taigo 1.0 dsg şehirlerarası 5,5 şehiriçi 8 astra 1.4t manuel şehirlerarası 6 şehiriçi 8 |
Sizin aracınız 100 KM de kaç litre yakıyor ?? (84. sayfa)
-
-
Ayni motor iste yakar hemde cok cok yakar ben Ecosport kullanmistim bir yil kadar 1.0 125 hp ortalamam 11.7 ile geziyordum.Ford motoru yaparken hic verimlilige filan onem vermemis.Az yakiyorum diyenler bazilarini goruyorum yok 6-7 yakiyorum diyenler sanirim hic bir zaman ara hizlanma yapmiyor veya 2.000 devir uzerine cikmadan arac kullaniyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aléister Crowley -- 18 Ağustos 2024; 17:5:22 > -
Xc60 b4
Ankara-Antalya: 5.5
Antalya-Ankara: 6.2
Bagaj dolu, klima açık, tüm koltuklar dolu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kckilic -- 18 Ağustos 2024; 18:22:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Güzel hocam klima açık ve araba da yük olduğu hal de normal yakmış
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2014 1.6vvti 132hp cvt toyota auris
Uzun yol gazlamalı tüketim 100km de 9.5 litre lpg
Uzun yol 115 sabit hızda 7.1 litre lpg tüketmekte
Ankara şehir içi sakin ve genellikle akıcı trafikte 7.5 litre lpg tüketmekte
-
Sabit hızda gitmekle fayda var hocam (:
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ortalama hız kaç? Eğer ort. Hız 20 km/s ve altında ise gayet normal.
Şu an 1.2 C4x kullanıyorum, geçen hafta sıfırladım, sadece ş.içinde, sürekli kısa mesafe ve yoğun trafikteydim. 17 km/s ortalama hız 11.5 lt tüketim ortalaması vardı.
Dur kalk trafik, ışıklar, yokuşlar v.s. bunların hepsi tüketimi artırıyor, kimisi yine ş.içinde ama bunların hiçbirine girmiyor, akan trafikte ortalama 40 km/s hızı var ile 7 lt yakıyor benim araç diyor, diğer şartları söylemiyor.
Herhangi bir benzinli aracın, dediğim şartlar ve ortalama hız ile 9-10 lt altında tüketmesi anormal sürüş teknikleri sayesinde mümkün olur ancak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yada hybridse.
Gayet agresif , trafikli ve gidebileceği kadar hızlı (malum son hızı 170 lerde) 5.6 lt yakıyor. Yoğun Trafikte 4.0-5.0 arası(klima durumuna göre) ,şehiriçi gazlamalı 5.5-6.0 lt, hızlı kullanımda 150 km civarı 7.0 -7.5 lt yakıyor. Araç Corolla cross .
zaten aldığım hiç bir aracı sakin kullanamadım . Polo 1.0 8 lt civarı , a3 sedan dizel 6.5-7.0 , ranger 12.0 lt arası yakıyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfectstrangers -- 19 Ağustos 2024; 9:18:20 >
2019 Egea 1.6 Multijet Dizel İstanbul trafiginde 7.5 yakıyorum
-
Normal hocam benim 1.0 Polo 8 civarı yakıyordu şehir içinde . Şehir dışında da 6.5 lt (agresif kullanırım dikkat etmem ) yoksa kattığımda sabit 80-90 km civarı hızlarda 4.7-5.0 de gördüm.
Hybrid bu mukayesede yer almaz zaten, hybrid araçların özellikle ş.içi tüketimleri muazzam düşük seviyede.
-
Manuel Astrası olan arkadaş 11 den düşüremiyor. 8 imkansız o arabaya.
Clio 4 0.9 motorla şehiriçi 6 litre şehir dışı 5.5 litre
Ortalama hız yok ortada, ortalama hız verilmeden paylaşılan tüketimlerin (tek başına ortalama hız bile yeterli değil üstelik) bir manası yok.
-
Şirkette Corolla hibritler var, hiç de öyle dediğiniz gibi verimli falan değil. 6 litrenin altına düşmüyor. Uzun Yolda zaten çok verimsiz bir motor .150 160 km öyle 5,5 -6lt litreler hele dediğiniz gibi agresif kullanırsanız imkansız. Pompa sapması çok fazla ayrıca.
2022 Suzuki Swift 1.2 Mild Hibrit. istanbul şehiriçi trafik vs karışık 6,5 Lt, Şehirdışı 5,5 - 6 Lt aarasında (büyük oranda 120-130 bandında kullandım klima açık giderken 1, gelirken 3 kişiydi, marmara ereglisine kadar yer yer trafik vardı)
-
İmzamı atarım.
Herkes en iyi tüketimini yazıyor.
Reelde +1lt, pompada +0,5lt = 1,5lt ekle yazılanlara.
Corolla 2010
1.4 dizel
4 mevsim lastik var
5.5 litre karışık kullanım,
Cok agresif ve surekli sehir ici kullaninca 6.5 a kadar gelebiliyor,
Uzun yolda 115 120 km/s ile, istanbul-eskisehir arası, 4.8 litre
Hocam hibrit aracin bir kullanim sekli var.quote:
Orijinalden alıntı: ESER14Şirkette Corolla hibritler var, hiç de öyle dediğiniz gibi verimli falan değil. 6 litrenin altına düşmüyor. Uzun Yolda zaten çok verimsiz bir motor .150 160 km öyle 5,5 -6lt litreler hele dediğiniz gibi agresif kullanırsanız imkansız. Pompa sapması çok fazla ayrıca.
Misal benim aracim 80 km hiza kadar elektrik motorunda gidiyor ben bu hız civarinda surersem gayet ekonomik gidebilirim.
Ama allah ne verdiyse 120-140 gidersem verdigin paranin karsiligini alamam.
Hibrit arac alan kisi nasil kullanmasi gerektiginide bilecek.
Ayrica şehirici için mantikli hibrit sehirlerarasi yolda sana cok bir faydasi yok.
Sürekli uzun yol yapan hibrit almayacak mesela.
Hayirli gunler
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X