Şimdi Ara

SİZİ EN ÇOK PİŞMAN EDEN ARABA HANGİSİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
2
Favori
8.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alırken nasıl satarım kaça satarım derdine düşmediğim için hiçbiri
  • Tata Marina 2009 yılında sıfır aldım 3 sende 70 k bindim bakımları hiç aksatmadım ama sonrasında bir yeri yaptırdım öteki taraf bozuldu 3 yaşında bu kadar sorun çıkartan başka bir araç olamaz mümkün değil gerçi pek parça sorunu yoktu ve ucuzdu da ama çok can sıktı
  • John Shepard kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de gözüm bu aralar compasslara kayıyor ama siz ne gibi problemler yaşadınız? Tavsiye etmez misiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

2009 Opel Insignia.

Lanet gitsin öyle arabaya Elektronik arızasından 3 kez servise gittim. Otomatik vitesi tork konvertörlü olmasına rağmen titretip duruyordu. Arıza lambaları bitmek bilmedi. Şehir içi yakıt 11-12 litre. Turbo benzinli olmasına rağmen.

Sattım kurtuldum arkadaş

2009 model Insignia benzinlide otomatik şanzıman mı varmış? İlginç

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

Öncelikle araba çok şık(bence), aksesuar fena değil elektrik ayarlı sürücü koltuğu, geri görüş kamerası, dvdli müzik sistemi(çözünürlük qvga ama, düşük yani), sesli komut vs vs ama far ve yağmur sensörü olmaması eksiklik. En üst donanımda bile yok malesef.

Aracın sorunlarından bahsedeceğim ama öncelikle önemli bir eksisinden bahsedeyim, yakıt sarfiyatı. Sıkışık trafikte içiyor resmen, 15 -16 litre çok rahat sıkışık trafikte. Bir ara bir depoyla 250 km gidebiliyordum, o derece.

Gelelim sorunlara;

En büyük sorun servislerin sorunu çözememesi aslında.

Arabayı aldım, showroom dan çıkarttım, daha bir kaç km gittim, araba 70 den sonra inanılmaz rüzgar sesi alıyor. Sunroof u yada camı açıyorum bu sefer 60 dan falan başlıyor. Dedim bu işte bir iş var. Sesi, takip ettim ön camın köşesi, sunroof u açınca vakum yapıyor daha erken başlıyor rüzgar sesi. Hemen gittim servise, bu arabada normal dediler. Ya dedim olur mu öyle şey bak bu hızda şöyle oluyor, camı açınca öblye oluyor. Yok efendim aerodinamisi ile ilgiliymiş. Neyse dedim Birmot çözemeyecek, doğru master servise. Onlar çözdü, meğer ön camın köşesinde silikon sıkılmamış. Genelde fabrikada silikon bitip de yeni takarken dikkat edilmesi gerkirmiş buna, amerikalı işçi kardeşim etmemiş. Neyse çözdük dedik.

Aradan zaman geçti, araba giderken vik vik vik vik diye bir ses musallat oldu. Ya nerdeyse tüm servislere gittim İstanbul'daki, çözemediler. Sonra iki yattı araba, ne yaptılar kendileri de bilmiyor ama ses gitti.

Sonra dikkatimi motorun çalışma şekli çekti, soğukken motor araba P de veya N de iken baya sarsıntılı çalışıyordu. Aklıma takıldı bu ne diye, normalde bu kadar sorun çıkarmasa üstünde durmazdım, dikkatimi çekmezdi belki, ama dinlemeye başlayınca arabayı ben de bulmaya başladım. Aldım gittim servise, arkadaş neler neler, yok yazılım güncellediler, yok ateşleme bilmemnesini dğeiştirdiler, olmadı bir türlü, öyle ki ismi lazım değil bir servis cevap bile vermemeye başladı çözemeyince, sonra gittim aldığım showroom a oradan bir arabayı denemek istediğimi söyledim, çalıştırdım baktım aynı. Başka bir gün bir araba denk geldi otoparkta, rica ettim ona da baktım o da aynı, meğer motorun karakteri böyleymiş.

Sonra ön takımdan gelen bir "TAK" sesi musallat oldu. Trafikte kalınca, durk kalkta, TAK diye bir ses geliyor ön taraftan, ama çok yüksek bir ses. Gaza basıyorum, trafik duruyor TAK, gidiyorum az, durunca TAK. Servisler tabiki çözemedi yine, anlamadılar bile sebebini, Çiftçilere gittim, salıncak malıncak değiştirdiler, garantiden tabi, yok olmadı. Sonra ön frenleri söküp temizlediler, ses gitti. Yaklaşık 12 ay böyle sessiz kaldıktan sonra yine başladı, yine temizlettim ses gitti. sanırım kronik.

Ama bunlar artık bana yetmişti. Ben de sattım gitti. Hayatım boyunca ilk defa bir arabamı sattığım için mutlu oldum yemin ederim. Çünkü piyasası da dar bu arabanın, 2000 motor olduğundan.

