merhaba. Basliktaki gibi, sizden iPhone 5 hakkinda yorum yapmanizi istiyorum. Ozellikle kullananlar yaparsa sevinirim. Neyse, su an Nokia N97 kullaniyorum. 2010'un yazinda almistim, yaklasik 3 yil kullaniyorum. Almadan once, herkes farkli telefonlar tavsiye ediyordu, N97 alma diyorlardi ama kimseyi dinlemedim ve basta gorunusune hayran kaldigim icin israrla N97 aldim. Ilk basta iyiydi, ama sonradan hic de sandigim kadar iyi bir telefon olmadigini anladim. Git gide tahammul edilemez hal aldi. Problemleri tek tek sayaymam simdi, ama klasik N97 problemlerini bilirsiniz. Takilmalar, yavaslik, az uygulama, kotu ve de olu bir isletim sistemi, kullanissizlik ... Bu yaz Libya'dan tanidiklarimiz gelecek iPhone 5 getitrmeyi dusunuyorum, sizin iPhone 5'le ilgili sikayet ya da baska tavsiyeleriniz varsa, paylasirsaniz sevinirim. Birkac hafta oncesine kadar Samsung Galaxy Note 2 dusunuyordum, dev ekrani icin. Gozume cok hos geldi, ama N97'yi de gozume cok hos geldigi icin almistim ve sonuc berbat, bu yuzden artik gorunusten ziyade mantigi kullanmak istiyorum. Ben N97 ve oncesinde N73 Music Edition kullanmis biri olarak artik yavaslik ve takilmalardan kisaca Nokia'dan biktim. (Lumia tavsiyelerinde bulunmayin lutfen.) Yani bu telefonlardan sonra iPhone 5 bana fazlasiyla mukemmel gelecektir ama yine de danismak istedim. IPhone 5 almak sizce benim icin mantikli olur mu? Pisman olur muyum? Bu arada telefondan beklentilerim: Fotografta da videoda da guclu bir kamera (N97 kamerasindan sonra iPhone 5 tatmin eder diye dusunuyorum.), hiz ve iyi bir performans, bolca kaliteli uygulama (Ovi'den sonra AppStore cennet gibi gelir gerci.), INTERNET (internette hizli ve rahat gezinmek istiyorum, N97'den cok cektim.), kaliteli ve net bir ekran (retina ekran guzel mi?), rahat, hizli ve pratik kullanim, rahatca film ve muzik depolayabilecegim bir hafiza (iphone'a hafiza karti eklenemedigi icin ya 32 ya 64 almak gerekir sanirim?). Yardimci olursaniz sevinirim, tesekkurler.
Note 2 ve IPhone 5 arasında uzun uzun inceleme yaparak karar verebilirsiniz. IPhone 5 kullanıp Note 2'e geçen çok kullanıcı yorumu okudum ama Note 2'den IPhone 5'e geçen hiç duymamıştım ki geçen olduysa bile pişman olmuştur diye düşünüyorum çünkü Note 2'de ki pil kapasitesi global pazarda hiç bir cihazda yok.
quote:
Orijinalden alıntı: damn2u
Note 2 ve IPhone 5 arasında uzun uzun inceleme yaparak karar verebilirsiniz. IPhone 5 kullanıp Note 2'e geçen çok kullanıcı yorumu okudum ama Note 2'den IPhone 5'e geçen hiç duymamıştım ki geçen olduysa bile pişman olmuştur diye düşünüyorum çünkü Note 2'de ki pil kapasitesi global pazarda hiç bir cihazda yok.
