Şimdi Ara

SİZ YERİMDE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ [MEZUN] [EDİT GELDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
2
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 196 k dan mezuna kaldım (mf-4) biliyorum berbat ama hiç çalışmadım desem yeridir.

1-2 aydır evde çalışıyorum. mat-fen falan yardırıyorum öyle. fizik ,kimya internetten dinliyorum genelde. faydalı da oluyor.

Bizim burada halk eğitim kursu gibi bir şey var. bugün gittim 10 ekimde başlıyormuş. zaten bu yola çıkarken dershaneye gidemeyeceğimi biliyordum. + geçen sene okul kursuna yazılıp neredeyse hiç gitmedim. (yattım)

Bide bu kurs çıktı bu sene yine bi yayın falan aldıracaklarmış banko 400 den aşağı tutmaz fiyat.

Kurs eve 100 metre uzaklıkta yani epey yakın. dersler haftaya başlayacakmış bugün kafa ütülediler 2 saat şöyle böyle diye .

mat-fen takviyeye pek ihtiyaç yok. her şey internette var zaten mat temelim de fena değildir. şimdi deneme atsam konuları tam bitirmemiş olmama rağmen 25 ten aşağı düşmez.

Açık söyleyeyim benim kursa kanım ısınmadı.nerede çpl,düz lise var toplamışlar. bende iyi bir liseden mezun sayılmam ama hedef olarak beklentim hepsinden yüksek. inancım var.

Şöyle yapayım diyorum ; 400 lira çöp yayınlara gömeceğime ( ki zaten 400 kursa versem + kitap alacak olsam babam onlar bitti de sanki o da kitap o da kitap falan der )

o 400 liraya sene içinde ihtiyacım olan çözümlü kaliteli yayınlar , denemeler alayım diyorum. birey , palme , + bölüm denemeleri falan.

Zaten sosyal fobili biriyim.derslerde açık açık soru soramam pek alışmam uzun sürer. yalnız olmak çok koymaz. hafta içi her gün kütüphaneye gitmeyi düşünüyorum. zaten epey verimli oluyor.

Bu şekilde günlük 10 saat çalışmayı düşünüyorum. ( imkansız değil 11-12 saat çalıştığım oldu ) ve hedefim odtü makine müh.

Sizce kendime güvendiğim bu yalnız yolu mu seçeyim ? yoksa okul gibi günde 5 saatini alan ücretli bu yolu mu seçeyim ?

Görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olun lütfen...

SONUÇ: MF-4 126K yaptım. O işler lafla olmuyormuş arkadaşlar. Hayaller hayatlar olduk. Kursa veya dershaneye gitmediğim için disiplini sağlayamadım ve ocakta ipin ucu koptu. Ygs'den sonra da düzen tutmadı, zaman su gibi aktı gitti, yetişemedim. Başaramadım.

Bu süreçte öğrendiğim bir şey varsa o da "NO PAİN NO GAİN" felsefesidir.

Bu sözü mezunlar her sabah kalktığında otursun, 10 dk bu sözün anlamını düşünüp güne öyle başlasın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi questioner -- 27 Temmuz 2017; 16:11:47 >

• Eger adam gibi bir dershaneye gitmeyeceksen kendin calis dogru duzgun kitaplar al. Gunde 10 saat diyorsun. Orada 5 saat kafa utuleyecekler sende zaten konulari biliyormussun, internette var dedigin gibi. Kafani utuledikleri icin aksama yorgun olacaksin calisamayacaksin. Kendin daha verimli calisirsin diye dusunuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emreeogann E kullanıcısına yanıt
    Dershane imkanım yok hocam. Evet bende dediğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Zaten bu süreç öyle böyle geçecek. sırf kursa gidiyor desinler diye gitmek çok saçma. zaten yalnız öleceğiz . 1 sene hayvan gibi çalışıp insan yüzü görmemeye razıyım.
  • Benim arjadasim hic dershaneye gitmedi suan Hacette Dis okuyor mesela. En iyi nasil verim alacagini sen bilirsin. Sebeye buyuk ihtimalle mezun kalacagim, bende dusunmuyorum dershaneye gitmeyi kendim calisacagim.

• emreeogann E kullanıcısına yanıt
    Sana da başarılar hocam.mezuna kalmayı sınavlar bittikten sonra düşün derim. şuan 0 dan başlasan bile çalışmana bağlı olarak bu kadar zamanın yeteceğini düşünüyorum.
  • Ayni ben de bugun basladim o kursa para falan istemediler ama her telden ogrenci var hoca en temelden anlatiyor acikcasi ben zaman kaybi olarak gordum. Sadece iki uc saglam sinav arkadasi edinip birakmayi dusunuyorum. Evde calismak cok daha verimli olur orada bes saat bos vakit gecirecegine

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen bende evde çalışıyorum hocam saglam bi programla en iyisi bu arti bide kütüphane ye falab gidince dahada iyi olur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben bigün gittim belwdiye kursuna fazla düzet düşük. Ence eğer hedefin böyle yüksekse zaten sosyallik gibi bi lüksün yok. Hiç yazılma oraya maddi imkan da kısıtlıysa internetten soru soracak birilerini bulup çalış . Zor ama imkansız değil hiç bişey

• Sagolun hocam değerli yorumlariniz için çok teşekkür ederim.

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    Sıralamamız Aynı,Yaşadığım Şeyler Seninle Aynı Şekilde,Sürekli Dershaneler Kapanıyor Bende Yazılmadım.Evde Çalışacaktım ama Halk Eğitim Deneyeyim Dedim.Yarın Başlayacak 1 Hafta Deniyicem Verim Alamazsam Bırakırım.Bizede Kitap Aldırıcaz Dedi.Yeterli Kaynağım Var Almam O Yüzden ve Alfabetik Sıraya Göre Yapmışlar(YGS-LYS Sıralamalarını Almalarına Rağmen) ve 10 Saat Üst üste Koymuşlar Öyle Arası Bile Yok.Saçma Sapan İşler.Deneyip Görücez.İyi Çalışmalar.
  • Hayırlısı hocam. İyi çalışmalar sana da.

• questioner Q kullanıcısına yanıt
    Malesef ki Halk eğitime gelenler konuşmak için gelmiş,ders dinlemeye gelen nadir kişi var.Hocalar okuldaki hocalar tanıdıkları çıkarsa muhabbet ediyorlar,derse pek sıra gelmiyor.Boşa giden zaman benim için.

• Haklısınız hocam ucuz etin yahnisi böyle oluyor işte ...

• Ben 100k dan mezunum hocam evde çalışıyorum video dersler izliyorum hedeflerimiz aynı inş olur

• CemUzanaMezunŞoku kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam ..

• Sonuç:

SİZ YERİMDE OLSAYDINIZ NE YAPARDINIZ [MEZUN] [EDİT GELDİ]
  • Rip

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.