Şimdi Ara

siyaset konuşmaya çalışanlardan bıktım artık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ya dün arkadaşın biri beni dışarı çağırdı, yanına gittim direk siyasete girdi. Adam başka bir şey konuşmak istemiyor sadece siyaset ve siyaset. Bu uzun süredir böyle ve ben bu muhabbetlerden cok sıkıldım artık cunku konusunca bir sey degismiyor ve eglenceli degil bu konu hakkında konusmak. Ortam gerginlesiyor sacma sapan tartısmalar cıkıyor yani gerek yok. Sen sohbet etmeye guzel zaman gecirmeye gidiyorsun adam bam diye tartısma cıkarmaya calısıyor. Bunu ona söyleyincede sinirlendi

• Haklısın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın.

• Haklı değilsin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim kafadansin ama yöntemini değiştir.

Hic umursama baktin uzatıyor he de gec. Cunku o tipler tartisicak, muhalefet ederek rahatlicak yer ariyor. Aynı fikirdeymis gibi davranirsan tartisacak biseyi kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kakakola -- 21 Mayıs 2023; 18:3:44 >
  • Devamlı siyaset konuşmakta sorun yok, hayatta kalmamızı bile etkileyen bir konu. Ha sen siyasetten anlamıyorsan, entelektüel kapasiten eksikse doldur onu.

Sadece bir taraf körü körüne savunuluyorsa o sıkıntı. Her 2 tarafın da hataları var, hiç bir taraf körü körüne savunulmayi hak etmiyor. Sadece bir tarafı her şeyiyle savunan, diğerinin haklı noktalarını görmezden gelen zaten aptaldır, muhattap olmaya gerek yok, he de geç kes görüşmeyi ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Haklısın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haklısın, işin ucu nereye kadar gider bilemiyoruz, o yüzden farklı görüşteki kişilerin olduğu ortamda konuşmamak en mantıklısı. Herkes aynı görüştenmiş gibi paldır küldür dalmaya gerek yok

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt

ama cocuk entellektüel bir şekilde siyaset yapmıyor ki. Tek bilgi kaynağı babala tv ve Nevşin mengü. Sadece bunları izleyip herşeyi biliyormuşcasına tartışma açmaya çalışıyor

• Haklısın.

• Açıkçası ben de siyaset muhabbetinden çok bunaldım. Gayet basit meseleler politikleştiriliyor. Üstüne siyasilerin politikaları sıradan insanların yaşamlarını gene fazla olumsuz etkilemeye başladı, bilhassa da Türkiye özelinde. Haliyle aslında onların faaliyetlerinin bizleri zorlamasıyla siyasileştik.

Pekala popüler demokrasi çağında yaşamamız da bu politikleşmeye katkıda bulunuyor. İster istemez. Bu şekilde yaşamlarımızın yönünü tayin ettiğimiz için bir dereceye kadar ilgi ve katılım göstermek durumundayız. Bu bir sorumluluk. Ama 7-24 siyasileşmeden hiç memnun değilim. "Siyasileşeceksek de" gayet enteresan vakalarla dolu siyasi ve sosyal tarih üzerinde duralım. Sığ bir aktüel siyaset ilgisi fırtına gibi esiyor. İnsanlar güncel siyaset hakkında yorum yapıyor ama cehalet kol geziyor. Yorumlarının değeri genelde deniz seviyesinden hallice oluyor. Dahası bırakın daha kompleks olanları, çoğu zaman çok basit gerçekleri bile görmekten acizler. Bu acizlik eğitim ve bilgi birikim yetersizliğinden kaynaklı. Belirli bir altyapı olmadan kompleks meseleler tartışılamıyor, daha basit ve hakikatin gayet açık olduğu meseleler ise yersiz biçimde karmaşıklaştırılıyor. İçinden çıkılmaz bir hal alıyor.

O yüzden yaşasın a-politizm. :) Gerçekten çoğu insanı onlarla siyaset konuşmaya layık bulamıyorum. Hani belki ayıp olmasın diye bazen söylediklerine karşılık 2-3 fikir belirtiyorsun ama ötesinde herhangi bir siyasi tartışmayı sürdürmenin teşviki bulunmuyor. Bilakis çoğu zaman duyduklarınla - konuşan seninle aşağı yukarı aynı politik görüşte dahi olsa - için daralıyor. O konuda sohbeti - konu sahibinin dediği gibi sadece 1-2 tane kaynağa kulak kabartmak ve onları tekrarlamak dışında kayda değer konuşmuyorsa - kesiyorsun. Eğitmeye kalkışırsan o zaman bu karşındakini kendinle aynı düzeye çıkaramayacağın dersvari bir monoloğa dönüşüyor. O aynı kişiyi üç gün sonra gör. Fikrinde veya bilgisinde hiçbir değişim bulunamıyor. :D

Gene de her fırsat veya gereklilikte bariz doğruya doğru, yanlışa yanlış diyorsun.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

Hocam sizin gerçek hayatta arkadaşınız yok değil mi?

• FollowTheLight kullanıcısına yanıt

Kahkaha attım   kardeşim seni çok iyi anlayabiliyorum o arkadaşınla mümkün mertebe denk gelmemeye çalış tek önerim bu. 😁

• GaravelUsta kullanıcısına yanıt

Arkadaş çok geldi geçti. Ama içlerinden dost dediğim sadece bir tane var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.