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. ben iPhone'un, özellikle N97 gibi bir telefondan sonra, beni fazlasıyla tatmin edeceğine ve beklentilerimi karşılayacağına inanıyorum. gönlüm de iPhone'dan yana. ancak, Galaxy Note 2'yi de göz önünde bulundurmamın tek nedeni ekran büyüklüğü diyebilirim. şarj sorun değil. günde 1 kere şarj etmeyi yadırgamam, çünkü şu an N97'yi öyle kullanıyorum. ancak iPhone günde 3-4 defa şarj isterse, buna katlanamam ama o kadar olacağını sanmıyorum. birçok konuda iPhone beni kendisine çekiyor, ama tek aklıma takılan,, iPhone alırsam bir süre sonra hevesmi aldıktan sonra acaba ''keşke Galaxy Note 2 alsaydım çünkü onun ekranı daha büyük, daha güzel!'' der miyim? Diğer konularda iPhone 5 beni fazlasıyla tatmin eder, ama tek problemim ekran. ekranının büyüklüğüne dayanamayıp Galaxy Note 2 mi, yoksa ekrana fazla takmayıp diğer açılardan dolayı iPhone 5 mi alacağım bilmiyorum. :)
Bende galaxy s4 almayı düşünüyorum iPhone 4s kullandım cidden çok güzel telefon şimdi galaxy s4 ü beğendim onu alıcam ama kullanan çarkı galaxy s4 camerası nasıl iPhone 5 mi galaxy s4 mü sizce
quote:
Orijinalden alıntı: takitak0
Bende galaxy s4 almayı düşünüyorum iPhone 4s kullandım cidden çok güzel telefon şimdi galaxy s4 ü beğendim onu alıcam ama kullanan çarkı galaxy s4 camerası nasıl iPhone 5 mi galaxy s4 mü sizce
Seçiminiz Samsung olacaksa ve acil değilse Note 3 bekleyin.
quote:
Orijinalden alıntı: shrek97
Yoğun kullanım yapan biriyseniz Note 2 dışında ki neredeyse tüm cihazlar günde bir'den fazla şarj'a ihtiyaç duyuyorlar, IPhone dahil.
quote:
Orijinalden alıntı: Senbonzaku®a
quote:
Yoğun kullanım yapan biriyseniz Note 2 dışında ki neredeyse tüm cihazlar günde bir'den fazla şarj'a ihtiyaç duyuyorlar, IPhone dahil.
zaten hangi telefon olursa olsun, ilk aldigimda ilk birkac hafta, gunde 2-3 defa sarja ihtiyac duyar elimden dusurmeyecegim icin. :) ama daha sonra gunluk kullanimda gunde bir defa sarji gececegini pek sanmiyorum cunku su an N97'yi de kismen yogun kullaniyorum ve sarji yetiyor. iPhone'unda bu kullanimda gunde 1 kere yetecegini dusunuyorum. bir de sarj sureleri.. bu konu hakkinda bir bilginiz var mi? yani iPhone'larin kisa surede sarj oldugunu duydum mesela ne ortalama ne kadar suruyor?
quote:
Orijinalden alıntı: serkanss
Seçiminiz Samsung olacaksa ve acil değilse Note 3 bekleyin.
secimim acil, bu yaz getirtmem gerekiyor o yuzden cikacak telefonlari malesef bekleyemem. bir de, daha tam kesin degil ama secimim iPhone olacak gibi gorunuyor. ;)
quote:
Ekran açık kalma süresi 4 saati bile görmeyecektir, şarj süresi 2-3 saat. Batarya konusunda sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir fakat siz heves etmişsiniz pişman olsanızda yapacak bir şey yok, hayırlı olsun.
quote:
quote:
Ekran açık kalma süresi 4 saati bile görmeyecektir, şarj süresi 2-3 saat. Batarya konusunda sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir fakat siz heves etmişsiniz pişman olsanızda yapacak bir şey yok, hayırlı olsun.
ancak,, az önce kuzenimle konuştum (Galaxy Note 2 kullanıyor.). bana, ''sen de benim gibi sürekli kullanıyorsun telefonunu, bu yüzden Note 2'nin şarjı da yetmez. günde 2 kere falan şarj ediyorum anca yetiyor. keşke biri bana önceden söyleseydi de farklı bir model alsaydım. telefonumdan her açıdan çok memnunum ancak şarj problemim var, yetmiyor.'' dedi. yani, iPhone'ların şarjının az yettiğini biliyorum, ama Note 2 de günde en az 1-2 şarj istiyormuş yani pek bir fark yok. hem şarj hem ekran iyi diye düşünüp Galaxy Note 2 alırsam pişman olacağım gibi bir his var içimde. sanırım iPhone 5 alıcam, hayırlısı.. :)
quote:
Alt linkte ki ürünü kargo dahil 55 TL'den almıştım, elimde iki adet batarya var, şehir dışında pc olmadığında yoğun kullanıyorum telefonu, ekran açık kalma süresi 6-8 saat civarı + batarya ile hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Malum diğer cihazların 2,5 ile 4 saat ekran açık kalma süreleri varken Note 2 çok çok iyi durumda bana göre. Sık cihaz değiştiren birisi olarak Note 2 kadar tatmin eden bir ürünle karşılaşmadım. Bir de belirtilmesi gereken bir konu Note 2 şarj konusunda 1-1.5 saat arasında şarj oluyor, ki bu bana çok hızlı geldi.
