Şimdi Ara

Sizce gelmiş geçmiş en efsane ekran kartı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
2
Favori
2.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• 8800gt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HD 4850
  • HD 5850 veya 8800gt .

• 7770 te var.

• Hd 4850.. Tum zamanlarin fiyat performans canavari

• 6850..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyreequel

Hd 4850.. Tum zamanlarin fiyat performans canavari

Nasıl unuttum ben onu
  • 8800gt. Ama gtx460'ın da hakkını yemeyelim. 6 yıl önce 200 dolara alıp hayvan gibi oc yapıyorduk. Kart 480'e kafa tutuyordu. Hala sürücü desteği devam ediyor. Oynatmayacağı oyun yok. Ondan sonra çıkan 6850 yalan oldu. 8800gt'ye karşı da 4850 diyeceğim ama hem çok ısınıyordu, hem de sürücü desteği patates olduğu için yazmayı uygun bulmuyorum. 4850, oynatabileceği birçok oyunu (örneğin Gta5), sürücü desteği erken sürede son bulduğu için oynatamadı. 8800gt çatır çatır oynatmaya devam etti. Şimdi de onun namını devam ettiren 460 var.

Ben 8800gt ve gtx460 der geçerim. İkisinden birini siz seçin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 31 Temmuz 2016; 1:31:14 >
  • RX480 ve HD4850
  • Voodoo 3 3000. İlk 32 bit renk hesabı yapan ekran kartı. Çıktığında diğerleri 16 bit renk hesabı yapabiliyordu. Hız olarak nvidiadan öndeydi. 3dfx glide api yi kullanıyordu. Bilindiği gibi, sfr teknolojisi voodolarda vardı. 4 tane gpu ile bir kareyi daha çabuk oluşturmak mümkündü(günümüzde her kare 1 gpu ile yapıldığı için akıcılık aynı olamıyor hatta kesikli görüntü oluşuyor) Yani gerçek sli olayı. Voodoo 2, voodo 4, voodoo 5 sli yapılabiliyorken voodoo 3 te yoktu çünkü kart herşeye yetiyordu. Kartın diğer adı "tek kartlı sli" idi çünkü voodoo 2 nin sli olanından daha hızlıydı. Nvidia aynı anda iki geometriyi kaplayabilirken tek geometriyi yarı hızda kaplayabiliyordu. Voodoo 3 3000 ise tek geometriyi iki katı hızda kaplayabiliyordu. Bu da voodoo nun daha avantajlı olmasını sağlamıştır. Yani geometri sayısı ve tipine göre aynı da olabiliyorlardı ama genelde voodoo öndeydi. Multi-texturing diye geçiyor. Bu kartın ezdiği kart, TNT 2 oluyor. O zamanlar param "vanta" tnt 2 ye yetmişti. Yani ezdiği kartın da eziklenmiş hali Yani o zamanlar sahip olduğum "vanta" kartla yaptığım benchmarkta saniyede 1 milyon üçgen çizimi vardıysa, voodoo 3 3000 de bu 7 milyona çıkmaktaydı.

Vanta tnt 2 bugünün HD7870'ine denk geliyorsa, voodoo 3 3000 de bugünün gtx1080ti'si gibi birşeye denk geliyordur herhalde. Kartın ölümünden sorumlu kişiler, glide ı paylaşmak istemeyen geliştiricileridir. Lanet olsun böyle politikaya. Belki şu anda voodoo 100 1000 kullanıyor olabilirdik ve ölçeklenebilirlik çok daha iyi olabilir, istediğimiz kartları birleştiriyor olabilirdik. Nvidia ve ati ölümden dönmüş neredeyse. Anizotropik filtreleme de eklenseydi durdurulamayacaktı. İyi boh yedin 3dfx.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 31 Temmuz 2016; 13:37:26 >

• Riva TNT 2

• Voodoo ve 9600 benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: Erreguay

Voodoo ve 9600 benim için

9600 ün pek bir esprisi yoktu
  • ar1kan kullanıcısına yanıt
    Kesime göre değişir bence. 9800 é kıyasla ucuz bir karttı f p oranıda iyiydi. Tabi gtx 460 a kıyasla espirisi olmadığı doğrudur.

• ar1kan kullanıcısına yanıt
    32mb TNT2,128MB Geforce 4 MX440,8800GT,280X...Efsane kartlar bana göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: expressimo

Kesime göre değişir bence. 9800 é kıyasla ucuz bir karttı f p oranıda iyiydi. Tabi gtx 460 a kıyasla espirisi olmadığı doğrudur.

Aynen haklısın hocam
  • Bence de 8800gt ve r9 280x. R9 280x 4gb olsaydı deli dehşet bişey olurdu. Zamaninda vapor x i 500tl ye sattım. Şimdi garantisi bitmişine 500-550 isteniyor. 8800gt ile de oynamadığım oyun kalmadı diyebilirim.

• Tabi ki 6600gt canavardı resmen

• S3 mü vardı bide 256 k rank 12 mb ram

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.