Şimdi Ara

Sizce bakım masrafları en ucuz dizel motor hangisi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
2.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dayanıklılık ve bakım maliyeti konusunda kimse 1.3 multijet(cdti)'in eline su dökemez.
    Belki fransızlara göre 1 tık fazla yakar ama taş gibi motordur saat gibi çalışır bakımları düzenli yapılırsa 1 milyon km görür. Bakım malzemeleri bakkalda bile bulunur bakım işçiliği basittir hiç üzmeyen bir motordur gerçekten mühendislik harikası bir makine.
    Şu an Türkiye'de trafikteki araçlarda en fazla bulunan motor budur bence. Türkiye için nimet :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ataince

1.3 dizel candır. Fiatların v kayış gergisi astraya oluyor mesela. Kızdırma bujiside keza öyle.
    Samsunda doblolar 3 sıra koltukla dolmuş taksi olarak kullanılıyor.
    2 sene önce bi tanesine sormuştum, 1.3 mü 1.6 mj mi daha iyi diye. 1.3 bakım olarak çok kolay, 1.6'da baskı balata değişirken volan da mı istiyormuş ne.. artı olarak ön tampon bile sökülüyor değişirken, 1.3 daha çok tutuluyor demişti. Adamlar 7-8 kişi rampa çıkmalarına rağmen 1.3'ü seviyor, demek ki daha cep dostu.

• quote:

Orijinalden alıntı: turkeril

Samsunda doblolar 3 sıra koltukla dolmuş taksi olarak kullanılıyor.
    2 sene önce bi tanesine sormuştum, 1.3 mü 1.6 mj mi daha iyi diye. 1.3 bakım olarak çok kolay, 1.6'da baskı balata değişirken volan da mı istiyormuş ne.. artı olarak ön tampon bile sökülüyor değişirken, 1.3 daha çok tutuluyor demişti. Adamlar 7-8 kişi rampa çıkmalarına rağmen 1.3'ü seviyor, demek ki daha cep dostu.

Alıntıları Göster
    Hocam 7 senedir Samsunda yaşıyorum dediğiniz gibi hâlâ Doblo kullanıyorlar 7 değil ön koltuğa 2 kişi biniyor etti 8 Yeni modellerin çoğu 1.6 ama 105 ya da 120 sanırım artık güncellendi Motorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: white without pressure

30 binde mi dci bakımı?

Alıntıları Göster
    20.000 km dci 10.000 km multijet motor şuan fiat ın sitesinde 10.000 km yazıyor.
  • Göreceli bir konu hatta kafa kafaya denilebilir.

Misal ; 1.5 DCi şuan yetkili servislerde bile 500TL civarlarına bakım yapılıyor.

Dışarıda 4LT Elf 5w30 yağ 120TL Yağ filtresi 25 Hava 20 Polen 30 = 195TL

Hadi en kötü ihtimalle bu zamanda 100TL işçilik alsalar düz hesap 300TL gibi bir rakama 20.000KM yol yapmak bence son derece makul.

670.000KM'de 1.5 DCi Symbol-Taksi gördüm tak dememiş daha hala takır takır yürüyor araç.
  • kotu motor yoktur kotu ustalar vardır
  • 1.6 cdti , triger zincir mi, birde bi turbo çift turbo mu demek,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her türlü dci bence. Yılda 20.000 km yapan biri için dci motor her 100 km'de 1 lt az yaksa multijet'ten yılda 200 lt mazot yapar ki bu da 1300 tl. Dci 20.000'de bir bakıma girerken mutijet 10.000'de bir bakıma giriyor ordan da kayıp. Toplamda dci daha karlı olur. Tabi firmalar bunu bildikleri için dci'yi dacia'ya bile koysan fiyat 90-100 bin lira oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr0742

Her türlü dci bence. Yılda 20.000 km yapan biri için dci motor her 100 km'de 1 lt az yaksa multijet'ten yılda 200 lt mazot yapar ki bu da 1300 tl. Dci 20.000'de bir bakıma girerken mutijet 10.000'de bir bakıma giriyor ordan da kayıp. Toplamda dci daha karlı olur. Tabi firmalar bunu bildikleri için dci'yi dacia'ya bile koysan fiyat 90-100 bin lira oluyor.
    20k km bence sıkıntılı çünkü herkes bol km yapmıyor 20k dolana kadar parça eskitme durumu var, mecbur değiştirme durumu olabilir.

