyinde suyun hareket etmesini sağlıyor. Ön tarafa takılan radyatörlerin hortumu aşağı bakmazsa suyu sürekli pompanın içinde dönmüyor ve bloğun bir kısmına sıvı değmiyor bile attığım bir video da bu mevcut.
Bilen vardır diye yazıyorum bir umutla.Ben Arctic freezer 34 aldım İlk kasama taktığımda çalışıyordu ancak işlemciye tam oturmadıgından mı yoksa fanları ters taktığımdan mıdır nedir boşta 50 derece yükte 94 derece vesaire oldu testte.Sıkıntı bastı bana:D sonra rgb fan yazan yere taktım,taktığım gibi kasadan duman gelmeye başladı anında 2saniye sonra kapattım pc,eski yerine taktım bu seferde tek fan çalışmadı 2 türlüde denedim yerlerini değiştirdim vesaire 1 tanesi çalışmıyor 1 tane fanın pin'i mi bozulmuş olabilir neden olabilir?Tek fan ile testlerdeki sıcaklık gibi olacaksa tek fanda kullanırım.
-
abi banada baksanıza konuma lütfen nb
Bu söylediklerin MSI Coreliquid 240R ve 360R için geçerli değil çünkü soğutucunun pompası diğer markalar gibi işlemci üzerine oturan soğutucu bloğun üzerinde değil, radyatörün üzerinde. Doğal olarak örneklerin yanlış. Linkten bakarsan dediğimi anlayacaksın.
-
Tavsiye kasan müsaitse radyatörü tepeye tak fanlar dışa üfleyecek şekilde
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X