Şimdi Ara

Sivilcenin Çıktığı Yerde Sakalın Çıkmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yüzümde sakal bölgesinde çıkan büyük sivilcelerin yerinde sakal çıkmıyor , sanki sakalkıran varmış gibi tamamen sakalsız ufak 3 bölge var sakallarımda.

Gayet gür sakallarım vardı eskiden , yüzümde sivilceler çıktığından beri sakallarımın yapısı da sanki inceldi , yıprandı. Bayramdan sonra doktora gideceğim bunun için ama sormak istediğim o bölgelerde sakal çıkar mı acaba bir daha? Başına gelen var mı daha önce?

1.5 yıl sonra gelen edit: Bu sivilce çıkan yerde yeni yeni sakallar çıkmaya başladı tek tük yazayım dedim. Doktorum da sakal yine çıkar ama geç çıkar demişti. Bu kist gibi olan sivilceler yapıyor bunu. 1.5-2 senede çıkıyor yani. Konuyla ilgili mesajlar gelince yazayım dedim.

2 sene sonra gelen edit: Şu an o bölgede bir sıkıntı kalmadı. herhangi bir ilaç, krem vs. kullanmadan 1-2 senede kendiliğinden düzeldi. Eskisi gibi sakal çıkıyor. lütfen bana mesaj atıp ne yaptın, düzeldi mi diye sormadan önce konuyu okuyun. dediğim gibi hiçbir ilaç, krem kullanmadan kendiliğinden düzeldi 1-2 senede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 25 Mart 2017; 3:25:10 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sivilce Çıkan Yerde Sakal Çıkmaması

Anahtar Kelimeler:

• sivilce çıkan yerde sakal çıkmıyor
    • sivilce sakal çıkmasını engeller mi
    • sakal sivilce yapar mı

Sivilce oluşumu, kıl foliküllerinin tıkanması sonucu ortaya çıkan bir cilt rahatsızlığıdır. Sivilceler, bakteriyel enfeksiyon, hormonal değişiklikler ve genetik faktörler dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Sivilce çıkan bölgelerde sakal çıkmaması yaygın bir durumdur. Bunun nedeni, sivilcelerin kıl foliküllerine zarar vererek sakal kıllarının büyümesini engelleyebilmesidir. Ayrıca, sivilce tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da sakal çıkmasını geçici olarak engelleyebilir.

Öte yandan, bazı kişilerde sakalın sivilce oluşumuna neden olduğu yönünde bir inanış vardır. Ancak, bu iddiayı destekleyen bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Aksine, sakalın cildi korumaya yardımcı olduğu ve sivilce oluşumunu azaltabileceği düşünülmektedir.

Eğer sivilce çıkan bölgelerde sakal çıkmıyorsa, bu durumun altta yatan tıbbi bir nedeni olabilir. Bu nedenle, bu sorunu yaşıyorsanız bir dermatoloğa başvurarak doğru teşhis ve tedavi seçeneklerini öğrenmeniz önerilir.

Sonuç:

Sivilce çıkan bölgelerde sakal çıkmaması yaygın bir durumdur ve bunun nedeni sivilcelerin kıl foliküllerine zarar verebilmesidir. Ancak, sakalın sivilce oluşumuna neden olduğuna dair bilimsel bir kanıt yoktur. Sivilce çıkan bölgelerde sakal çıkmıyorsa, bu durumun altta yatan tıbbi bir nedeni olabilir ve bir dermatoloğa başvurmak önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feel Me

Arkadaşlar yüzümde sakal bölgesinde çıkan büyük sivilcelerin yerinde sakal çıkmıyor , sanki sakalkıran varmış gibi tamamen sakalsız ufak 3 bölge var sakallarımda.

Gayet gür sakallarım vardı eskiden , yüzümde sivilceler çıktığından beri sakallarımın yapısı da sanki inceldi , yıprandı. Bayramdan sonra doktora gideceğim bunun için ama sormak istediğim o bölgelerde sakal çıkar mı acaba bir daha? Başına gelen var mı daha önce?

Sivilce ayrı köselik ayrı. Biraz daha Amca baba- Dayı tarafına bakman gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatihlik

quote:

Arkadaşlar yüzümde sakal bölgesinde çıkan büyük sivilcelerin yerinde sakal çıkmıyor , sanki sakalkıran varmış gibi tamamen sakalsız ufak 3 bölge var sakallarımda.

Yazdıklarımla bir alakası yok ki bu cevabının?

Gayet gür , güzel , düzgün çıkan sakallarım vardı 2-3 ay önceye kadar büyük 3 tane sivilce çıktı sakal bölgemde o sivilcelerin çıktığı yerde bir daha sakal çıkmadı. Sivilce yani bu , ailemde köse falan yok.

• sivilceler yüzünden sorun olduğunu sanmam sivilce yüzündensede fucidin krem kullan işe yarar belki
  • quote:

quote:

quote:

Gayet gür , güzel , düzgün çıkan sakallarım vardı 2-3 ay önceye kadar büyük 3 tane sivilce çıktı sakal bölgemde o sivilcelerin çıktığı yerde bir daha sakal çıkmadı. Sivilce yani bu , ailemde köse falan yok.

ben lise çağı ergenlik dönemi ve normal sivilceler sanmıştım. kusura bakma, sivilcelerin gerçekten çok büyük ve derinde olması gerekir kıl kökü sorunu oluşturması için..