Ben senede ortalama 10-12k km arası yapıyorum.

Dci motorla en az 5k km yapmışımdır, iyi motor ama forever Fiat

• Lüx ü bırakın benzinli arabaları satın durumlar çok vahim. Gittim 1.3 multijet palio aldım az da yakıyor bakımlarıda ucuz heryere götürüyor şükür şuan buna dua ediyorum vallahi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mariachi@

Lüx ü bırakın benzinli arabaları satın durumlar çok vahim. Gittim 1.3 multijet palio aldım az da yakıyor bakımlarıda ucuz heryere götürüyor şükür şuan buna dua ediyorum vallahi.
    Dostum aynen öyle, herkes altındaki arabaya şükretsin, İnşallah satmak zorunda kalmayız, çünkü çok daha kötü günler kapıda.

• Fiat'ın 1.6 benzin ve dizel motorlarının bakım aralığı 20 bin km.
    1.3 dizel motorun bakım aralığı 10 bin km. Triger bakım aralığının uzun olması güzel.
    1.3 motorun vergi avantajı var o da etken bir yerde. Hacmi düşük olduğundan 3,25 lt motor yağının yeterli olması da artı.

1.5 dci motorların bakım aralığı 20 bin km ama 80 bin km'de bir triger değişimi var. Yakıt avantajı var. Artısı eksisi tartışılır.
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Fiatı bilmiyorum ama 1.3 dizel opellerde 15 bin km ya da yılda bir bakım. Fiatların da aynıdır bence.

• Car_sedan C kullanıcısına yanıt
    Kesin öyledir benzin motorcu bey.

• Tartışmasız 1.3 multijet tabi ki.Bakım masraflarını geçtim çıkma parçası zibil gibi her yerde var.Komple motor gitse bile eski motorunu alıp 7-8000 liraya az kullanılmış sandık motor alabiliyorsun.Bu memlekette zamanında 35000 linea satıldı.Her yer 1.3 motor kaynıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Tartışmasız 1.3 multijet tabi ki.Bakım masraflarını geçtim çıkma parçası zibil gibi her yerde var.Komple motor gitse bile eski motorunu alıp 7-8000 liraya az kullanılmış sandık motor alabiliyorsun.Bu memlekette zamanında 35000 linea satıldı.Her yer 1.3 motor kaynıyor.
    Sıfır sandık motor takılsa ne kadar ücreti hocam bilgin var'mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

Sıfır sandık motor takılsa ne kadar ücreti hocam bilgin var'mı?

Alıntıları Göster
    Sıfır hakkında bilgim yok hocam.Az kullanılmış çıkma motorlar da gayet güzel oluyor.Eski motorun üzerinden enjektör,turbo,vs sökülüp yeni motora takılıyor.Eski motoru da alıyorlar.6-7 civarı olur demişti bizim tamirci.
  • Bence 1.3 mjet...litre olarak az yağ alıyor,filtreler ucuz,yam sanayisi bol ve kaliteli.ayrıca yağını değiştirmek çok kolay işçiliğe gerek yok,filtreler çok basit takılıyor (yakıt filtresi hariç)

• Senelerdir 1.5 dci kullanıyorum hem bakım masrafları düşük hem de donanımlı araçlara binebiliyorum. Evlilik şudur budur durumlarından dolayı dizel cliomu satıp benzinlisini aldım. Babam hala 1.5 Dci Meganea biniyor. Geçenlerde 120 km yola 150-160 hızla gittiğim halde gidiş geliş 50 lira mazot yaktı araba. 50:(120x2)=0.20 kuruş bir yakıt söz konusu. Bu yakıt fiyatlarında böyle bir tutar imkansız denebilecek seviyede. Şehir içinde de 26-27 kuruş civarlarında yakıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Son bir kaç haftadır araştırıyorum edindiğim genel bilgiler dahilinde multijet daha sonrada dci

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.