Şimdi Ara

Siyah Araca Boya Koruma Önerisi Yardım Lütfen..!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
5.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhabalar, imzamdaki siyah renk ASX e sahibim.

Yanlış bakım teknikleri yüzünden aracımda fazla miktarda kılcal çizik ve harelenme var, artık arabamdan soğuma noktasına geldim güneşe çıkardığımda dönüp araca bakasım gelmiyor emin olun bu harelenmeleri görmemek için. Sanki boyanın ilk günkü parlaklığıda yok gibi rengi hafif soldu diyebilirim sık sık yıkatmaktan dolayı. Hele en son arabam 4 gün yoğun tozun altında kaldıktan sonra sanki üzerine un dökülmüş gibi bembeyaz vaziyette yıkamaya gittim aracı teslim edip ayrıldım fırçasız diye ısrar etmeme rağmen fırçayla bir güzel girişmişler arabaya tozu kiri daha rahat indirmek için harelenmeler birken iki misli olmuş.

Arabam daha 10 aylık şubatta aldım 14 bin km de görseniz boyanın halini şaşarsınız eminim. Kış iyice bastırıp boya hepten zarar görmesin diye boya koruma yaptırmak niyetindeyim. Bir kaç yerle görüştüm aklıma en çok yatan Ziebart Diamond gloss uygulaması oldu ama bana maliyeti 550 lira olacak açıkcası biraz fazla geldi. Sonax 3M vs gibi markalarda var ama buralardan fiyat almış değilim, kafam çok karıştı.

Boya koruma uygulaması yaptırıp memnun olan yada olmayan şu markadan uzak dur diyen arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim, Biraz uzun oldu şimdiden teşekkür ederim.

Cihad KÂHYA

• Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende ilk kez siyah arabam olduğu için ilk zamanlar yanlıs yıkamadan aynı sorundan müzdarip oldum ama atlantis alısveris merkezinde yeni açılan bir garaj var, ismini şimdi hatırlayamadım, orada tamamen meguiars ürünleri ile boya koruma yaptırdım, 150 liraya ama sadece dıs boya koruma yaptırdım, daha detaylı işlemlerde var ama fiyat artıyor o zaman, harelenme falan kalmadı, birkac yerde kus pisliği izi vardı hepsi geçti tavsiye ederim, bestekardaki meguiars cok pahalı istedi, banada 500 civarı bisey demişti, siyah araclarda bi süre sonra fırcasız yıkama yapılsa bile harelenme oluşuyor, o yüzden her sene boya koruma yaptırmak gerekiyor, bence fiyat olarakta uygun olduğu için her sene yeniletilebilir bu şekilde, ben tavsiye ederim orayı,
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

Hocam bende ilk kez siyah arabam olduğu için ilk zamanlar yanlıs yıkamadan aynı sorundan müzdarip oldum ama atlantis alısveris merkezinde yeni açılan bir garaj var, ismini şimdi hatırlayamadım, orada tamamen meguiars ürünleri ile boya koruma yaptırdım, 150 liraya ama sadece dıs boya koruma yaptırdım, daha detaylı işlemlerde var ama fiyat artıyor o zaman, harelenme falan kalmadı, birkac yerde kus pisliği izi vardı hepsi geçti tavsiye ederim, bestekardaki meguiars cok pahalı istedi, banada 500 civarı bisey demişti, siyah araclarda bi süre sonra fırcasız yıkama yapılsa bile harelenme oluşuyor, o yüzden her sene boya koruma yaptırmak gerekiyor, bence fiyat olarakta uygun olduğu için her sene yeniletilebilir bu şekilde, ben tavsiye ederim orayı,

Ben bursa da yasiyorum bunu eklemeyi unutmusum. Ama yinede tesekr ederim biraz fikir verdi demekki faydasi olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up!
  • Merhabalar, Benimde imzamdaki aracım siyah ve boya koruma işini kendim yapıyorum. Bauhaus'dan TURTLE WAX diye bir ürün aldım ve kendim uyguladım, biraz zahmetli ve yorucu ama aracım ilk günkü parlaklığında hala.
    Bu arada bende Bursa'dayım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: tomeri

Merhabalar, Benimde imzamdaki aracım siyah ve boya koruma işini kendim yapıyorum. Bauhaus'dan TURTLE WAX diye bir ürün aldım ve kendim uyguladım, biraz zahmetli ve yorucu ama aracım ilk günkü parlaklığında hala.

ya hocam nasıl yapsak bir arayamı gelsek bir pazar inanın kafam çok karıştı, aslında aklımın bir köşesinde malzemeleri alıp kendimde yapmak var ama, dahada rezil ederim diye korkuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: enrique.xs

quote:

Merhabalar, Benimde imzamdaki aracım siyah ve boya koruma işini kendim yapıyorum. Bauhaus'dan TURTLE WAX diye bir ürün aldım ve kendim uyguladım, biraz zahmetli ve yorucu ama aracım ilk günkü parlaklığında hala.

ya hocam nasıl yapsak bir arayamı gelsek bir pazar inanın kafam çok karıştı, aslında aklımın bir köşesinde malzemeleri alıp kendimde yapmak var ama, dahada rezil ederim diye korkuyorum.

