Şimdi Ara

Siz orda boş boş otururken biz bunları yapıyoz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az program öğrenin de bir şeyler yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraveling -- 6 Ağustos 2024; 12:53:3 >

• Bu ne paint mi?

• hangi porgramın öğrenilmesi gerektiğini yazmayı unutacak kadar dalgınmışsın...

• dekareme kullanıcısına yanıt

3d programlar reis . ilgileniyorsan dm atarım programları vs de öğrenmek için uzun uğraşlar ve emek isteyen şeyler.

• unraveling kullanıcısına yanıt

yapay zekayla yapamıyon mu

• dsaewq D kullanıcısına yanıt

kendi yapmadığın bir şeyle övünmenin anlamı ne

yaparsın hatta alasını. şu an kat planını çiz, içerden solid ilkel objelerle bir sahne gönder şak sana interior render alır.

fakat müşterinin istediği spesifik tasarımlar ve modeller oluyor onları kendin modellemen lazım ve zaten bu sahneleri de hareketli bir şekilde sunum yapıyoruz mecbur yapıyoruz yani.

2d ve 3d tasarım sektörü zaten doygunluğa ulaşmıştı yabancılar bile reddit denen yerde yazıyor eskiden olsa iyi kazandırırdı artık aynı işi herkes yapıyor. Hintli adam senin 50 dolara yapacağın işi 5 dolara yapıyor çünkü adama ekmek ve su versen yeterli. Ölmeden yaşasa yeter. Seninse bu 50 doları kazanman lazım güzel yiyecek alacaksın araban varsa benzin alacaksın. Hintlinin karnını doyurması gerektiği için böyle dertleri yok. Alıcı da fazla vereyim iyi yapsın demiyor, işim görülsün aynı işi adam daha ucuza yapıyor işte diyor.

Büyük teknoloji firmaları en büyük giderlerinden olan personel giderini azaltmak için yapay zekaya kod yazdırma işlevi kazandırdılar. Bunu daha az eleman ile daha fazla iş yapabilmek için yaptılar. İşin ilginci yapay zekayı yapan kişilerde yazılımcı, aslında bindikleri dalı kestiler.

şimdi 10 kişinin yaptığı işi 2 kişi yapacak. 8'i işsiz kalır. o 2 kişinin de maaşı düşecek çünkü kapıda çalışmak için iş arayan 8 kişi bekliyor.

Hindistan yazılımcı ve tasarımcıları zaten piyasayı kurutmuştu, 100 dolara hazır iş yapıyorlardı sıfırdan. şimdi yapay zeka ile piyasa iyice düşecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Yıllardır bu işin içinde biri olarak bunları bininci işitişim, genelde bunları yazanlar bu işte veya herhangi bir işte bir yere gelememiş başarısız insanlar oluyor.

Mesela ben Şubat'ın tam 7'sinde işten çıktım işteyken freelance sitelerinden paso iş geliyodu artık bildirim titreşim sesinden işe odaklanamıyordum. Mayıs'ta 60 binlik iş yaptım.

İlkbaharda o kadar çok iş geldi ki hani yapay zeka meka? Yapay zeka yokken hayatımda hiç bu kadar iş gelmedi.

Ki yapay zekayı kullanarak da çok fazla iş yaptım birincisi ne kadar iyi olursa olsun, senin yaptığını yapamayacak çok fazla şeyi olacak. Yazılımda bilemem ama 2d ve 3d sektöründe her daim bir insana ihtiyaç duyulacak.

Asıl güzel nokta da yapay zekanın yeni bir dalı açması haberin yok. İşlerimi de çok hızlandırdı.

Sen Fiverr'daki hintli kekolaru çok kale alma. o 5 dolara yapan adamlar rezil rüsva işler yapıyor farklı olanlar her daim kazanıyor. Düşük fiyata iyi yapanlar da feedback kasma derdinde ondan sonra ilk sayfalara çık bakalım noluyor.

Ayrıca hadi söyleyeyim geçen gördüm çok küçük basit tasarımdan yani ben onu var ya gözüm kapalı dötümle yaparım o hintli dediğin adam 8.7 milyon kazanmış ve standart paketi de 40$ 6500 satışı var. Premium satışı da 95$. Sen bu vizyonla devam et kardeşim.

İyi iş yapan vizyonu, yeteneği, becerisi, hayal dünyası, iyi olan adam her daim kazanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraveling -- 6 Ağustos 2024; 23:33:16 >

• salla sonunda ölecen

• Siz tasarımla ilgili bölüm okumuşsunuz okulunu okumasaydınız işe alırlar mıydı veya sürekli iş bildirimi gelir miydi. İşe girip herkesle tanışınca çevre yapınca zaten insanlardan yeni iş alma şansı artıyor. Öteki dayın okulunu okumamış bir şey yapmamış fiverr'da hesap açıp 40 dolara 2 tasarım koyuyor. Bu adamın müşteri bulması ne kadar mümkün. Evet bulur ama ayda 4 kişi alır onla da anca fatura öder.

