2021 yazın mezun olduktan 10 gün sonra bi firmadan kabul aldım çeşitli aşamaları geçerek, çok güzel dimi? Beni en işe yaramaz birime verdiler, belki yeni girdiğim için ilerde sorumluluğum artar daha nitelikli görevler verilir düşüncesiyle ve iş bulmak zor kıpraşmayım diye ses etmedim ama anladım ki birimin görev tanımı işe yaramaz, bir şey katmayan bir yer. 2022 ilkbaharında departman değiştirmek istedim. İzin vermediler. 2022 yazında 1 senem dolacakken canımı bezdirmeye başladılar, hibrit çalışıyorduk, evimin karşı yakada olduğunu bilmelerine rağmen her gün geleceksin dediler, 1 senem dolarken departman müdürü yanına çağırıp senle devam edip etmemek arasında kaldık falan dedi. Anladım ki orada bir geleceğim yok. Biraz daha istekli gözükeyim farklı bir iş bulana kadar dedim, sesleri kesildi zaten sanıyorum ki her şey yolunda. İlanlar da sürekli açılmıyor. Yeni yılda açılacak. Öyle hemen güzel bir işe sıçrayamazdım. Neyse 2023 oldu, müdür yardımcım değişti, memnun musun farklı departmana geçmek ister misin falan dedi. Olur burada yeteri kadar çalıştım farklı yere geçmek isterim falan dedim. Diğer departmanlardaki insanlara ulaşıp durumu anlattım, birkaç tanesi gel tanışalım işi anlatırız boş yerimiz var falan dedi, bazılarıyla sadece yazışma üzerinden ilerledi. Görüşmeler de iyi geçmişti, hatta bir görüşmeden kalkarken oranın müdürü sordu, nasıl sence aradığını bulabilecek misin falan dedi. Tüm bu departmanlar başta eleman açığımız var demesine rağmen, aradan vakit geçtikten sonra akıbeti sorduğumda meğersem eleman açığımız yokmuş yazdı. Nedeni açık, yöneticilerim engelledi. Bu olaylardan birkaç hafta sonra da performans görüşmesi için çağırdılar, 2 3 hatama takılıp kalmışlar ki aylardır sadece 2 3 yerde hatam oldu onları da düzeltmek için haftasonumu verip çalıştım ve iş hallolmuştu. Daha sonra ik savunmamı istedi. Öne sürdükleri o şeylere bam bam geçiren gerçeklerden ibaret bir savunma hazırladım altta kalmamak için. Tabi bu savunma istenmesi yasal bir zorunluluk olduğu için formaliteden istemişlerdi. Sonuç olumsuz dediler. İkale teklifi yaptım kabul ettiler çünkü onlar da biliyordu işe iade davası açsam kazanacağımı, fesih son çare ilkesi vardır ve benim savunmam istenmeden hatta performans görüşmesinden önce bile farklı departmanlara geçme isteğimin kaydı kuydu vardı. İş görüşmelerinde bu sefer, sektörde öncü firmalardan biri olduğu için, istifa ettiğime kimse inanmıyor. Bunlar yeni mezun programları. O konunun üzerinde durulmayan iş görüşmeleri de tecrübeli arayan ilanlar, onlarda da genelde şu oluyor, departman altında farklı birimler var ve departman ismiyle iş ilanı açtıkları için başvuruyorum, çağırıyorlar, anlatıyorum ne iş yaptığımı, ha diyorlar biz aslında diğer birimlerdeki tecrübeli elemanları arıyorduk diyorlar. Adamlara kızamıyorum çünkü zaten parlak olmayan bir departmandaydım, üstüne oranın da en boş birimi. Abartmıyorum firmadaki en boş birim olabilir. E diyeceksin neden istifa etmedin daha önceden. Onmilyonlarca dolar kar elde ediyorlardı ve verdikleri maaş dandirikten startuplarınkinden bile daha düşüktü 2021 ve 2022'de, elim ilk defa para gördüğü için borca batmıştım istesem de istifa edemezdim. Bu gerçeğe rağmen 2022'de birim müdürü aldığın maaşın hakkını ver muhabbeti yapıyordu. Bekar bir çalışanın yaşama maliyeti sınırında maaş veriyorlardı. 2023'de baktılar millet istifa ediyor maaşları ipe ipe yükselttiler. Tazminatı da ona göre aldım neyse ki. O firmaya girerken çok sevinmiştim. Olumsuz sonuçlansa idi belki daha iyi olacaktı. Siz siz olun hiçbir firmanın hayatınızı böyle mahvetmesine izin vermeyin. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man In The Wılderness -- 5 Temmuz 2023; 20:2:32 > |
Bildirim