Şimdi Ara

Sizce Optimizesi İyi Ve Kötü Olan Oyunlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ats100

quote:

Orijinalden alıntı: BaranBolat1

quote:

Orijinalden alıntı: Neo_123

En iyi optimize = Crysis serisi
    En kötü optimize = Gta serisi,gta 4'ün konusunu açmayayım hiç.

crysis 3 iyi optimize mi ? bence değil ama gta konusunda haklısınız konsoldan port ve kötü bi porttu yani

Hocam Crysis 3 oldukça iyi optimize edilmiş bir oyun. Adamlar grafiklerin çıtasını ciddi derecede yükseltmiş. Siz hala gidipte vay efendim 8X SMAA açayım hepsini very high alayım derseniz herhalde oyun kasacak. Crysis 3 teki medium ayarını en son grafik yapsalardı müthiş optimize edilmiş diyecektiniz.

Kısacası kartınıza göre ayar çekin, gereksiz efektleri açıpta bu oyun kasıyor diye ağlamayın.

Benim oynadığım en berbat optimizesi olan oyunlar: Most Wanted 2012, Empire Earth 3, GTA 4

Acaba ben neden aa'yı 8x'e getiremiyorum? Daha iyi kart vardı da biz mi almadık?

• quote:

Orijinalden alıntı: azsussan

quote:

Orijinalden alıntı: ats100

quote:

Orijinalden alıntı: BaranBolat1

quote:

Orijinalden alıntı: Neo_123

En iyi optimize = Crysis serisi
    En kötü optimize = Gta serisi,gta 4'ün konusunu açmayayım hiç.

crysis 3 iyi optimize mi ? bence değil ama gta konusunda haklısınız konsoldan port ve kötü bi porttu yani

Hocam Crysis 3 oldukça iyi optimize edilmiş bir oyun. Adamlar grafiklerin çıtasını ciddi derecede yükseltmiş. Siz hala gidipte vay efendim 8X SMAA açayım hepsini very high alayım derseniz herhalde oyun kasacak. Crysis 3 teki medium ayarını en son grafik yapsalardı müthiş optimize edilmiş diyecektiniz.

Kısacası kartınıza göre ayar çekin, gereksiz efektleri açıpta bu oyun kasıyor diye ağlamayın.

Benim oynadığım en berbat optimizesi olan oyunlar: Most Wanted 2012, Empire Earth 3, GTA 4

Acaba ben neden aa'yı 8x'e getiremiyorum? Daha iyi kart vardı da biz mi almadık?

Hocam Adamlar 32X koysa 32x mi yapmak isteyecektiniz? FXAA bile gayet yeterli.

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    Sonunda iyi bir cümle görebildim
  • Hocam bence crysis 3 ün optimizesi kötü yani dx11 istemesi gtx 680 le bile 20 fps gören arkadaslarım var yani oyun sadece kart aldırmak para baymak için bana göre
  • quote:

Orijinalden alıntı: bulls23

Hocam bence crysis 3 ün optimizesi kötü yani dx11 istemesi gtx 680 le bile 20 fps gören arkadaslarım var yani oyun sadece kart aldırmak para baymak için bana göre

Hocam yukarda anlattım olayı. DX11 konusunda cidden çok haklısınız kart sattırmak için ama optimize gayet normal.
  • EN KÖTÜ OPTİMİZE : GTA IV İMZAMDAKİ SİSTEMLE BİLE OYNUYAMIYORUM ORJİNAL OLDUĞU HALDE

EN İYİ OPTİMİZE : MAX PAYNE 3 - BF3- MW3 -
  • Kasan oyun görmedim hiç, takır takır açıyor benim ki hepsini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • online oyun olarak tabiki dünyanın en kötü optimizesi kötü olan oyun TERA'dır
  • Optimizesi en kötü oyun Rome II dir.Dahası yoktur.
  • GTA 4
  • COD serisi 1996* yılında geliştirilen Quake oyun moturunu kullanıyor. Yıllardır cilalayarak önümüze seriyorlar. Haliyle COD serisi sistemleri çok fazla yormuyor.
    Bu bağlamda ele alındığında kendisi için "Sistem Dostu" diyebiliriz.
    BF3 serisi Frostbite 2 oyun motorunu kullanıyor. Kendini geliştiren ve bu gelişmeleri COD serisi gibi, grafikleri cilalayarak değil; radikal anlamda oyunun bütün atmosferini değiştirerek yapıyor.
    Buna rağmen BF3 bir çok sistemde çalışabiliyor. Kessinlikle Hem kullanıcı hem de sistem dostu bir oyundur BF serisi.