Hiç endişe etmeyin, boya korumanın yani wax'ın hiç bir zararı yok. Sadece plastik aksama değmemesine dikkat edin yeter!
  • siyah boya gerçekten sıkıntı, şahsen siyah araç alsam gider tekrar siyah folyo ile kaplatırım. yardımcı olmadım kusura bakma; fakat siyah araç alacak için ancak öneri olabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Hiç endişe etmeyin, boya korumanın yani wax'ın hiç bir zararı yok. Sadece plastik aksama değmemesine dikkat edin yeter!

anlıyorum, çok teşekkür ederim kullandığınız ürünün tam adı ve neyle uyguladığınzıda söylerseniz çok sevinirim. Ufak sünger gibi bişeymi waxı boyaya uyguladığınız araç.

• İşte benim tek başıma çıkardığım iş. Tam 3 Saatimi aldı ama değdi

• quote:

Orijinalden alıntı: Evo9

siyah boya gerçekten sıkıntı, şahsen siyah araç alsam gider tekrar siyah folyo ile kaplatırım. yardımcı olmadım kusura bakma; fakat siyah araç alacak için ancak öneri olabilir.

olsun yinede teşekkür ederim :) aslında hatanın büyüğü araç alınırken oldu siyah metalik gri ve metalik kırmızı renk seçeneklerimiz vardı. Gri beğenilmedi kırmızıda çok iddalı duruyordu göze gelmesin dedik siyahın ihtişamına kapılıp aldık. Başıma bu türlü şeylerin geleceğini biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum, zerre abartmadan söylüyorum tozlu bir sokağa park etmek bile yoruyor boyayı.
  • Turtle wax diye bir ürün, üzerinde kaplumbağa resmi var.
    Uygulamaya gelince; ben pamukla uyguladım ve en az 1 saat kurumasını bekledim ve sonrasında, çok kaliteli microfiber bez ile sildim. Sonuç üst mesajımda resimlerden belli
  • quote:

İşte benim tek başıma çıkardığım iş. Tam 3 Saatimi aldı ama değdi

ciiden çok harika olmuş, bende aynı sonucu elde edermiyim acaba. Harelenmeler kılcal çizikler falan tamamıyla yok oldu sanırım.

• folyo kaplat en güzeli
  • Benim araçta kılcal çizikler veya harelenme zaten yoktu, Boya koruma bu dediğiniz sorunları yok edermi bilmiyorum, ben sadece boya koruma yaptırmak istiyorum dediğiniz için kendiniz yapın diye tavsiyede bulundum. Ama illaki yardımcı olun derseniz havalarda iyi giderse bir gün buluşur nasıl uygulandığını gösterebilirim.
    Bu arada yaş kaç?

• quote:

Benim araçta kılcal çizikler veya harelenme zaten yoktu, Boya koruma bu dediğiniz sorunları yok edermi bilmiyorum, ben sadece boya koruma yaptırmak istiyorum dediğiniz için kendiniz yapın diye tavsiyede bulundum. Ama illaki yardımcı olun derseniz havalarda iyi giderse bir gün buluşur nasıl uygulandığını gösterebilirim.
    Bu arada yaş kaç?

Yaşım 23, çekirgede yaşıyorum. Dediğim gibi kullandığınız ürünün tam adını söylerseniz ben temin eder öyle gelirim en azından lokal olarak çiziklerin olduğu bir kısımda birlikte test eder neticeyi görürüz belki avuç dolusu para vermeme lüzum kalmaz.

Siz nerde oturuyorsunuz, görüşmek isterim doğrusu.

• quote:

quote:

Yaşım 23, çekirgede yaşıyorum. Dediğim gibi kullandığınız ürünün tam adını söylerseniz ben temin eder öyle gelirim en azından lokal olarak çiziklerin olduğu bir kısımda birlikte test eder neticeyi görürüz belki avuç dolusu para vermeme lüzum kalmaz.

Ürün bu TIKLA
    Eğer pazar günü müsait olursam bauhaus'un otoparkında buluşuruz, ben gelirken yanımda benim ürünü getir deneriz sonuç iyi olursa sana alır ve sende uygularsın...

• quote:

quote:

quote:

Ürün bu TIKLA
    Eğer pazar günü müsait olursam bauhaus'un otoparkında buluşuruz, ben gelirken yanımda benim ürünü getir deneriz sonuç iyi olursa sana alır ve sende uygularsın...

peki çok iyi olur, şimdiden teşekkür ederim ilgine. bende aracı güzel bi yıkar siler öyle gelirim temiz araca uygulamak daha faydalı olur. Pazar gününe doğru pm'leşiriz o zaman.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ürün bu TIKLA

peki çok iyi olur, şimdiden teşekkür ederim ilgine. bende aracı güzel bi yıkar siler öyle gelirim temiz araca uygulamak daha faydalı olur. Pazar gününe doğru pm'leşiriz o zaman.

Ok...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.