Alt linkte ki ürünü kargo dahil 55 TL'den almıştım, elimde iki adet batarya var, şehir dışında pc olmadığında yoğun kullanıyorum telefonu, ekran açık kalma süresi 6-8 saat civarı + batarya ile hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Malum diğer cihazların 2,5 ile 4 saat ekran açık kalma süreleri varken Note 2 çok çok iyi durumda bana göre. Sık cihaz değiştiren birisi olarak Note 2 kadar tatmin eden bir ürünle karşılaşmadım. Bir de belirtilmesi gereken bir konu Note 2 şarj konusunda 1-1.5 saat arasında şarj oluyor, ki bu bana çok hızlı geldi.
Bir ip5 kulanıcısı olark tafsiye ediyorum gerek hız gerek uygulamlar gerek dizany heraçıdan seni memnuleder Hele n97 den ip5 geçmek katırdan inip F 16 bin mekgibi gelecek sana :)
quote:
Orijinalden alıntı: sagy
quote:
quote:
quote:
Bir ip5 kulanıcısı olark tafsiye ediyorum gerek hız gerek uygulamlar gerek dizany heraçıdan seni memnuleder Hele n97 den ip5 geçmek katırdan inip F 16 bin mekgibi gelecek sana :)
bir şey daha soracaktım. iPhone 5'te, iPhone 5'in kendi orijinal klavyesini, telefonun dilini değiştirmeden kiril alfabesine çevirme şansım var mı? Kirile kesinlikle ihtiyacım var, çeşitli klavye uygulamalarıyla bu mümkün, ancak o klavyeler pek kullanışlı olmuyor, sevmiyorum. iPhone'un kendi klavyesini kiril yapabilir miyim? [telefonun dili İngilizce olarak kalacak, sadece klavye.]
S4 almalısın bence
quote:
Orijinalden alıntı: GoGear2
S4 almalısın bence
tesekkur ederim ama daha once aciklamistim, aklimdaki iki telefondan baska model istemiyorum.. :)
quote:
quote:
quote:
quote:
iPhone 5'in sarj durumu nasil? gunde 1 kere sarj yetiyor mu? ben su anki teelefonujmu da her gun gunde 1 kere sarj ederek kullaniyorum, iPhone'un da boyle olmasini isterim.. Gunde 2-3 defa sarj gerektirirse uzulurum.. (Ilk haftalardan sonra daha seyrek kullanirim, oyun falan oynamam yalniz internete girerim ve de fotograf falan cekerim.)
quote:
Orijinalden alıntı: Zigore
quote:
quote:
quote:
quote:
iPhone 5'in sarj durumu nasil? gunde 1 kere sarj yetiyor mu? ben su anki teelefonujmu da her gun gunde 1 kere sarj ederek kullaniyorum, iPhone'un da boyle olmasini isterim.. Gunde 2-3 defa sarj gerektirirse uzulurum.. (Ilk haftalardan sonra daha seyrek kullanirim, oyun falan oynamam yalniz internete girerim ve de fotograf falan cekerim.)
Alıntıları Göster
Arkadaşlar! yutdışından gelen telefonlarla ilgili çeşitli problemler duydum, byük ihtimalle yurtdışından getirtme iptal. Türkiye'den alacağım, ancak iPhone'a 3000 lira vermem. bu yüzden iPhone'dan biraz koptum, S4'ü araştırmaya başaldım birkaç gündür, çok hoşuma gitti.. bazılarınız zaten S4 al demiştiniz, ama ısrarla iPhone 5 veya Note 2 arasında kalmıştım, ama S4 aslında ikisinden de iyi gibi duruyor. henüz pek bir bilgim yok, sizce nasıl bir telefon? kasma, takılma vb. problemler var mı? İnterneti iPhone kadar iyi mi? (hız, akıcılık, pratiklik..) Ayrıca, kamerası MegaPixel olarak üstün ama, genel anlamda iyi mi? Bilgilendirirseniz, sevinirim, teşekkürler..