Şimdi Ara

Sizce gelmiş geçmiş en efsane ekran kartı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
2
Favori
2.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ati 9500 pro

saç teli ve gümüş macunla 9700 pro oluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynahit

Ati 9500 pro

saç teli ve gümüş macunla 9700 pro oluyordu.

• Call of duty kenfini adam akıllı ilk tatdığım kart 9400gt benim icin efsanedir tek gecerim reisi

• fx5200 / hd3650
  • son dönemler için konuşmak gerekirse hd7970 (r280x) derim. gtx680-770 esamesi okunmazken bu kart hala güncel kartlarla birlikte test edilmekte.
  • 6850..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Voodoo 3 3000. İlk 32 bit renk hesabı yapan ekran kartı. Çıktığında diğerleri 16 bit renk hesabı yapabiliyordu. Hız olarak nvidiadan öndeydi. 3dfx glide api yi kullanıyordu. Bilindiği gibi, sfr teknolojisi bunda vardı. 4 tane gpu ile bir kareyi daha çabuk oluşturmak mümkündü(günümüzde her kare 1 gpu ile yapıldığı için akıcılık aynı olamıyor hatta kesikli görüntü oluşuyor) Yani gerçek sli olayı. Nvidia aynı anda iki geometriyi kaplayabilirken tek geometriyi yarı hızda kaplayabiliyordu. Voodoo 3 3000 ise tek geometriyi iki katı hızda kaplayabiliyordu. Bu da voodoo nun daha avantajlı olmasını sağlamıştır. Yani geometri sayısı ve tipine göre aynı da olabiliyorlardı ama genelde voodoo öndeydi. Multi-texturing diye geçiyor. Bu kartın ezdiği kart, TNT 2 oluyor. O zamanlar param "vanta" tnt 2 ye yetmişti. Yani ezdiği kartın da eziklenmiş hali Yani o zamanlar sahip olduğum "vanta" kartla yaptığım benchmarkta saniyede 1 milyon üçgen çizimi vardıysa, voodoo 3 3000 de bu 7 milyona çıkmaktaydı.

Vanta tnt 2 bugünün HD7870'ine denk geliyorsa, voodoo 3 3000 de bugünün gtx1080ti'si gibi birşeye denk geliyordur herhalde.

Tugrul_512bit kesinlikle katılıyorum.hey gidi 3dfx

İlk kez grafik kartının zevkini almışştım.acayip bir şeydi
    sene 1998-1999 arasıydı.14 yaşındaydım ilk çıktığı dün gibi hatırlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa537 -- 31 Temmuz 2016; 10:21:11 >

• 6850.

• R9 295x2

hala 4k oynatıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gtx 580 ekran kartı

• Benim favorim her zaman gt9800 dü ilk çıktığında almıştım ilk crysis deneyimimi bu kartla yapmıştım

• Geçiren diye okudum elime geçen en yüksek kart 960 benim

• geforce2 mx400,fx5200

• Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Satın aldığımda fifa ya gelen hava eteklerini hala hatırlarım yağmur damla damla yağıyordu.....Üşüyoruz reis reissss vodoooo

Yanlış hatırlamıyorsam zamanında 500 dolara yakın para verip aldiydim ama hangi modelidir tam net değilim 1999 gibi geliyor izmirde tekmar bilgisayar vardı ellerinde 1 adet geldiğinde küçücük çocuk ben bunu alacağım diye laf edince inanmamış lardi kaç yıl geçti hala o zaman ki duyguyu alamadım .

• ATI 9800 Pro der giderim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa537

quote:

Orijinalden alıntı: Tugrul_512bit

Voodoo 3 3000. İlk 32 bit renk hesabı yapan ekran kartı. Çıktığında diğerleri 16 bit renk hesabı yapabiliyordu. Hız olarak nvidiadan öndeydi. 3dfx glide api yi kullanıyordu. Bilindiği gibi, sfr teknolojisi bunda vardı. 4 tane gpu ile bir kareyi daha çabuk oluşturmak mümkündü(günümüzde her kare 1 gpu ile yapıldığı için akıcılık aynı olamıyor hatta kesikli görüntü oluşuyor) Yani gerçek sli olayı. Nvidia aynı anda iki geometriyi kaplayabilirken tek geometriyi yarı hızda kaplayabiliyordu. Voodoo 3 3000 ise tek geometriyi iki katı hızda kaplayabiliyordu. Bu da voodoo nun daha avantajlı olmasını sağlamıştır. Yani geometri sayısı ve tipine göre aynı da olabiliyorlardı ama genelde voodoo öndeydi. Multi-texturing diye geçiyor. Bu kartın ezdiği kart, TNT 2 oluyor. O zamanlar param "vanta" tnt 2 ye yetmişti. Yani ezdiği kartın da eziklenmiş hali Yani o zamanlar sahip olduğum "vanta" kartla yaptığım benchmarkta saniyede 1 milyon üçgen çizimi vardıysa, voodoo 3 3000 de bu 7 milyona çıkmaktaydı.

Vanta tnt 2 bugünün HD7870'ine denk geliyorsa, voodoo 3 3000 de bugünün gtx1080ti'si gibi birşeye denk geliyordur herhalde.

Tugrul_512bit kesinlikle katılıyorum.hey gidi 3dfx

İlk kez grafik kartının zevkini almışştım.acayip bir şeydi
    sene 1998-1999 arasıydı.14 yaşındaydım ilk çıktığı dün gibi hatırlarım.

Ben de hep vitrinlerde gördüğümde o vitrin camlarına ekmek banardım.

@Alkımm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 31 Temmuz 2016; 11:49:10 >

• Steam 2016 Haziran sonuçlarına göre en çok GTX970 kullanılıyor.

En efsane derseniz de 4850 olur.

• 8800gt

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.