Şimdi Ara

SİZCE EN GÜVENLİ KÜÇÜK OTOMOBİLLER NELER (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
0
Favori
6.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: klonajinsky

küçük dostumuza 0-8 yaş arası akranlarının bulunduğu bir oyun parkı öneriyorum.böylece forumda çoluk çocuktan kurtulmuş olur.

Ne demek istedin anlamadım söylediğim sözlerin ucu sana dokundu galiba
  • e iyide bundan daha doğal ne war
    mini sınıf arabalar diğerlerine göre güvenlik açısından daha dayanıksız olurlar...
    eradnan ın sölediği gayet mantıklı....

euroncap testleri önemli diil diyen fln yokki.. tam tersi adamın sölediği şey euroncap ın temel felsefesi .. mini compact vs sınıflara ayırarak test....
  • minik araçların güvenlik açısından handikapı olduğu bir gerçek ama bütün minik araçların güvensiz olduğu şeklindeki genelleme yanlış.bu bakımdan testlerin hiçbir önemi yokmuş gibi konuşmak.büyük araba küçükten güvenlidir demek abesle iştigaldir.o zaman bırakalım ncapi falan hangisi daha uzun daha ağırsa o güvenlidir diyelim.yukarıdaki tempra cooper örneğini bu yüzden verdim ama anlaşılamadığı için buraya 0-8 yaşa itafen açıklama yapmak durumunda kalıyoruz.
  • quote:

minik araçların güvenlik açısından handikapı olduğu bir gerçek ama bütün minik araçların güvensiz olduğu şeklindeki genelleme yanlış.bu bakımdan testlerin hiçbir önemi yokmuş gibi konuşmak.büyük araba küçükten güvenlidir demek abesle iştigaldir.o zaman bırakalım ncapi falan hangisi daha uzun daha ağırsa o güvenlidir diyelim.yukarıdaki tempra cooper örneğini bu yüzden verdim ama anlaşılamadığı için buraya 0-8 yaşa itafen açıklama yapmak durumunda kalıyoruz.

Bende bütün küçük araçlar güvensizdir demedim yukarıda yazdığım sıralamayı okumadan direkt son mesaja cevap yazarsan böle 0-8 yaş arası muhahhbet ettiğimiz düşünmen normaldir.Ayrıca neden bu kadar sert çıkma ihtiyacı hissettin onuda anlamış değilim...

• ya bu 0-8 yaş geyiğide yeni çıktı

kimse kimsenin zeka seviyesini değerlendirmesin allaşkına.. hangimizin haddine düşmüş bunu yapmak..
    dikkatli olalım

konuyla ilgili herkes görüşünü söyleyebilir.. böle söylemler ortamı germekten başka bişeye yaramaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: crepassio

ya bu 0-8 yaş geyiğide yeni çıktı

kimse kimsenin zeka seviyesini değerlendirmesin allaşkına.. hangimizin haddine düşmüş bunu yapmak..
    dikkatli olalım

konuyla ilgili herkes görüşünü söyleyebilir.. böle söylemler ortamı germekten başka bişeye yaramaz...

yukarıda eradnanın söylediği gayet mantıklı demiştin.şimdi onu savunmuyorsun.anlatmak istediğimi anladın demekki.sanırım yukarıdaki yazdıklarımdan kafanda soru işareti olarak bir tek 0-8 muhabbeti kaldı.güzel o zaman...ayrıca 0-8 zeka değil yaş belirten bir söylemdir.
  • klonajinsky sen kasma kendini herkes istediği gibi muhabbet eder sana ne ya illa cevap yazmak zorunda da değilsin ona buna pok atmadan duramıyon heralde...
  • quote:

dikkatli olalım

hakikaten insanlar neden böyle tanımadan etmeden işine gelmeyince sen 0-8 yaşsın sen çocuksun sen cahilsin deme ihtiyacı hissediyor. Bunlar yanlış. Ne yani girmeden insanlar IQ sunu tescil falan mı ettirmeli Mod lara anlamadım ki? Ne yani SS mi koyalım IQ belgemizi falan filan. Zekasına çok güvenen arkadaşlar varsa eğer hodri meydan nasıl fikir sahibi oluyorsunuz bilemiyorum.
    Evet büyük arabalar küçük arabalardan sağlamdır tezini 10 yaşındaki çocuğa sor ,yada dur yeğenim bizde 3.5 yaşında falan egemen bak hangisi daha sağlam (sokaktaki Toyota Land Cruiser ve Getz i gösteriyorum) Cevap: Bu ( Toyota Land Cruiser)
    Evet hodri meydanwww.euroncap.com oradan FAQ a girin bakalım neden araçları sınıf sınıf inceleme gereği hissetmişler, eğer kojalinski o zamanda öğrenemezse buraya Copy-Paste yapacağım adamların yazdığını altına da HECE HECE tercüme edeceğim