Oynadığım diğer oyun Max payne 3'tü. Grafik olarak oldukça kaliteli grafikler gördüğümü belirtmek isterim. Vsync açıp sabit 60 fps ile oynadım. Oyun yağ gibi akıyordu.
    Optimizesi iyi bir oyundur Max Payne.

Metro Last Light oynadım. Grafik olarak üstteki oyunların hepsinden çok daha kaliteli grafiklerinin olduğu bir gerçek.
    Fakat oyunda msaa açtığım zamanlar ortalama 45 olan FPS değerleri 25'lere çöküyordu. Hemenden kapatıyordum :D Köşe yumuşatma açılmadığı zamanlar optimizasyonu için "eh fena değil işte;ama daha iyi olabilirdi" diyorsunuz kendisi için.

Crysis 2 optimizasyon olarak,crysis serisi oyun içerisinde bana göre en iyisiydi. Grafikler çok güzeldi. Oyun da tıkır tıkır işliyordu.
    Crysis 3 ise grafik olarak daha güzeldi, evet; fakat gözleri yoran bir grafik kullanılmıştı. Ben çoğu zaman düşmanları seçemiyordum. Oyunda interaktif olarak hareket eden bir sürü obje olduğu için dikkatinizi toplayamıyorsunuz. Bu da gözlerinizi yoruyor. Optimazsyonu kötü, daha iyi olabilirdi. Buna da şükür diyelim.
    Crysis 3 için söylemek istediğim bir nokta daha var. Cryrsis 3'teki 40 FPS'de oyun yağ gibi akıyor. Öyle bir izlenim uyandırıyor sizde. 35'teki FPS'yi 50 gibi algılıyorsunuz. Bu iyi bir şey.
    Fakat BF3 Multide FPS 40'ın altına düşünce insan oyunda bazı şeylerin "ters" gittiğini hissedebiliyor,akıcılık bozulabiliyor.

Edit: Düzeltme
    *: Tarihten emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Propecia -- 6 Eylül 2013; 9:37:03 >

• Bordo38 B kullanıcısına yanıt
    Bütün mmorpgler ekran kartını gerektiği şekilde kullanamaz bunun sebebi dinamik dünyanın yapısı gereği hareket eden obje, karakter ve npc sayısının çok fazla olmasıdır. Bu sebeple işlemci mmorpglerde çok daha önemlidir.

Tera'yı beta ve ilk çıktığı dönemde deneyen biri olarak kötü bir optimizasyona sahip diyemeyeceğim. Tek derdi mmorpg olması sebebiyle iyi bir işlemciye ihtiyaç duyması. Bu demek değildir ki iyi işlemci bile constant 60+fps verecek. Kalabalık alanlarda yukarıda belirttiğim sebeplerden ötürü fps yine düşecektir.

En iyi optimizasyon: BF3

En kötü: Crysis 3. (Liste o kadar uzun ki kimi tahta oturtsam diye karar veremedim. Crysis 3'ü oyundan ziyade benchmark olarak görsem de bu ünvanı en çok hakeden oyun oldu.)
  • Crysis 3 vs Splinter cell blacklist gayet iyi optimizeli bence adam 8x smaa açamaıyorum diyor ama bilmiyor ki o oyunun mediumdaki grafiği bile bf3 ultrasından kat kat daha güzel..Crysis 3 ü medium+2x smaa ile 1080p sıfır kasma ile bitirdim grafikler mükkemmeldi
    açabildiğimiz ayarlara değilde aldığımız grafiklere odaklansak güzel olacak...
  • Haklısınız ama çoğu kişi için hüsran olduğu için millet böyle değerlendiriyor
  • Point Blank

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • team fortress 2 deki optimize sorununu hiç bi oyunda yaşamadım vsync açtın mı 30 fps ye düşüyor
  • Dead spacede vsync açtınmı 30 fps oluyo ondada
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedi bedri

quote:

Orijinalden alıntı: bulls23

Merhaba konudan da anlaşılacağı gibi bir çoğumuz bu dertten yanarız bence optimizesi en kötü oyun şu şekilde : GTA4-L.a noire-Metro 2033-Ac3-Crysis 3
    Sizin görüşleriniz nasıl ?

Yılın optimizasyon ödülü: BF3
    Yılın optimizasyon özürlüsü: Crysis 3

Fraps değeri ölçmek için mutlaka Bf3 kullanılmalıdır. En gerçek değerleri o verir çünkü tüm grafik seçenekleri sağlam ve oturaklı.

Yılın optimizasyon özürlüsü kesinlikle rome 2 :D

GPu kullanımı %40 Cpu kullanımı %35

FPS 15.

• Hocam bi soru sorayım sizce The Amazing Spider-Man Amd Kartlarda optimize problemli değilmi bende çok kastıda
  • kimse rage i yazmamış ilginç
    batman arkham city de kötüydü ani düşüşler çok oluyordu.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.