Freelance söylediğinize göre kazançlı ve Hintlinin bile yapabileceği kadar kolay o halde etrafta onca işsiz var neden kimse yapmıyor birinin çıkıp da böyle böyle iş var diye anlatması gerekmez miydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "orda"

"yapıyoz"

Bunları "yabmadığın" zamanlar aç da iki "kitab" oku, düzgün yazmayı öğren.

• marangoz musunuz?

• 3dsmax+corona mı hocam

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

Tasarımla okunan okul sana hiçbir şey katmıyor emin ol. Bana okulda öğrettiklerinin üstüne 10u geçik program koydum. Tasarım okumayıp bu işte kendini geliştiren çok da iyi alaylılar var. 3d ve motion ile entegre çalışmazsan bu işte yürümeyi bırak ayakta kalamazsın. Tabi okul bu işte sanatsal, estetik algı ve vizyona çok etki sağladığı da aşikar.

Valla açıkçası dediğim gibi bir farkındalığın olması gerekli. 40$a 6150 küsür satış yapmış diyorum, sen müşteri diyorsun hocam. Hem de 8.5 milyon ne yaparak kazandı sadece biliyor musun? Banner:) İlk 4-5 sayfada sadece banner yaparak 1k+ satış yapan dolu adam var hem de öyle 5-10 dolar da değil.

Ha evet herkes böyle kazanmıyor, bunun için zaman ve emek geliyor 2-3 iyi feedback'ten sonra zaten gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Farkındalık dediğim de tasarımdaki yeteneğin, hayal gücün, diğerlerinden seni ayıran çarpıcı noktalar. Satamayanlar çünkü kötü yapıyor ya da iyi yapanlar da ilk başta müşteri kazanmamak için resmen kendini diretiyor hem yüksek fiyat, hem küstah. İyi yapıp kazanamamasının nedeni burnu yüksekte ticari zekası ve stratejisi yok işte.

Şöyle izah edeyim yapay zeka çıkınca, bazı tipler (türk mantığı) işte hemen kolay yoldan yapay zekaya, müşterilerin yüzlerini işte başka yüze çevirme, anime, pixelart falan gibi ıvır zıvır şeylere dönüştürerek paraya kazanmaya çalıştı.

Noldu hiç kimse dönüp bakmadı. Gelmiş ilanım neden hiç iş yapmıyor diyor bir de. Daha adamın bir portfolyosu yok, iş yapmamış hayatında, gösterecek bir çalışması bile yokken sence dönüp bakar mı?

Valla bak ben sana şöyle diyeyim benim şu an nerdeyse 5 tb ya yakın çalışma vardır, binlerce iş sadece 20 tane falan iş koydum çok damladı insan Fiverr'da.

Yani ben iyiyim şöyleyim böyleyim demiyorum ama bu zamana kadar binlerce iş yapıp müşteriler sürekli arıyorsa bir şeyler de yapmışımdır demektir.

Fiverr bu işin yani aslında yarı amatör kısmı.

Bak bu milyon dolarlar kazanıyor. Behance asıl olay.

• DeLi_KeÇi D kullanıcısına yanıt

Maya-arnold hocam. Yani piyasadaki başı ceken 3dlerin çoğunu biliyorum animasyon da var tabi ama organik rig ayrı bi kulvar.

Hocam peki mimari görselleştirme için blender mantıklı mı? Neredeyse tüm kaliteli 3d modeller Max için hazırlanıyor fakat blenderın hafifliği ve modelleme hızı ayrıca cycles ın kaliteli sonuçları cezbediyor.

• DeLi_KeÇi D kullanıcısına yanıt

Reis Blender'da artık yapamayacağın tek şey cad/cam gibi parametrik programlar olur. Bu tarz topolojik programlarda Maya Cinema 4d Blender ve 3dsmax gibi programlar her türlü mimari görselleştirirsin.

Fakat ölçülü vs li çalışacaksan Revit bu konuda önemli.

ama artık Blender çok aştı olayı. Hazır assetler olsun mimari için addon buildingler olsun hazır kapı çerçeve aklına ne gelecekse kendi kütüphanesinde ve eklentilerinde var Cycles render şahane zaten çok iyidir yani her türlü yaparsın.

Ben bu saydığım sketchup da dahil hepsinde yapıyorum sadece sana kolay veya sena hitap edeni bulman gerekli. Maya aslında bu işler için gereksiz çünkü blender sketchup ve 3dsmax gibi mimari için olan araçlar vs şeyler yok daha çok pixar tadında animasyon modelleme için daha çok kullanılan program ama mimari yapar mısın alasını da yaparsın.

Ha sana şunu da söyleyeyim ben illustratorle birlikte dimensionda bile interior desing bile çok modelledim hem de çokSiz orda boş boş otururken biz bunları yapıyoz 

bak bunu illustrator ile modelledim sonra dimension ile yaptım. Render final.

Bu da Maya'da Urus modellemem tabi tam render almadım keyshot'ta materyal text ve bump eklenecek daha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unraveling -- 12 Ağustos 2024; 17:18:14 >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinazola -- 10 Ağustos 2024; 19:28:3 >
  • Faydalı konu her şeyi anlatmış..

Tasarım, modellemeve, çizim vb. Sözcükler ile daha iyi nitelendirebilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.