Sakalkıranda stres sıkıntıdan olur sivilce olmadan belli bölgede azalma seyrelme oluyorsa doktora görünmelisin..

Uzun vadede çıkacağı söyleniyor, şimdilik samırsak sürebilirsin..

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben lise çağı ergenlik dönemi ve normal sivilceler sanmıştım. kusura bakma, sivilcelerin gerçekten çok büyük ve derinde olması gerekir kıl kökü sorunu oluşturması için..

Sakalkıranda stres sıkıntıdan olur sivilce olmadan belli bölgede azalma seyrelme oluyorsa doktora görünmelisin..

Uzun vadede çıkacağı söyleniyor, şimdilik samırsak sürebilirsin..

Valla çıkan sivilceler baya ciddiydi , ucu yoktu sivilcelerin , içtendi ve çok sertlerdi. Doktora gitmiştim bunun için bir antibiyotik , bir krem ve alkol vermişti yüzüme sürmem için , 2 ay onları kullandım bir fayda görmedim , şimdi yeniden gideceğim bakalım.

Stres sıkıntı fazlaca var ama sakalkıran olacağını sanmıyorum çünkü sivilce vardı o sakal çıkmayan yerlerde. Sarımsağın kesin sonucu oluyor mu acaba , gün boyu evdeyim şu aralar kokusu falan problem olmaz benim için.

• quote:

Orijinalden alıntı: kollektivist

sivilceler yüzünden sorun olduğunu sanmam sivilce yüzündensede fucidin krem kullan işe yarar belki

Kesin olarak sivilce çıkan yerde sakal çıkmıyor bir daha , sivilceler ucu olan kırmızı sivilcelerden değil , içten çıkıyor ve taş gibi sertler , şişiyorlar bu yüzden yüzümün yapısını da bozuyorlar.

İzmir'de düzgün cildiyeci arıyorum şu aralar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yanakta sakal çıkmaması
    geçen yıl önce açıldı
    Sakalın ters çıkması
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kollektivist

sivilceler yüzünden sorun olduğunu sanmam sivilce yüzündensede fucidin krem kullan işe yarar belki

Kesin olarak sivilce çıkan yerde sakal çıkmıyor bir daha , sivilceler ucu olan kırmızı sivilcelerden değil , içten çıkıyor ve taş gibi sertler , şişiyorlar bu yüzden yüzümün yapısını da bozuyorlar.

İzmir'de düzgün cildiyeci arıyorum şu aralar...

ya bu sivilce konusunda doktorlarda standart ilaçlar veriyolar alternatif şeylere bak mesela bi parça pamuk al elma sirkesine daldır yüzünü sil işe yarayabilir
  • Bu sivilce çıkan yerde yeni yeni sakallar çıkmaya başladı tek tük yazayım dedim. Doktorum da sakal yine çıkar ama geç çıkar demişti. Bu kist gibi olan sivilceler yapıyor bunu. 1.5 senede çıkıyor yani. Konuyla ilgili mesajlar gelince yazayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eyvallah

Bu sivilce çıkan yerde yeni yeni sakallar çıkmaya başladı tek tük yazayım dedim. Doktorum da sakal yine çıkar ama geç çıkar demişti. Bu kist gibi olan sivilceler yapıyor bunu. 1.5 senede çıkıyor yani. Konuyla ilgili mesajlar gelince yazayım dedim.

Valla yasadigim problem a dan z ye , noktasi virgulune ayni , bir daha cikmaz sandim, icim ferahladi simdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesim bana bi mesaj atar mısın
  • Ben de ayni boyle sorun vardi berberim ile birlikte cozduk sivilcenin ciktigi yerdeki ufak killari cimbizla temizledi. Sadece o kismi ondaydi ben lr diye bir marka var bilirmisiniz bilmem ondan micro silver krem aldim. Birde tras sonrasi aloevera balsam aldim sorun cozuldu. Alovera cok onemli acayip guzel tedavi ediyor cildi.

• Hocam az da olsa rahatladım 1 yıldır yüzümun çeşitli yerlerinde 1 tl den büyük sivilceler çıkıyor içi iltihapli sizin dediğiniz gibi doktorun dediği vucudun çok yaklı dişari atamiyor böyle yapiyor son 2 haftadir faulumde çıktı patladi ve ufacık bi alanda saç kıran gibi saç çıkmıyor. şimdide çok gür sakllarımn arasında çıktı elimi her attiğimda bildiğiniz 20 30 tel sakal gidiyor seyrekleşti 2 yıl da anca düzelir diyorsunuz azda olsa rahatladım ama çok kötü bi durum ya siz bu süreçte ne yaptiniz sakalı kestiniz mi?
  • Hocam ş.a. Bu sorun bende de oluştu sakal altında şişlik oldu ve sonrasında sakal o bölgede döküldü. Gerçekten çok zor bir durum. Yayılır mi acaba o bölgede kalırmı diye endişeleniyorum. Bi yardim edin lütfen ne yapmam lazim?

• Ne yaptın geçtimi? Nasıl geçti?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.