Şimdi Ara

Sakalın ters çıkması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
93.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bunu nasıl düzeltebilirim? 1 seneden fazladır yukardan aşşağı jiletle alıyorum gene fayda etmedi bir taraf aşşağıya bir taraf yana doğru çıkıyor . Valla sakal bırakılmıyor ne yapabilirim nasıl düzelir yardımlarınızı bekliyorum..

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ters Çıkan Sakal: Nedenleri ve Çözümleri

Ters çıkan sakal, sakal kıllarının doğal büyüme yönünün tersine doğru uzamasıdır. Bu durum, sakalın düzensiz ve dağınık görünmesine neden olabilir.

Ters Çıkan Sakalın Nedenleri

• Genetik: Ters çıkan sakal genellikle genetik bir durumdur.
    • Tıraş Yönü: Sakalı yanlış yönde tıraş etmek, ters çıkan sakal oluşumuna yol açabilir.
    • Hormonlar: Testosteron hormonunun düşük seviyeleri, ters çıkan sakalın bir başka nedeni olabilir.
    • Deri Sağlığı: Kuru veya tahriş olmuş cilt, sakal kıllarının doğru yönde çıkmasını engelleyebilir.

Ters Çıkan Sakal Nasıl Düzeltilir?

• Sakalı Doğru Yönde Tıraş Et: Sakalını doğal büyüme yönünde tıraş et.
    • Eksfoliasyon Yap: Cildini düzenli olarak eksfoliye etmek, ölü deri hücrelerini uzaklaştırır ve sakal kıllarının doğru yönde çıkmasına yardımcı olur.
    • Nemlendirici Kullan: Sakalını düzenli olarak nemlendirmek, cildini sağlıklı tutar ve sakal kıllarının düzgün büyümesini destekler.
    • Sakal Yağı Uygula: Sakal yağı, sakal kıllarını yumuşatır ve yönetilebilir hale getirir. Bu, ters çıkan sakalları düzenlemeye yardımcı olabilir.
    • Sabırlı Ol: Ters çıkan sakalı düzeltmek zaman alabilir. Sabırlı ol ve önerilen adımları düzenli olarak uygula.

Ters Çıkan Sakal Düzelir mi?

Evet, ters çıkan sakal düzelebilir. Yukarıda belirtilen adımları takip etmek ve sabırlı olmak önemlidir. Bazı durumlarda, ters çıkan sakalın tamamen düzelmesi birkaç ay alabilir.

Sakalın Ters Çıkmasıyla İlgili Ek İpuçları:

• Uzunluk eklemek, ters çıkan sakalları gizlemeye yardımcı olabilir.
    • Sakalını şekillendir, ters çıkan kılları gizlemek için.
    • Sakalına şekil vermek için elektrikli tıraş makinesi veya makas kullan.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bu arada yaş 18, denenmiş ilkel yöntemlerede açığım :)
  • benimde yanağımda sakal dönüyo yapacak bişey yok düzelme imkanı yok böyle kabullen ben de başta sevmiyordum şimdi alıştım hoşuma gidiyo
  • Yaşim 25, ayni sorun bende de var kardeşim.. Ayni şeyi yaşamayan insanlara sordum yillarca, '' yukaridan al yukaridan '' dediler durdular ergenlik zamanimda.... En sonunda bir bugun çok yakin bir arkadaşimin cilt konusunda uzman bir doktor tanidigina sordum bunu ve bana verdigi cevap düzeltme degiştirme gibi bi şansin yok ki bu sana ilerde veya şimdilik bi rahatsizlik hastalik çikarmaz.. Sadece killar dönerek çikiyo dedi.. Bu sende genetik DNA olarak böyle bişiy yapamazsin dedi.. Zaten hiç kafama takmiyodum çok fazla..

Ayrica senin sakali uzatiyorum sakal birakilmiyorum dedigine birazda olsa katiliyorum.. Mesela sakali uzatmak istedigimde benimde hemen kulak memesinin yani faul'lerin hemen altinda bi bölgede burgu oluyo.. bu sefer kirli sakal birakmak istediginde sanki sakalinda oynamişsinda orayi burgu haline getirmişsin gibi oluyo.. Rahatsiz degilim şikayetçide degilim sadece ole yani olsun napalim.. Çok şükür sagligimiz yerinde..

