Şimdi Ara

Sizce memurluk kölelik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Askerlik ve polislikten bahsediyorum. İkisine de hevesim vardı fakat sırf devletin kölesi gibi kullanıldıkları için iki mesleği de seçmedim.

Mesela askerlikte habersiz garnizon dışına çıkamama ( Mesela a ilçesinde oturuyorsam, komutanlardan izin almadan o ilçenin 1 metre dışına çıkamazsın)

Saç, sakal uzatamama. 15 sene boyunca istifa edememe, yılda çok az izin. Bunların dışında bir trafik kavgasına karışsanız anında savunmanızı alırlar sicilinize işlenir, aldığınız tüm trafik cezalarından Alay komutanlığının haberi olur. Yurt dışına çıkmak bin bir dert. Değişik ideolojilere sahipseniz ve bu duyulursa hemen fişlenirsiniz ve artık hayatınız zehir olmuş demektir.

Üstleriniz sizi oyuncağı gibi kullanabilir, ve siz bunların hepsine emredersiniz komutanım demek zorundasınız; aksi taktirde kendinizi askeri mahkemede bulursunuz.

Polislikte hemen hemen aynı ama biraz daha serbest diyebilirim askerliğe göre.

Yani ben hep subay olmak isterdim ama resmen maaşlı köle olmamak için bu isteğimden vazgeçmiştim.

Allah devlet memurlarına sabır versin.

• Bu düzenin yapı taşı kölelerdir. Düzen değişmeden kölelik sona eremez.
  • köyün birinde mutlu tasasız bir şekilde yaşamadığın sürece her türlü kölesin kafaya takma yani farketmiyor hangi mesleğe mensup olduğun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: harahetta

köyün birinde mutlu tasasız bir şekilde yaşamadığın sürece her türlü kölesin kafaya takma yani farketmiyor hangi mesleğe mensup olduğun.

Sevdiğin bir işi yapıyorsan öyle olmuyor ama.
  • Hayır.

Konu kilit üye ban

İyi forumlar.

--------------------------

DuanLa doqmadıq BadduanLa öLeLim qüzeLim.

C*

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memur olursan ne.uzarsin ne.kisalirsin hep ayni.olursun sadece kademe.yukselir sonra o kademede durursun.

ticarette belki cook iyi olursun belki batarsin. ben riskli isi sevmem bu yuzden memur olurdum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

quote:

köyün birinde mutlu tasasız bir şekilde yaşamadığın sürece her türlü kölesin kafaya takma yani farketmiyor hangi mesleğe mensup olduğun.

sevdiğimiz işi yaparsak bunu dert etmemize gerek kalmaz.

şu askerlik konusunda da:askerlik maalesef ki disiplin,itaat işidir.vatan millet sakarya diye gaz verirler ama savaştığın yoktur komutana çay getirirsin.köleliği iliklerine kadar hissedersin fakat askerliği kafaya koyduysan bence vazgeçme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harahetta -- 9 Kasım 2014; 13:37:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite mi Askerlik mi ?
    7 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Akademisyenlik mi? Doktorluk mu?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ay Karanlık

quote:

sevdiğimiz işi yaparsak bunu dert etmemize gerek kalmaz.

şu askerlik konusunda da:askerlik maalesef ki disiplin,itaat işidir.vatan millet sakarya diye gaz verirler ama savaştığın yoktur komutana çay getirirsin.köleliği iliklerine kadar hissedersin fakat askerliği kafaya koyduysan bence vazgeçme

Ben o yaşı geçtim zaten, vazgeçmemin sebebi de buydu.

• Sadece askerlik ve polislik için geçerli değil bu durum, sadece daha bariz. Hiyerarşi olan her yerde vardır kölelik. Normal memur da olsan bu böyledir.
    Kendi işini kurarsın, kendinin kölesi olursun mesela. Her gün işe gidip, ilgilenmen gerekir. Ve yapmadığın zaman, cezadan ve zarardan önce vicdan azabı çekersin.
    Özel sektör de çalışırsın, amirlerin, üstlerin, patronun vs işleri ile uğraşırsın.
    Dünyanın bir nevi kanunu bu kölelik.
  • Bence koleliktir askerlik cidden cok cok zor is yazdiklarinin yaninda birde mecburi 2 yilda 1 yer degistiriyorsun hic bir duzenin yok. Kendini gectim ailene yazik oluyor.

• Mecbur devlete köle olacaksın. Dünyanın her yerinde bu böyledir. Ama zengin bi ailenin çocuğu olarak dogsaydin köle olmazdin. Birazda şans meselesi zengin doğup zengin yaşamak.

• Şu düzende polislik ve askerlik zor avrupa amerika gibi bi yerde olsa iyi ama türkiye de bu meslekler gerçekten zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SejanRuby

Sadece askerlik ve polislik için geçerli değil bu durum, sadece daha bariz. Hiyerarşi olan her yerde vardır kölelik. Normal memur da olsan bu böyledir.
    Kendi işini kurarsın, kendinin kölesi olursun mesela. Her gün işe gidip, ilgilenmen gerekir. Ve yapmadığın zaman, cezadan ve zarardan önce vicdan azabı çekersin.
    Özel sektör de çalışırsın, amirlerin, üstlerin, patronun vs işleri ile uğraşırsın.
    Dünyanın bir nevi kanunu bu kölelik.

tam da anlatmak istediğim buydu.eline sağlık
  • Memur olup her ayın 15inde düzenli eksiksiz maaşımı almak, işten çıkarılma korkusu olmadan çalışmak,günlük çalışma saatin 8i geçmeden çalışmak geçse bile mesai ücreti almak varken özel sektörde neden zulüm çekeyim ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Busra8

Memur olup her ayın 15inde düzenli eksiksiz maaşımı almak, işten çıkarılma korkusu olmadan çalışmak,günlük çalışma saatin 8i geçmeden çalışmak geçse bile mesai ücreti almak varken özel sektörde neden zulüm çekeyim ki

Sonra Hakkari'ye tayinin çıktığı zaman ağlama ama
  • Eskiden ne güzeldi fetocum milleti sınavsız polis yapiyordu

• Keşke olsak

• quote:

Memur olup her ayın 15inde düzenli eksiksiz maaşımı almak, işten çıkarılma korkusu olmadan çalışmak,günlük çalışma saatin 8i geçmeden çalışmak geçse bile mesai ücreti almak varken özel sektörde neden zulüm çekeyim ki

amirin düzenleyeceği en ufak bir şikayet ile liseli öğrenci gibi kınama almak, ceza almak, müdürün ne derse harfiyen yapmak, başka hiç bir işle resmi şekilde uğraşamamak, devletin direttiği saçma kanunlarla halkın arasındaki geçişi sağlaman, sürekli kavga gürültü içinde olman, devletin belirlediği saçma sapan kılık kıyafet saç sakal kurallarına uymak zorunda olman, aldığın maaşı 40 yere bölsen 41. deliği kapatamamak vs vs...

• quote:

Orijinalden alıntı: SejanRuby

quote:

amirin düzenleyeceği en ufak bir şikayet ile liseli öğrenci gibi kınama almak, ceza almak, müdürün ne derse harfiyen yapmak, başka hiç bir işle resmi şekilde uğraşamamak, devletin direttiği saçma kanunlarla halkın arasındaki geçişi sağlaman, sürekli kavga gürültü içinde olman, devletin belirlediği saçma sapan kılık kıyafet saç sakal kurallarına uymak zorunda olman, aldığın maaşı 40 yere bölsen 41. deliği kapatamamak vs vs...

bence bunlar zor bir şey değil

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Modern Kölelik..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.