İşte böyle bir hikaye.

• n a v y_35 N kullanıcısına yanıt
    Çok pardon dizel.
    Yakıt naparsak yapalım düşmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 17 Kasım 2017; 18:19:56 >
  • tasshelhoff kullanıcısına yanıt
    Kronik sorundan bahsediyorlar o araçta. Ancak 6 ileri 110 bg dizel vardı. Çekişi ve yol tutuşu çok güzeldi. İçi de epey ferah

• skoda forman/favorit, lada vega 1.5/8v ...
    hararet, hararet ...
    conta yakma, conta yakma ...
    elektrik-elektronik arızaları, elektrik-elektronik arızaları ...
    her yerde ustası yok, her yerde ustası yok ...
    fazla müşterisi yok, fazla müşterisi yok ...
    daha yazayım mı, daha yazayım mı ...
    ...
  • 2001 skoda fabia. Beni yolda bırakmıştı, bir türlü hararet sorunu çözülmedi arabanın, binmeye korkar olmuştum sattım kurtuldum :)

• 2015 model Honda Civic

Her gören kapışmak istiyor, bunların yüzüne çok yakıyorum ve sakin sürüş yapamıyorum.. Kaza bile yaptırdılar.. Kaza olayı beni çok üzdü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skandalek -- 17 Kasım 2017; 19:41:31 >
  • Peugeot 206 - fren yok. Ön arka ağırlık dengesi çok feci. 50 km ile bile kuru asfaltta arkası atabiliyordu.

• 2009 520d aracım vardı..Birgün ağız tadıyla binemedim,sırf masraf..Her seferinde de ağır masraf açıyordu..Turbosu,şanzıman türbünü ıvırı zıvırı bitmiyordu..Kronik zincir belası var zaten o motorda,ordan baya masraf açmıştı..Olduk olmadık yerde herhangi bir farı bozuluyordu beyin arıza veriyordu yani neresini yapsam başka yeri başlıyordu..Son cıkanlarda düzeltildi diyorlar ama 2.el dizel BMW ye aman bulasmayın derim..

• C4 VTR. Çok sanayiye gittik ama ben sattığımız için pişmanım. O donanım zevk o fiyata başka arabada yok. Hatta tasarım olarak çoğu yeni ve lüks arabadan çok daha güzel ve özgün hem içi hem dışı. Şimdiki tıkır tıkır gidiyor ama zevk alamadıktan sonra pek bi anlamı yok benim için. Kısacası tuhaf ama onu satıp bunu aldığım için pişmanım ben

• quote:

Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE

Opel astra.

Ağırdı, çok yakip hiç gitmiyordu.

Astra H 1.3 CDTI mi hocam ;)

• Hyundai Getz

• quote:

Orijinalden alıntı: Skandalek

2015 model Honda Civic

Her gören kapışmak istiyor, bunların yüzüne çok yakıyorum ve sakin sürüş yapamıyorum.. Kaza bile yaptırdılar.. Kaza olayı beni çok üzdü..

Tersten okumaya başladım her gören kapışmak istiyor diyince alfa falan sandım. Civic görünce bi gülme geldi ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: MyWorldLife

2009 Opel Insignia.

Lanet gitsin öyle arabaya Elektronik arızasından 3 kez servise gittim. Otomatik vitesi tork konvertörlü olmasına rağmen titretip duruyordu. Arıza lambaları bitmek bilmedi. Şehir içi yakıt 11-12 litre. Turbo benzinli olmasına rağmen.

Sattım kurtuldum arkadaş

Atma ziyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

1.6T 180lik motorda otomatik vites olmadı. 170lik SIDI motorda otomatik vites geldi.

Türkiye'de tek olarak bindiğiniz otomatik vitesli aracınızda ne gibi sıkıntılar yaşadınız

• Bu konuda Peugeot 307'nin eline kimse su dokemez

• quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Benim sansimamidir arabanin karakteristigimidir bilemem ama ben fluence dci edc den cok pisman oldum, once 110 bin gibi enjektoru bozuldu bi 10 bin km sonrada edc nin baski balatasi bitti. İkisi 8500 tl gibi bir masrafa soktu beni.

Ki aracin yagini hava filtresini 10 binde bir degistirir, sadece firmaya ait benzinciden benzin alirdim.

Hayirli gunler.

dci motora benzin koyduğundan olabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lukany

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Benim sansimamidir arabanin karakteristigimidir bilemem ama ben fluence dci edc den cok pisman oldum, once 110 bin gibi enjektoru bozuldu bi 10 bin km sonrada edc nin baski balatasi bitti. İkisi 8500 tl gibi bir masrafa soktu beni.

Ki aracin yagini hava filtresini 10 binde bir degistirir, sadece firmaya ait benzinciden benzin alirdim.

Hayirli gunler.

dci motora benzin koyduğundan olabilir mi ?

İyiydi :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.