• Kıllar ciltteki langerhans cizgileri yönünde cıkarlar, bu cizgiler de kişiden kişiye degişir ve degiştirelemez.
  • 50 yaşındayım. Sakallarım çıktığından beri tersten traş oluyorum. Yani sakal yanaklarda aşağı doğru çene ve çene altında boğaza doğru çıkıyor.
    Hep sakal çıkış yönünün tersine jilet sürerim. Yani yanaklarda aşağı doğru çıkıyorsa jileti hep yukarı doğru iterim.

Tabii dandik bir jilet değil, kaliteli mach3 gibi bir jiletle yapmak lazım.

Faydaları:
    Cilt hala parlak, buruşuksuz, canlı ve temiz
    Sinekkaydı traş olmak için bu şekilde bir kez traş olmak yetiyor.
    Sakal gür ve dolu çıkıyor.

Dert ettiğin şey aslında avantaj. Sakal çıkma yönünün tersine traş olmaya devam et.

Birkaç kere berberde - herkes gibi - sakal çıkma yönüne traş emeye çalıştılar (yanaklarda aşağı, çenede ve çene altında boğaza doğru) berbat oldu, kan revan içinde kaldım.

Benden tavsiye sakal çıkma yönü tersine iyi bir jiletle devam.

• 16 yaşındayım aynı sorun bende de var 1 yıldır jilet ile traş oluyorum düzelmiyor. Zamanında makineyi rastgele vurmuşum .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı dertten dolayı zamanında bir konu açmıştım ararsan bulabilirsin belki bayağı üşengecim şimdi arayamayacağım
    özetle hiçbir şekilde değiştiremezsin çıkan sakal neyse odur eğer sakalın yumuşak ise uzattığın zaman fön makinesi ile biraz oynatabilirsin ama sert bir sakalın varsa o da mümkün değil kabullenmeye bak ben de zamanında çok takmıştım şimdi o kadar da kötü durmuyor (züğürt tesellisi )
  • 3 bıçaklı kullanma 2 bıçak gilette blue 2 maximum kısmen duzelecektir.
    Ben yıllarca yaşadım bunu 3 bicak 5 bıçak uçtaki lastik kısımları çekiyor sakalı sonra diğeri alıyor sonra diğeri alıyor ve içe geri gidiyor sakal ve çıkmaya çalışırken içte kalıyor orası iltihaplaniyor sende elinde cımbız iğne ugrasiyorsun yüz tel e yakın iğneyle çıkardıgimi bilirim
    Büyük oranda çözülecektir dene
    Kesinlikle sinek kaydı yapma bastırma ikinci kez jilet vurma sorun çıkmaya çalışan sakalı yani derinin altında kalan sakalı kesmek .yani ben de çok az sorun oluyor .bi arkadaşla seyahate gittik geçen kendine jilet alırken bende aldım 2 li ya iyi bisey al dedi 3 lu aldı kullan at ve yine yüzüm mahvoldu tek seferde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muvakkit -- 20 Mayıs 2016; 12:50:12 >
  • Konuyu 6 sene önce açmışım şimdi 23 yaşındayım. Genç kardeşlerime diyeceğim şudur ki. Nasıl çıkıyorsa öyle kalıyor değişmiyor. Nacizane tek tavsiyem ilk defa traş olcaksanız güzel bilinçli bir şekilde olmanız. Bu ilerde sertleşecek kıl köklerinizin yönü için önemli
  • Değişmeye değişmez ama ilk traş olacak kişiler hep aşağı doğru traş olsunlar.

Ayrıca para varsa ters çıkan kökleri aldırıp yerine ektirebilirsiniz

Bnm sol yanağım aşağı doğru sağ yanağımdaki kıllarda dönme var. Buda sinir bozucu bişey ama buna da şükür.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.