• quote:

quote:

dikkatli olalım

yukarıda eradnanın söylediği gayet mantıklı demiştin.şimdi onu savunmuyorsun.anlatmak istediğimi anladın demekki.sanırım yukarıdaki yazdıklarımdan kafanda soru işareti olarak bir tek 0-8 muhabbeti kaldı.güzel o zaman...ayrıca 0-8 zeka değil yaş belirten bir söylemdir.

birazcıkta insanların anlama yeteneği yerine , kendi ifade yeteneğini sorgula arkadaşım...

neyse
    ben buraya tartışmaya gelmiorum eminim sende öyle düşünüosundur...

görüşlerimizi söyledik ve olay kapandı.. herkes görceğini gördü anlıcağını anladı

uzatmayalım.. forumu ve topic i amacından saptırmayalım

• quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

quote:

minik araçların güvenlik açısından handikapı olduğu bir gerçek ama bütün minik araçların güvensiz olduğu şeklindeki genelleme yanlış.bu bakımdan testlerin hiçbir önemi yokmuş gibi konuşmak.büyük araba küçükten güvenlidir demek abesle iştigaldir.o zaman bırakalım ncapi falan hangisi daha uzun daha ağırsa o güvenlidir diyelim.yukarıdaki tempra cooper örneğini bu yüzden verdim ama anlaşılamadığı için buraya 0-8 yaşa itafen açıklama yapmak durumunda kalıyoruz.

Bende bütün küçük araçlar güvensizdir demedim yukarıda yazdığım sıralamayı okumadan direkt son mesaja cevap yazarsan böle 0-8 yaş arası muhahhbet ettiğimiz düşünmen normaldir.Ayrıca neden bu kadar sert çıkma ihtiyacı hissettin onuda anlamış değilim...

Beyler küçük araba güvensiz die bişi yok bizde kullanıyoruz küçük araba

Güvensiz olsa kimse almaz kim kelle koltukta gider ???

Ama CİVİC war minik C3 war şimdi dimi

Bana sorarsan airbag fln hikayedir millet 8-2 yazmış airbag bence SAFSATADIR

En önemli koruma aracı KEMER dir 2. olarakta ŞASİ dir

Küçük araba ŞASİ kısmından kaybeder wede bu onu güvensiz yapar bence şahsen bir C3 le kaza geçirmek istemem A6 warken

Herneyse son olrak herkez sakin olsun

Topici YARIM okumayalım SON mesajcı olmayalım birde milllete ii davranalım

Hepimiz kardeşiz

• mini ye güvenli diyen üstüne üstlük tekrarlıyorum diyen arkadaş..kaç kere bindin mini ye??kaç kere kaza geçirdin..kaç kere kazasını gördün..YOL TUTUŞ DEMEK GÜVENLİK DEMEK DEĞİLDİR..virajta savrulmuyorsa yolu kavrıyor diye bir arabaya güvenilir yorumunu yapamazsın..daha 2ay önce arkadaşım minisiyle kaza yapıp öldü...hem de hız sınırları aşmadan yapmış kazayı..araba kendiliginden alev alıp patladı ve icinde yanarak öldü..daha bircok bildiğim kazasını sayarım sana mininin...önden darbede yaşama şansın çok düşük mini de..bunu sadece ben degil caddedeki herkes sölüyo...bi düşün bakalım...neden millet direk 163bglik mini almıo da diger araçlara yönelio...şimdi dersin ki etrafta ben çok mini görüyorum ne alakası var...sen de haklısın..çünkü miniyi alan adam arabadan anlamayan adamdır..şekil olsun diye alan adamdır..

isteyene..merak edene de arkadaşımın öldügü kazanın link ini verebilirim..hadi eywallah!

• şu kazanın linkini alalım görkemkazan...ayrıca tekrar etme gereği doğdu sanırım.büyük araç küçükten güvenlidir.ancak bütün büyükler küçüklerden güvenli değildir.örneğin c3 ün aldığı puanlar ile bmw 3 serisinin puanlarını gösterelim.ayrıca linklerden yolcunun ne kadar hasar gördüğüne bakalım.

c3
    Test Scores: Front 13 (81%) Side 14 (78%) Overall 28 Pedestrian 11

bmw 3 series
    Test Scores: Front 2 (13%) Side 8 (44%) Overall 10 (29%)

c3ün adult occupant ratingi 5 üzerinden 4 yıldız iken bmw nin 5 üzerinden 1 yıldız.şöförün aldığı darbe şiddetlerine bakılırsada.bmw nin içindeki arkadaşın yaşaması imkansıza yakın.yukarıda verdiğim verilerin linklerinide veriyorum:

bmw 3 series :http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=3&id2=15
    citroen c3 :http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=1&id2=133

tekrardan yazarsam bazı arkadaşların anlamasına yardımcı olacağına inanıyorum.ufak arabalar güvenlidir gibi bir iddiam yok.tabiiki genelleme yapılırsa büyük araba daha güvenlidir.ancak burada büyük olan herzaman daha güvenlidir tabusunu yıkmak ve gerçekleri göstermek maksatlı yazıyorum.zaten öyle olsaydı euroncap a gerek yoktu.bakardık boyu uzun olan yada ağır olana olur biterdi.

• gelen kutuna bak
  • öncelikle başınız saolsun görkem.gerçekten çok üzüldüm.yalnız burada aracın çarpmasından değil çarptıktan sonra yanmasından dolayı bir ölüm gerçekleşmiş.yani az rastlanır bir olay olduğu için aracın üreticisine bir dava açılabilir diye düşünüyorum.yoksa kaportada darbeden kaynaklı bir hasar,en azından ölüme götürebilecek bir hasar gözükmüyor.

SİZCE EN GÜVENLİ KÜÇÜK OTOMOBİLLER NELER
  • pm de de yazdığım gibi arabanın ön tarafı yok...kazanın 60dan düşük süratle gerçekleştigi yazıo incelemelerde..60da ön taraf yok olduysa biraz daha yüksek süratleri siz düşünün..araç zaten pert oldu dememe gerek yok heralde..patlamasa,yanmasa da pert cıkıomus..arastırmalar da bu da yazıo..mini suanda davalık ama sembolik olarak..cünkü ailesinin paraya ihtiyacı yok...yabancı ülkelerdeki mini kazalarında da buna benzer patlamalar yaşanmış defalarca...size mininin güvensiz araç oldugunu bu kazaya bakarak sölemiorm..cok arkadasım var mini sahibi olan ve kaza geçiren...sırf şekil var diye aldıkları bu arabadan tövbe etti hepsi..sadece yol tutuş ve kalkış var arabada..gerisi hikaye...
  • quote:

Bu kaza MASLAKTA oldu

Bizim arkın arkıymış olen çoçuk hem çarptı hem yandı çoçuk

ALLAH RAHMET EĞLESİN
  • Mini Kazalarına bir örnekte burda:

Bindikleri Mini Cooper model aracın kaza yapması sonucunda hayatını kaybeden 3 kişinin aileleri, aracın üretici ve ithalatçısı firmalara 625 milyar liralık maddi–manevi tazminat davası açtı.

Geçen yıl, E–5 karayolunun Göztepe mevkiindeki Vecdi Turan Üstgeçidi’ne çarpan 34 ALA 09 plakalı Mini Cooper’ın içinde ölen araç sürücüsü Bahçeşehir Üniversitesi öğrencisi Alpaslan Armağan, üniversiteye giriş sınavlarına hazırlanan Levent Çelikdemir ve Murat Bahtiyar’ın aileleri, avukatları aracılığıyla Kadıköy 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Armağan, Çelikdemir ve Bahtiyar ailelerinin vekilleri Yarsuvat Hukuk Bürosu avukatlarının dava dilekçelerinde, “ithal edilip yeni satın alınan ve trafiğe 1 saat önce çıkan Mini Cooper BMW model aracın frenlerinin tutmaması ve araçtaki hava yastıklarının hiçbirinin açılmaması sonucunda kazanın meydana geldiği” belirtilerek, üretici BMW Bayerische Motoren Werke AG ile ithalatçı Borusan Otomotiv İthalat ve Dağıtım AŞ aleyhine 625 milyar lira tutarında maddi–manevi tazminat talep edildi. İstanbul, aa

• quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Bu kaza MASLAKTA oldu

ALLAH RAHMET EĞLESİN

evet maslakta oldu..mimar sinan 1.sınıftaydı

• abi allah rahmet eğlesin ya korkunç bir şey sen git arabaya 40 küsür para ver, ve içinde yanarak öl.. Off düşmanımın başına gelmez inşallah diyecek söz bulamıyorum ve Mini'lerden zaten iğrenirdim gittikçte nefret ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: drahte 1905

quote:

Bu kaza MASLAKTA oldu

ALLAH RAHMET EĞLESİN

yazık olmuş. allah rahmet eylesin.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.